Сè за CS:GO Betting Odds

Обложувањето CSGO е доста популарно овие денови. Една од главните причини зошто обложувањето csgo е толку популарно е тоа што самата игра е многу популарна. CSGO, исто така, има огромна е-спорт сцена со луда возбуда и наградни фондови кои редовно надминуваат половина милион долари. CS: GO натпреварите се некои од највозбудливите спортски настани и луѓето сакаат да се обложуваат на нив.

Ако сте нов во обложувањето, една од најважните работи за кои треба да дознаете повеќе е CS: GO кладилниците коефициенти. За да ви помогнеме со тоа, еве се што треба да знаете за коефициентите за обложување csgo.

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Сè што треба да знаете за коефициентите за обложување за CS:GO

Самото обложување е прилично едноставно. Да речеме дека е-спорт натпревар за CS: GO штотуку започна помеѓу Течност на тимот и Fnatic. Мислите дека одредена екипа има поголеми шанси да победи на овој натпревар. За да се обложите на тоа, ставате облог на тој специфичен исход. Ако го добиете облогот, добивате пари за возврат. Меѓутоа, ако го изгубите, не добивате ништо.

Ова е само едноставно објаснување за тоа како функционира обложувањето csgo. Која сума ќе ја добиете за возврат ако го добиете облогот и колкави се точните шанси тимот да победи на натпревар или каков било друг исход не се едноставни прашања. И двете зависат од терминот за обложување наречен коефициент, што во овој случај е коефициент CSGO.

Додека ги има многу повеќе Услови за обложување е-спорт што треба да го разберете за bet csgo пред да влезете во него, шансите за обложување се веројатно најважните. Ако имате солидна контрола на коефициентот за обложување CS: GO, можете безбедно да започнете да се обложувате на CSGO настани со релативно повисока стапка на успех.

Објаснети шансите за обложување CS:GO

Како што веќе сте погодиле, шансите за обложување CS: GO опишуваат две главни работи за исходот за про-CSGO еспортски настан. Ги вклучува шансите да се случи исход и износот на поврат што го добивате ако го добиете облогот.

Да речеме дека помеѓу CSGO се води е-спорт натпревар Клан Фазе и Облак 9. Еден можен резултат е дека Фазе Клан ќе победи. Друг можен исход е тоа Облак 9 ќе го добие првото убиство. Шансите за двата исхода ќе ги претставуваат шансите тие навистина да се случат.

Многу е важно да знаете како да ги читате коефициентите бидејќи коефициентот cs go ќе ви каже многу при изборот на исходот на кој треба да се обложувате. Кога знаете кои исходи се поверојатно да се случат од другите, можете лесно да одлучите кој е најбезбедниот облог за вас.

Следното нешто што шансите ви го кажуваат е износот на пари што ќе го добиете за возврат ако го добиете облогот, што има обратна врска со веројатноста да се случи некој настан. Колку повеќе се шансите за исход, толку помал принос добивате.

Од друга страна, ако се обложите на исход што веројатно нема да се случи, добивате поголем принос затоа што преземате поголем ризик.

Видови CS:GO коефициенти за обложување

Постојат три вида на коефициенти за обложување за csgo. Вклучува децимални коефициенти, фракциони коефициенти и американски коефициенти. Разликата е само во форматот. Тоа значи дека кој било од трите непарни формати може да се користи за претставување на шансите за еден исход.

Дробните коефициенти користат дропка како 3/2, при што шансите 3/2 се изговараат три до два. 3/2 фракционо коефициент значи дека ќе добиете 3 долари за возврат за обложување 2 долари, каде што 1 долар е победничкиот износ. Бидејќи ова е помалку од двократно враќање, веројатноста за исход со шанси од 3/2 е многу висока.

Можете да замислите дека децималните коефициенти се претворени од фракционите коефициенти, точно како дропките се претвораат во децимали. Така, 3/2 станува 1,5, а 2/1 станува 2. Децималните коефициенти го претставуваат точниот множител што ќе го освоите. Коефициентот од 1,5 ќе ви донесе 1,5 пати поврат на износот што го обложувате.

Американските шанси не се толку вообичаени за CS: GO обложување. Американските коефициенти од -150 ја претставуваат сумата што ќе треба да ја обложите за да освоите 100 долари, а американските коефициенти од +120 го претставуваат повратот што ќе го добиете ако се обложите 100 долари. Сепак, не треба да навлегувате во длабочина со овој формат бидејќи нема да го гледате ова многу во облозите csgo.

Каде да ги најдете најдобрите CS: GO коефициенти

Онлајн обложувалници за е-спорт генерално ќе се договорат за тоа каков исход е поверојатно да се случи. Сепак, секоја обложувалница ќе има малку различни коефициенти. На пример, ќе видите дека Г2 за победа на натпреварот ќе има коефициент од 2,5 кај некои обложувалници и 2,55 кај други.

Кога ги користите овие обложувалници за да поставите облози користејќи ги вашите тешко заработени пари, сакате да го извлечете максимумот од нив. На пример, ако ставате облог на ризичен исход, би сакале значителен поврат ако се случи тој исход.

Исто така, ако се обложувате на исход кој најверојатно ќе се случи, не вреди ако добиете само 1 $ за обложување 100 $. Поради оваа причина, секогаш треба да ги барате најдобрите шанси за CSGO.

Пронаоѓањето онлајн обложувалница со најдобри шанси е процес кој одзема многу време. Ќе треба да ги споредите шансите на неколку платформи и да видите кои платформи нудат шанси со најголеми приноси. Сепак, постои полесен начин да се направи тоа.

Можете едноставно да проверите EsportRanker, кој е одличен сајт кој прегледува некои од врвните CSGO обложувалници врз основа на неколку стандарди. Овие стандарди ги вклучуваат и шансите за обложување.

Најдобри CS во живо: GO коефициенти за обложување

Натпреварите на CSGO може да се менуваат од еден тим кој го добива натпреварот до другиот тим кој го добива натпреварот за неколку секунди. Тоа е исто така она што го прави cs go обложувањето супер возбудливо. Сепак, тоа значи дека и шансите за одредени исходи се менуваат како што оди натпреварот. Овие променливи коефициенти се нарекуваат коефициенти за обложување во живо.

Како што можеби претпоставувате, шансите за обложување во живо се користат за обложување во живо. Обложување во живо едноставно ставање облози на CS: GO натпревар или натпревар за кој било друг е-спорт како што се случува, додека конвенционалното обложување вклучува облози поставени долго пред почетокот на натпреварот.

Има тони бенефиции со шансите за обложување во живо што обложувачите можат да ги искористат. Како прво, бидејќи обложувањето во живо им овозможува и на обложувачите и на обложувалниците да го анализираат натпреварот како што се одржува, шансите за обложување CSGO во живо се многу попрецизни, што значи дека тие се подобри во предвидувањето на веројатноста за исход.

На пример, ако видите дека некој тим победува, се чини веројатно дека другиот тим ќе победи.

Втората предност на коефициентите за обложување во живо е тоа што понекогаш може да добиете коефициенти за обложување со луди приноси. Можете да ги искористите овие можности за обложување само со обложување во живо.

Обложувајте се на CS:GO со вистински пари

Една од одличните работи за обложувањето CSGO е тоа што можете да го направите со вистински пари. За да започнете да се обложувате на настаните на csgo, првото нешто што треба да направите е да изберете онлајн обложувач кој нуди cs: оди на пазари за обложување.

После тоа, ќе треба да направите некои готовински депозити користејќи ги опциите за депозит достапни на платформата, а потоа да ги користите тие депозити за да поставите облози на исходи за настани на CSGO што ви се допаѓаат. На пример, можете да ставате облози на финалето на ЕСЛ Про лига или првиот натпревар за некоја друга турнирска серија.

Одлуката дали обложувањето cs: go е вистинско за вас зависи од неколку фактори. Главниот фактор е дали знаете многу за играта и нејзината е-спорт сцена. Ако сте добар играч на CSGO и долго време ја следите сцената за еспорт на csgo, веројатно сте добри во предвидувањето на резултатите. Ако е така, тогаш дефинитивно треба да размислите за CS: GO обложување.

Од друга страна, ако играте CSGO како обичен гејмер и никогаш не сте гледале ниту еден е-спортски настан за csgo, обложувањето CSGO можеби нема да вреди за вас. Сепак, тоа не значи дека можете да го пробате и да почнете да се подобрувате од таму.

Најчесто поставувани прашања

Кои се шансите за формати на обложување CSGO?

Форматите на коефициент на обложување CSGO се начини на кои можете да ги претставите коефициентите за обложување за CSGO. Најчестите типови на формати на коефициент на обложување вклучуваат децимални коефициенти, фракциони коефициенти и американски коефициенти, при што секој има малку поинаков метод за нивно читање.

Што ви кажуваат шансите за CS: GO?

Коефициентите за обложување CSGO ви кажуваат две главни работи за исходите од еспорт натпревар на CSGO. Најпрво, тие ви кажуваат за веројатноста да се случи исход. Другата работа за која ви кажуваат коефициентите за обложување CSGO е износот на поврат што ќе го добиете ако се обложите одредена сума.

Кои се најдобрите шанси за обложување csgo?

Најдобрите коефициенти за обложување CSGO ќе ви обезбедат најмногу поврат. Меѓутоа, бидејќи скоро сите обложувалници имаат малку различни коефициенти, ќе треба да ги споредите коефициентите за неколку локации за да откриете која страница нуди најдобри шанси за обложување.

Дали шансите за обложување CS:GO во живо се подобри?

Накратко, да, има тони бенефиции со коефициентите за обложување CSGO во живо. Шансите за обложување во живо се менуваат како што оди натпреварот, така што тие се релативно попрецизни, што резултира со поголеми шанси да го добиете облогот.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)