Најпопуларни Heroes of the Storm страници за обложување 2024

Heroes of the Storm (HotS) е игра со мултиплеер онлајн битка арена (MOBA). Во еден типичен натпревар има два тима од пет кои се борат на случајно бојно поле. Секој тим има иста цел, да ја десеткува базата на својот противник. Вклучените тимови користат тактички и аркадни елементи за да ја постигнат главната цел.

Несомнено, Heroes of the Storm продолжува да им пркоси на поголемиот дел од своите очекувања. Има брзи битки низ различни позадини во неговата врска, секоја од нив служи за единствена цел. Како што сугерира името, Хероите имаат значително влијание врз исходот на играта. За разлика од конвенционалните MOBA искуства, играчите не мора да се грижат за купување по случаен избор или за бавно темпо на игри за да ја намалат нивната решителност.

Најпопуларни Heroes of the Storm страници за обложување 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Уникатни атрибути

За време на играта, играчите треба да се борат напорно и брзо. И што е најважно, од нив се очекува да работат како тим за да се спротивстават на секој напредок од непријателот и да ги осмислат своите стратегии. Како што рече, тука се четирите атрибути на Heroes of the Storm кои го поставија едно ниво повисоко над другите MOBA игри.

Избор на херој и улоги

HoTS комбинира избор на некои херојски ликови од универзумите на игрите на Blizzard. Овие херои се категоризираат како воини, поддржувачи, атентатори или специјалисти. Играчите треба да се запознаат со секој од овие херои, што е клучно за разбирање како нивните уникатни атрибути се синергизираат на картата.

Тимско израмнување

Тимската работа е клучна за секој тим да биде ефективен во својата мисија. Секој играч придонесува за заедничко искуство, така што израмнувањето на тимот игра фундаментална улога во обезбедувањето на играчите да ги искористат придобивките од нивните напори.

Систем за таленти

Секој Херој што е прикажан во оваа игра MOBA има уникатни вештини откриени како што играта напредува. Идеално, овие таленти го заменуваат она што често се нуди во „продавницата за артикли“ што се наоѓа во конвекционите игри.

Динамично бојно поле

Секој од бојните полиња на Heroes of the Storm нуди уникатна игра и цели. Играчите треба да внимаваат на точките на интерес и конфликти за да ја заслужат верноста на платениците што го населуваат бојното поле.

Обложување на Heroes of the Storm

Како и другите игри на MOBA, HotS ужива огромен број следбеници во сцената на е-спорт игри. Иако Heroes of the Storm не е рангиран меѓу најиграните еспортски игри, некои обложувачи остануваат искрено заинтересирани да стават облози на оваа игра.

Како и со секоја форма на онлајн обложување е-спорт, играчите може да бидат преплавени од морето совети за обложување кои покриваат различни HotS настани. Сепак, најважно е да се разберат различните типови на обложувања достапни за обложувачите кои сакаат да обложуваат Heroes of the Storm.

Победник на натпреварот

Класичниот облог за победник на натпреварот е несомнено најчестиот тип на обложување во еспортските игри. Овој облог бара само обложувачите да го предвидат победникот на борбата. Очекувано, омилениот тим ќе има помали коефициенти од аутсајдерите.

Победник на картата

Облогот за победник на картата подразбира предвидување дека тимот ќе освои одредена карта. Искусните HotS обложувачи сметаат дека овој облог е особено привлечен кога ставаат облози во живо. Идеално, лесно е да се предвиди исходот на дадена карта со гледање на избраните херои.

Обложување со хендикеп

Играчите сакаат да ги минимизираат ризиците фантастични облози за хендикеп. Идеално, овој облог е сличен на облогот за победник на натпреварот, само што тимот на кој се обложил има некои победи додадени на резултатот на тимот.

Први облози во крв

Како што сугерира името, првата крв се однесува на првото убиство. Овој облог може да биде погоден или промашен бидејќи бара од играчите да го предвидат тимот што ќе го постигне првиот резултат. Идеално, обложувањата од прва крв најчесто се препорачуваат за искусни кои ја разбираат динамиката на играта.

Зошто е популарен Heroes of the Storm?

Heroes of the Storm постојано станува популарен и покрај неговата првична мрачна перспектива. Една од главните причини за нејзиниот постојан раст е тоа што развивачите на игри го пренасочија својот фокус на давање на максимална рамнотежа на играчите. Покрај тоа, HotS нуди поодржливи ролетни, забавни таленти и, што е најважно, фантастични интеракции со херои.

Додека изданијата на содржините се со релативно бавно темпо, програмерите на HotS го надоместија ова со сервирање на играчите со редовни ажурирања на рамнотежата, преработки, прилагодувања на играта и некои сезонски настани. Со играчи кои се сервирани со широк спектар на епски моменти, оваа игра има сè за љубов. Покрај тоа, тимските борби преполни со акција, саканите ликови и супериорната графика се доволни причини зошто оваа е-спорт игра продолжува да напредува.

Интернет заедница

Интернет заедницата HotS е попривлечна од другите MOBA, особено играчите кои се нови во играта. Сепак, познат е фактот дека онлајн заедницата понекогаш може да стане малку непријателска бидејќи е исполнета со секакви играчи. Ова значи дека не постои начин играчот да ги предвиди своите искуства во заедницата. Но, генерално, играчите на HoTS имаат тенденција да бидат попростливи и поснаодливи кон новите играчи.

Играње херои на бурата онлајн

Играчите кои сакаат да играат HotS онлајн можеби сакаат да го погледнат бројот. Без сомнение, многу играчи на МОБА се собираат на интернет за да ја играат оваа игра, но точната бројка во секое време може да биде погрешна. Како и да е, ако општата статистика е нешто што може да се направи, глобалниот број на HotS се проценува на околу 7 милиони.

Играчите на Big Heroes of the Storm

Повеќето од најдобрите HotS играчи за е-спорт постоеле некое време и се појавувале во други наслови на Blizzard. Ако вкупните добивки од играта се нешто што може да се случи, следните играчи би можеле да бидат рангирани како најистакнати играчи во играта.

 • Џеонг, Вон Хо
 • Ли, Јунг Хјеонг
 • Ли, Џеј Вон
 • Јас, Џин Ву
 • Канг, Вун Сунг

Зошто играчите сакаат HoTS?

Кога станува збор за MOBA, Heroes of the Storm несомнено е меѓу најомилените игри. И еве неколку причини зошто на се поголем број играчи на е-спорт тоа им е привлечно:

 • Има повеќе мапи или боишта за уживање
 • Тој нуди игра фокусирана на тим
 • Има објективно ориентиран дизајн

Како да се игра HotS

HoTS е тимска игра. Играчот започнува со избирање на режимот на игра. Постојат пет начини на игра: Versus AI, Quick Match, Unranked, Ranked и Brawl. Пред да се обидат со други нивоа, на новите играчи им се советува да започнат со Versus AI, најниското ниво. Сметката од ниво 50 го квалификува секој играч да игра рангирани натпревари.

Што се однесува до играта, целта е да се притисне кон базата на противникот и да се уништи нивната врска.

Најголемите играчи и тимови на играта

По глобалното првенство HotS, повеќето тимови со франшиза како што се Cloud9, Gen.G и Team liquid беа распуштени. Сепак, другите успеаја да се задржат, и како резултат на тоа, најдоа огромен успех во играта. Како што рече, еве список на петли кои нашле голем успех на турнирите Heroes of the Storm:

 • Едноставност
 • WildHeart Esports
 • CrowdControl
 • Еспорт за кислород

Дали постои шампионат на хероите на бурата?

Исто така познат како Светска конвенција за еспорт (ESWC) е професионално првенство во кое учествуваат некои од најдобрите играчи и тимови. Структурирани во формат на квалификации, тимовите кои ќе ги поминат квалификациите заработуваат место да ги претставуваат своите земји на Светското првенство ESWC.

Што е HotS светско првенство?

Светскиот куп на HotS, исто така познат како Светскиот шампионат на хероите на бурата, првпат се одигра во 2015 година. Овој турнир првпат се одржа во BlizzCon во 2015 година. Во 2016 година, наградниот фонд се удвои, означувајќи го почетокот на патеката за глобално првенство Heroes of the Storm. Сепак, кон крајот на 2018 година, Blizzard ги објави своите намери да го намали настанот HotS.

Обложување на Светскиот куп на херои на бура

Играчите кои сакаат да се обложуваат на глобалните еСпорт настани можеби сакаат да се обложуваат на Светскиот куп на хероите на бурата. Првично гледано како голема работа во најдобрата страница за е-спорт обложување, на HotS обложувачите денес остануваат само глобалните настани по потегот за намалување.

HotS обложувачите кои се заинтересирани за Светското првенство или кое било друго глобално првенство треба да покажат голем интерес за тимовите или земјите кои постојано даваат резултати на големата сцена. На пример, тимовите на Северна Кореја и САД обично се малку над останатите во глобалните настани.

Обложување на Heroes of the Storm кај провајдерите

Со оглед на тоа што Heroes of the Storm стануваат сè попопуларни, некои од најдобрите страници за обложување е-спорт се силно заинтересирани за спортот. Иако некои апликации за е-спорт обложување можеби не сакаат да го покриваат спортот, повеќето од „големите момчиња“ во индустријата веќе ги објавија своите намери. Како што рече, еве неколку страници за еспорт обложување кои исцрпно се грижат за HotS еспорт обложувањето:

Betwinner

Betwinner брзо го прави своето присуство меѓу обложувачите на еспортот Heroes of the Storm. Овој букмејкер покрива многу е-спортски настани низ целиот свет. Што е најважно, Betwinner нуди дополнителни пазари за одредени настани.

22 Облог

22 Облог е уште една опција што се однесува до обложувањето на HotS. Овој обложувач веќе некое време покрива настани за еспорт. Со големи шанси и многу пазари за обложување, 22Bet треба да биде најдобар избор за HotS обложувачите.

1xBet

1xBet е меѓу најпопуларните оператори во традиционалното спортско обложување. Овој оператор се издвојува и во еспортското обложување, благодарение на неговата одлична услуга за клиенти, дарежливите стимулации, поволните коефициенти и различните пазари за обложување.

Следете ги најдобрите тимови на Heroes of the Storm и обложувајте се прецизно

Обложувањето на кој било еспорт настан бара одредено внимание. Како резултат на тоа, важноста да се следат најдобрите светски тимови на Херои на бурата е клучна за често правење на точни предвидувања.

Генералот Г

Јужнокорејскиот генерал Г е рангиран како еден од најдобрите тимови за е-спорт. Овој тим има освоено осум турнири Heroes of the Storm заработувајќи огромни 1.360.000 долари.

Тим Дигнитас

Тим Дигнитас е уште еден тим што секој HoTS обложувач треба да сака да го следи. Со седиште во Њуарк, Њу Џерси, овој тим ретко разочарува на големата сцена. Нејзиниот тим Heroes of the Storm кумулативно собра 1.178.555 долари од триесет натпревари.

МВП

МВП е уште еден јужнокорејски тим на нашата листа на најдобри тимови. Иако има извештаи дека неговите тимови повеќе нема да се појавуваат во натпреварите Heroes of the Storm, тој е секогаш врвен избор кога е прикажан на кој било еспортски настан HoTS.

Штом играчот ќе ја разбере природата на натпреварот, му станува многу лесно да ги направат точните предвидувања. Понатаму, секој обложувач мора да биде во тек со актуелните настани и динамиката околу спортот, имајќи предвид дека различните се менуваат со текот на времето.

Добрите и лошите страни

Не е потребно многу за да се разбере што нуди Heroes of the Storm. Еве список на некои од ударите и промашувањата на HotS кои би можеле да ги интересираат играчите и обложувачите кои ставаат облози во играта.

Добрите

Играта е брза, со кратки и возбудливи борби. Просечната HoTS игра е околу 20 минути, доволно за да се инвестира играчот без да се исцеди.

 • Хероите немаат статични карактеристики
 • Има разновидни херои од врвните игри со снежни бури
 • На играчите им се сервира толку посакуваната разновидност на карти за вредно искуство со игри.
 • Едноставни и кул визуелни слики
 • Играчите се наградени со зголемен пласман
 • Играта им дава на играчите 30 дена да ги прегледаат своите минати игри и да најдат подобар начин за натпреварување
 • Новите играчи можат да ја тестираат играта пред да изберат да потрошат на играта

Конс

 • Искуството може да биде бавно ако областите каде хероите и манијаците се оставени зад себе
 • Играчите немаат опција да ги репродуцираат омилените мапи
 • Играчите повремено се соочуваат со некои пречки засновани на прогресија кои се надвор од натпреварот
 • Корисничката интерфаза не е приспособлива

Разбирање на шансите за обложување Heroes of the Storm

Секој обложувач на еспорт треба разберете ги шансите искористена од која било апликација за обложување е-спорт. За почеток, високите коефициенти за обложување HotS носат најголема вредност. Играчите кои сакаат да се обложуваат на HotS треба да ги разберат шансите што ги нудат различни обложувалници. Еве неколку вообичаени типови на шансите за херои на бурата.

 • Американски шанси: Како што сугерира името, американските шанси најчесто се користат во Америка. Истакната карактеристика обично има прикачени знаци плус (+) и минус (-). Идеално, бројот со знакот минус често ја означува сумата што мора да се обложи за да се добие 100 долари.
 • Децимални коефициенти: Најчесто користени во европските обложувалници, децималните коефициенти се меѓу најлесните за работа. Сè што треба да направи играчот е да ги помножи коефициентите со износот што го вложил.
 • Дробни шанси: Повеќето обложувалници нудат фракциони коефициенти. Како и децималните коефициенти, нивното разбирање е прилично едноставно. Множењето на дропот со износот на облогот ја дава добивката или добиениот износ.

Како најдобро да се победи обложувањето на Heroes of the Storm

Сега, кога сè за „Хероите на еспортот“ е детално разделено, важно е да се погледнат и начини или пристапи што би можеле да им помогнат на обложувачите да го вкусат успехот во играта. Еве неколку вредни совети за HotS обложувачите.

 • Гледајте како искусните обложувачи ги ставаат своите облози за брзо да ги разберат основите
 • Обрнете внимание на статистиката и вклучете ја заедницата
 • Фокусирајте се повеќе на META трендовите
 • Ставете облози со највисоки можни коефициенти за максимална вредност
 • Погрижете се да вежбате одговорно коцкање
About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
Е-спортови
About

Јун-хо Ким, јужнокорејскиот динамичен маестро Esports, стои како светилник на знаење во EsportRanker. Спојувајќи ја аналитичката моќ со вродената љубов кон игрите, Џун-хо ја разоткрива сложената таписерија на онлајн натпреварите, обезбедувајќи играчите да останат информирани и инспирирани.

Send email
More posts by Jun-ho Kim