Пет совети за еСпорт обложување за CS:GO

Вести

2022-01-20

Страствен играчи на CS: GO (Counter-Strike: Global Offensive) се претставени со можност за цел живот: шанса да заработат пари. Преку ан онлајн-страница за обложување еСпорт, тие можат лесно да се обложуваат на CS: GO. Оваа статија дискутира за пет совети за обложување за еСпорт кои ќе му помогнат на CS: почетниците во обложување GO да го извлечат максимумот од своето обложувачко искуство.

Пет совети за еСпорт обложување за CS:GO

Запознајте се со опциите за обложување, видовите облози и друго

За почеток, тие ќе изберат од три опции за обложување:

 • Обложување во живо или обложување за време на натпревар
 • Обложување пред натпревар или ставање облози пред натпревар
 • Обложување на турнири или ставање облози на тимови кои ќе играат на натпреварот

Тие исто така може да ставаат специјални облози како што се победник со пиштол, точен резултат, вкупно одиграни карти и многу повеќе. Тие можат да ставаат облози користејќи ги нивните дебитни или кредитни картички, е-паричник и други начини на плаќање.

Откако ќе ги знаат типовите на облози што можат да ги стават, ќе можат да ги бараат најдобрите страници за обложување еСпорт. Нивниот фокус мора да биде на онлајн обложувалниците кои дозволуваат обложување CS: GO.

Користење на стратегија за управување со економијата

Тие треба да бидат стратешки, особено со еден од најважните аспекти на играта, управување со економијата. Во нивен најдобар интерес е да ги идентификуваат тимовите кои се борат и да избегнуваат обложување на нив.

На пример, ако забележат тимови кои се бранат со пиштоли додека напаѓачите се наполнети со пушки и снајперисти, постои голема можност бранителите да бидат на страната која губи.

Дополнително, тие треба да знаат како функционира губењето во CS: GO обложувањето преку Интернет. Загубата се пресметува само по изгубени пет кола. Ако тимот загуби едно коло, тоа не значи дека тој тим официјално изгубил натпревар. Но, ако загубат вкупно пет кола, тогаш се брои загубата.

Учење за мапи и пиштоли и опрема

Додека има над 20 мапи во светот на CS, само седум мапи се користат во конкурентниот базен на мапи. Овие се:

 • Мираж
 • Прашина 2
 • Нуклеарка
 • Вртоглавица
 • Воз
 • Пекол
 • Надвозник.

Ова важи и за пиштоли и опрема. Иако има многу пиштоли таму, само мал број се користат за натпревари. Пиштолите и опремата што најчесто се користат се:

 • АК-47
 • Кевлар + Хелмер
 • Чад + HE Гранат
 • Flashbang
 • M4A1-S / M4A4
 • Пустински орел
 • AWP
 • Запалива граната / Молотов

Бидете дисциплинирани кога станува збор за големини на единици

Во обложувањето CS: GO, 2% од банкротот на секој играч изнесува една единица. Имајќи го ова на ум, се препорачува никогаш да не ставате облози од над пет единици или да одите подалеку од веројатната загуба од 10% од нивниот вкупен фонд.

Ако тие се многу сигурни за нивниот облог, тие можат да одат на облози во близина на ознаката од 10%. Сепак, тие исто така треба да бидат целосно свесни дека сите нивни вложени пари може да предизвикаат загуба.

Примена на сложена камата

Теоријата на сложена камата е концепт на инвестирање мала сума пари која ќе расте со текот на времето. За да ја применат оваа теорија и да успеат во онлајн обложувањето еСпорт, играчите треба паметно да ги инвестираат своите пари. И ова значи користење на нивните пари за најважните работи, а не за акумулатори, парлеи и друго.

Најнови вести

Основите на обложувањето Fortnite
2023-03-30

Основите на обложувањето Fortnite

Вести