Сè за Age of Empires Betting Odds

Ако цел живот играте FPS игри, веројатно не сте слушнале за оваа игра. Сепак, ќе бидете изненадени кога ќе слушнете дека Age of Empires е супер популарна видео игра. Age of Empires, исто така, има своја е-спорт сцена, при што редовно се одржуваат е-спортски настани.

Друга работа што може да ве изненади е тоа што обложувањето Age of Empires е исто така многу популарно. Ако и вие сакате да се вклучите во обложувањето Age of Empires, мора да дознаете повеќе за коефициентите за обложување Age of Empires. За ваша среќа, коефициентот за обложување Age of Empires е она што ќе го објасниме детално овде.

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Сè што треба да знаете за коефициентите за обложување Age of Empires

Можеби мислите дека не треба да дознаете за коефициентите на Age of Empires бидејќи процесот на обложување е прилично едноставен. Донекаде би бил во право затоа што Обложување Age of Empires или кој било друг вид обложување за е-спорт е, во суштина, прилично едноставен.

Да земеме пример за еспорт натпревар кој се одржува помеѓу TheViper и DauT. Да речеме дека имате силно убедување за тоа кој играч ќе го добие натпреварот.

Избирате букмејкер и обложувате пари на играчот за кој мислите дека најверојатно ќе победи. Ако сте во право за исходот, добивате пари на врвот на вашиот облог. Меѓутоа, ако грешите, го губите износот на облогот. Се чини едноставно.

Па, ова е само основно објаснување за тоа како функционира обложувањето. Од ова објаснување, нема да знаете која прецизна сума ќе ја добиете за возврат ако победите, и нема да можете да погодите какви се шансите за конкретни исходи од натпреварот што навистина се случува.

Сепак, и двете овие работи се објаснуваат со коефициентот за обложување. Поради оваа причина, мора да дознаете повеќе за коефициентот за обложување Age of Empires пред да започнете да се обложувате на еспорт настани на Age of Empires како Златната лига.

Објаснети шансите за обложување Age of Empires

Како што споменавме погоре, шансите за обложување Age of Empires ви кажуваат два важни детали за исходот за натпревар или настан на Age of Empires. Најпрво, коефициентите за обложување Age of Empires ви го кажуваат точниот поврат што ќе го добиете со ставање одредена сума.

Зошто е тоа корисно? Па, ако го знаете точниот поврат што ќе го добиете за сумата со која се обложувате, ќе добиете подобра идеја за тоа дали ризикот вреди или не. На пример, ако облогот е многу ризичен и ќе добиете поврат од 20 долари само за обложување 100 долари, можеби нема да одите по него. Меѓутоа, ако облогот не е толку ризичен, а вие добивате 70 долари за возврат за обложување 100 долари, тогаш можеби ќе го направите тоа.

Втората важна работа што шансите за обложување Age of Empires ви ја кажуваат за исходот е веројатноста да се случи. Знаењето за шансите да се случи некој настан е исто така корисно за да се открие дали ризикот вреди да се преземе или не.

И двете од овие работи се клучни информации. Меѓутоа, за да ги добиете овие информации, треба да знаете како да го прочитате видови на непарни формати, кои се објаснети во следниот дел.

Типови на коефициенти за обложување на Еспорт на Ејџ на Империите

За обложување Age of Empires, можете да најдете вкупно три типа на коефициенти за обложување. Овие типови се нарекуваат и непарни формати за обложување Age of Empire. Трите формати за обложување Age of Empire го вклучуваат Децималниот формат, Дробниот формат и американскиот формат.

Fractiona коефициенти

Дробниот формат користи дропка за да ги претстави шансите да се случи исход, како 4/1 или 3/2. Шансите 4/1 се изговараат четири спрема еден. Со фракционите коефициенти, првиот број ја претставува сумата на пари што ќе ја добиете ако направите облог вреден вториот број и победите.

На пример, ако се обложите $1 со фракционо коефициент од 4/1, ќе добиете $4 за возврат за победа на облогот. Ако се обложите 5 долари, ќе добиете 20 долари за возврат (5x4). Бидејќи ова е повеќе од двојно враќање, шансите од 4/1 исто така ви кажуваат дека шансите да се случи исходот се мали.

Децимални коефициенти

Друг едноставен непарен формат е Децимален формат. Со децимален формат, коефициентите имаат број со децимален, како 1,5 или 2,5. Децималните коефициенти ја претставуваат точната множина што ќе ја добиете за возврат ако победите, што во случај на коефициент од 1,5 е 1,5 пати повеќе од вашата сума за обложување.

Значи, ако се обложите 100 долари на исход со коефициент 1,5, ќе добиете вкупен поврат од 150 долари. Бидејќи ова е помалку од двојно повеќе од повратот, коефициентот од 1,5 исто така ви кажува дека шансите да се случи исходот се големи.

Американски коефициенти

Конечно, ги имаме американските коефициенти. Тие користат број и или негативен или позитивен знак за да ги претстават шансите. Коефициентите од -120 ви кажуваат дека ќе треба да обложите 120 долари за да освоите 100 долари, а коефициентот од +120 ви кажува дека ќе добиете 120 долари ако се обложите 100 долари.

Каде да ги најдете најдобрите шанси за ерата на империите

Шансите за обложување Age of Empires ви помагаат да одлучите дали ризикот вреди или не. Меѓутоа, ако ги погледнете коефициентите за обложување за Age of Empires во неколку различни обложувалници, ќе откриете дека за некои обложувалници вреди да се ризикува, а за други обложувалници не вреди да се ризикува.

Зошто е тоа, можеби ќе прашате? Па, работата е што не сите обложувалници имаат исти коефициенти. Во една обложувалница може да добиете 20 долари за обложување 100 долари, додека на други обложувалници можеби добивате 25 долари. Можеби мислите дека тоа не е толку голема разлика, но може да го направи одреден облог остварлива опција.

Дури и ако тоа не е случај, нема причина да одите на коефициенти за обложување кои не ви даваат солиден поврат. Поради оваа причина, секогаш треба да ги барате најдобрите коефициенти за обложување Age of Empires.

Меѓутоа, кога ќе почнете да барате букмејкер со најдобри коефициенти за обложување Age of Empires, веднаш ќе сфатите дека тоа е процес кој одзема многу време. Ако не сакате да го поминете сето тоа време, можете да проверите esporranker.com, каде што можете да најдете обложувалници за најдобрите коефициенти за обложување Age of Empires.

Најдобрите коефициенти за обложување во живо Age of Empires

Шансите за обложување во живо Age of Empires се оние што се користат за обложување во живо Age of Empires. Во овој тип на обложување, вие ставате облози на еспортски натпревар на Age of Empires како што се одвива во реално време. Значи, можете да видите како се одвиваат сите дејствија и потоа да одлучите каков облог ќе направите врз основа на тоа како оди натпреварот.

Работата во врска со коефициентите за обложување во живо Age of Empires е тоа што тие исто така продолжуваат да се менуваат врз основа на тоа како оди натпреварот. Како што еден исход станува поверојатен, шансите за обложување почнуваат да се менуваат. Со овие променливи шанси, понекогаш можете да најдете одлични можности, особено ако имате многу повеќе знаење за играта.

Поради оваа причина, искусните обложувачи секогаш треба да ги искористат предностите обложување во живо шансите кога имаат опција да.

Обложувајте се на Age of Empires со вистински пари

Ако размислувате да направите некои облози на еспортски настан Age of Empires користејќи вистинска готовина, тогаш имате среќа бидејќи има тони онлајн платформи каде што можете да го направите тоа. Не само тоа, туку и процесот е многу едноставен.

За да се обложувате на Age of Empires со вистински пари, треба да најдете обложувачница која нуди пазари за обложување за Age of Empires. После тоа, пријавете се во таа обложувалница и направете депозити користејќи вистинска готовина како Visa или MasterCard. Откако ќе го направите тоа, пронајдете настан покриен од обложувалницата, поминете низ пазарите за обложување и ставете облог на исходот што мислите дека е веројатно да се случи.

Можеби ќе имате втори размислувања за обложување на Age of Empires со вистински пари. Ако сте искусен играч на Age of Empires и знаете многу за неговата е-спорт сцена, обложувањето на Age of Empires со вистински пари може да биде одлична опција за вас.

Најчесто поставувани прашања

Можете ли да се обложувате на Age of Empires со вистински пари?

Да, можете да се обложувате на Age of Empires со вистински пари. Е-спорт настаните на Age of Empires се случуваат редовно секоја година, а еден тон онлајн обложувалници нудат пазари за обложување за нив.

Што ви кажуваат шансите за обложување Age of Empires?

Age of Empires Шансите за обложување ви кажуваат две главни работи. Прво, тие ви ја кажуваат точната сума што ќе ја добиете за возврат за победа на облог. Второ, ти кажуваат какви се шансите да го добиеш облогот.

Дали обложувањето Age of Empires е безбедно?

Обложувањето Age of Empires е сто проценти безбедно, но само додека користите легитимни и реномирани платформи за ставање облози. Може да ве измамат на нелегитимни платформи.

Дали шансите за обложување во живо Age of Empires се подобри?

Зависи колку си искусен. Ако сте искусен обложувач, можете да најдете одлични можности со коефициенти за обложување во живо. Сепак, можете да ги испробате дури и ако немате многу искуство.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)