Сè за Valorant Betting Odds

Valorant започна со една од најдобрите маркетинг стратегии што некој некогаш ги видел. Беше толку успешен што милиони играчи почнаа да ја играат играта уште пред да излезе од бета фазата. Брзо напред до денес, базата на играчи за Valorant е сè уште силна. Играта има и масивна е-спорт сцена, со огромни настани секоја година.

Судејќи според овој раст на популарноста, само се чини дека обложувачите во природните е-спорти ќе почнат да се префрлаат кон храбро обложување. Ако сте обожавател на Valorant кој ја сака возбудата од обложувањето, тогаш веројатно сакате да се вклучите и во Valorant обложувањето. Пред да влезете во светот на Valorant обложувањето, мора да научите малку за тоа како функционира. Исто така, мора да научите и разберете некои основни услови за обложување.

Сè што треба да знаете за храбрите коефициенти за обложување

Сè што треба да знаете за храбрите коефициенти за обложување

Еден од најосновните услови за обложување за Valorant обложување е Valorant коефициенти за обложување. За ваша среќа, еве го нашето опширно мислење за сè што треба да знаете за шансите на Valorant.

Во неговото јадро, Valorant обложувањето не е толку тешко да се разбере. Започнува со а Храбар еспортски настан. Да речеме дека се одржува еспорт натпревар помеѓу две од врвните екипи на Valorant. Мислите дека одредена екипа има најголема веројатност да победи. Или мислите дека најверојатно ќе се случи некој друг исход. Значи, ставате облог на тој исход.

Сепак, ова е само премногу поедноставено објаснување. Проблемот се јавува кога ќе отворите онлајн обложувалница и ќе почнете да се обложувате. Лесно е да се преоптоварите ако сте почетник во обложувањето Valorant.

Можеби ќе се изненадите кога ќе слушнете дека нема да го добиете истиот поврат за обложување на различни исходи. Тоа е токму она што Valorant коефициентите ви помагаат да дознаете. Шансите за обложување за оваа видео игра исто така ви помагаат да ја откриете веројатноста да го добиете облогот.

Сè што треба да знаете за храбрите коефициенти за обложување
Објаснети шансите за обложување храбри Esport

Објаснети шансите за обложување храбри Esport

Како што веќе спомнавме, Valorant коефициентите ви кажуваат две работи за обложувањето. Прво, шансите за обложување Valorant ќе ви го кажат точниот поврат што ќе го добиете за сумата што ја обложувате. На пример, ако ставите облог во вредност од 200 долари, точно ќе знаете дали ќе добиете 400 долари за возврат, 500 долари или 300 долари.

Следното нешто што ќе го дознаете од читањето на коефициентите за обложување е-спорт на Valorant е веројатноста да го добиете облогот. На пример, да речеме дека се обложувате на Тимот А кој победи во натпревар на Valorant. Ако шансите сугерираат дека ќе добиете поврат повеќе од два пати поголема од вашата сума за обложување, тогаш веројатно нема да победи тимот А.

Меѓутоа, ако шансите сугерираат дека ќе добиете поврат помал од два пати повеќе од вашата сума за обложување, шансите за победа на тимот А се многу поголеми. Накратко, колку е помал повратот, толку се поголеми шансите да се случи настанот.

За да ги извлечете овие информации од коефициентите за обложување Valorant, треба да знаете како да ги прочитате. Постојат различни начини за читање на коефициентите за обложување во зависност од користениот формат, што е детално објаснето во следниот дел.

Објаснети шансите за обложување храбри Esport
Видови храбри шанси за обложување

Видови храбри шанси за обложување

Мора да научите како да ги читате трите најчестите типови на коефициенти за обложување или непарни формати за Valorant обложување. Овие формати вклучуваат децимален формат, формат на дропки и американски формат. Додека првите две се почести, може да наидете и на платформи кои имаат опција да ги претставуваат шансите во американски формат.

Децимални коефициенти

Децималните коефициенти се далеку наједноставни за разбирање. Децималните коефициенти користат број со децимален, како 5,5 или 3,2. За да ја пронајдете сумата што ќе ја добиете за возврат, помножете ги децималните коефициенти со вашиот облог. На пример, ако обложувате 100 долари на исход со коефициент од 3,2 и победите, ќе добиете 3,2 по 100 што е 320 долари.

Дробни коефициенти

Форматот на фракционо непарно е многу популарен. Ние користиме дропки за да ги претставиме шансите во фракциониот формат, како 4/1 или 3/2. Во овој тип на формат, вториот број го претставува вашиот износ на обложување, а првиот број го претставува приносот што ќе го добиете од тоа. Значи, ако се обложите 100 долари на исход со коефициент 4/1, ќе добиете 400 долари за возврат.

Американски коефициенти

Конечно, го имаме американскиот непарен формат. Американскиот формат не е толку популарен кога станува збор за Valorant обложувањето. Исто така е малку комплицирано да се разбере. Во американскиот формат, шансите се претставени со помош на број со позитивен или негативен знак веднаш до него.

Исходот што веројатно ќе се случи има шанси со негативниот знак. Од друга страна, исходот со најмалку шанси да се случи има позитивен знак. На пример, да речеме дека еден тим доминирал на сите натпревари на турнир. На шансите тој тим да победи уште еден натпревар ќе има негативен предзнак, како -150.

Овој број ви кажува дека ќе треба да се обложите 150 долари за да освоите 100 долари. Од друга страна, +150 значи дека ќе освоите 150 долари за обложување 100 долари.

Видови храбри шанси за обложување
Каде да ги најдете најдобрите храбри шанси

Каде да ги најдете најдобрите храбри шанси

Со помош на интернет, можете лесно да се префрлате од една на друга платформа со само еден клик на глувчето. Поради оваа причина, не треба да се задоволувате со платформи кои не ви даваат пристоен поврат. Всушност, секогаш треба да барате платформи кои ви даваат најдобар принос. Исто така важи и за коефициентите за обложување Valorant.

Бидејќи секоја платформа ќе има различни коефициенти за обложување за ист исход за е-спортски настан на Valorant, нема смисла да се држите до платформата што има коефициенти што не ви даваат најголем принос. Наместо тоа, треба да барате платформи кои имаат најдобри шанси за Valorant.

За да ги најдете најдобрите шанси за Valorant, можеби ќе треба да проверите неколку платформи пред да можете да слетате на онаа што всушност ги има најдобрите шанси за Valorant. Сепак, тоа може да изгледа како тешка и одзема време задача. За среќа, можете едноставно да проверите esporranker.com, која е платформа која ги прегледува сајтовите за онлајн обложување.

На esportranker.com, можете да најдете обложувалници за некои од најдобрите шанси за обложување Valorant.

Каде да ги најдете најдобрите храбри шанси
Најдобрите шанси за храбро обложување во живо

Најдобрите шанси за храбро обложување во живо

Дали знаевте дека всушност можете да се обложувате на еспорт натпревар во живо на Valorant додека се игра во реално време? Со други зборови, можете во живо да гледате е-спорт натпревар на Valorant како што се одржува и да обложувате на тој натпревар во исто време.

Меѓутоа, бидејќи ситуацијата на натпревар се менува речиси секоја минута, шансите исто така продолжуваат да се менуваат и ажурираат. Овие променливи шанси за обложување во живо се нарекуваат коефициенти за обложување во живо, што во овој случај се коефициенти за обложување во живо Valorant.

Ако сте искусен обложувач или ако знаете многу за тоа како течат натпреварите за е-спорт на Valorant, тогаш секогаш треба да внимавате на коефициентите за обложување во живо за Valorant. Никогаш не знаете кога би можеле да најдете шанси кои ќе ве лудуваат. Ако внимателно ги следите шансите во живо, ќе можете да ги искористите можностите што ќе ви донесат пристојни приноси со низок ризик.

Најдобрите шанси за храбро обложување во живо
Обложувајте се на Valorant со вистински пари

Обложувајте се на Valorant со вистински пари

Луѓе кои сакаат Храбри е-спортови и обложувањето со вистински готовина би било олеснето ако дознаат дека имаат опција да се обложуваат на Valorant со вистински пари.

Работата е во тоа што со зголемената популарност на Valorant esports, еден тон онлајн обложувалници почнаа да нудат пазари за обложување за Valorant esports. Има еден тон опции од кои можете да изберете. Не само тоа, туку и процесот на обложување на Valorant е навистина едноставен.

Сепак, како можете да одлучите дали обложувањето на Valorant со вистински готовина е добра идеја за вас? Тоа е, исто така, всушност прилично едноставно. Поставете си неколку едноставни прашања. Дали го следите Valorant е-спортот некое време? Дали сте добар Валорант играч? Дали сте добри во предвидувањето на исходите за настаните на Valorant е-спорт?

Ако одговорот е да на сите овие прашања, дефинитивно треба да се обидете да се обложувате на Valorant со вистински готовина.

Обложувајте се на Valorant со вистински пари
Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Кои се шансите за обложување Valorant?

Храбрите коефициенти за обложување им помагаат на обложувачите да го сфатат повратот што ќе го добијат откако ќе обложуваат одредена сума, а потоа ќе го добијат тој облог. Коефициентите исто така им помагаат да ја анализираат нивната веројатност за победа. И двете од овие работи можат да им помогнат на обложувачите да одредат дали обложувањето на одреден исход вреди да се ризикува.

Кои се најдобрите шанси за обложување Valorant?

Едноставно кажано, најдобрите коефициенти за обложување Valorant се оние со кои ќе добиете најмногу поврат за вашата сума за обложување. На пример, коефициентот од 3,3 е подобар од коефициентот од 3,2 ако исходот е ист.

Можете ли да се обложувате на Valorant со вистински пари?

Да, можете да се обложувате на Valorant со вистински пари. Всушност, илјадници луѓе го прават тоа редовно, а тони онлајн обложувалници нудат пазари за обложување за Valorant.

Дали е легално обложувањето Valorant?

Сè додека сте во дозволената старосна граница за коцкање и сте во земја каде што коцкањето е дозволено, обложувањето на Valorant е сосема легално за вас. Сепак, сепак е добра идеја да ги проверите законите на вашата земја пред да учествувате во било каков вид обложување.

Најчесто поставувани прашања

Најнови вести

Единствениот храбар водич за обложување што ќе ви треба
2023-01-12

Единствениот храбар водич за обложување што ќе ви треба

Најновиот наслов од Riot Games, Valorant, гледа многу активности на конкурентното коло за игри. Вљубениците во обложување веројатно ќе забележат зголемување на пазарите за е-спорт кај нивната претпочитана обложувалница, а Valorant веројатно е една од достапните игри.