Arena of Valor International Championship

Arena of Valor, претходно Strike of Kings, е онлајн видео игра развиена од TiMi Studio Group. Достапно е на уредите со iOS, Android и Nintendo Switch. Таа е една од најпопуларните игри во Азија бидејќи се прикажува на скоро сите главни еСпорт настани во регионот.

Меѓународниот шампионат „Арена на храброста“ е најславниот настан на „Арена на храброста“. Овој турнир се одржува секоја година во последните пет години под франшизата на AIC. Шестата итерација, организирана од VSPN, Level Infinite и Garena, започна на 16 јуни 2022 година и ќе заврши на 10 јули 2022 година. 2 милиони долари. Досега, сите настани од Меѓународното првенство на Арена на храброста се одржуваа онлајн.

Сè што треба да знаете за меѓународниот шампионат Arena of Valor

Сè што треба да знаете за меѓународниот шампионат Arena of Valor

Арена на храброста, претходно Strike of Kings, е онлајн видео игра развиена од TiMi Studio Group. Достапно е на уредите со iOS, Android и Nintendo Switch. Таа е една од најпопуларните игри во Азија бидејќи се прикажува на скоро сите главни еСпорт настани во регионот.

Сè што треба да знаете за меѓународниот шампионат Arena of Valor
Играта AoV

Играта AoV

Arena of Valor е игра со повеќе играчи која има бојна арена. Секој играч избира карактер за контрола на бојното поле. Ликовите на играта се нарекуваат херои, секој има уникатни способности.

Колку повеќе играч користи херој, толку повеќе способности добива херојот. Играчите можат да заработат искуство и злато на неколку начини, вклучувајќи убивање чудовишта и потчинети, уништување структури и поразување на други играчи.

Златото потоа може да се користи за купување на специјални играчки ставки кои му даваат на играчот супериорни способности што ќе бидат корисни во битката арена. Покрај тоа, златото може да им помогне на играчите да купат повеќе херои. Од друга страна, стекнатото искуство може да отклучи и зголеми повеќе способности за да го направи херојот помоќен.

Играта AoV
Режими на игра

Режими на игра

Arena of Valor има неколку начини на игра, а најпопуларниот е 5v5, вообичаено наречен Големата битка. Главната цел на играчите во овој режим е да ги уништат одбранбените одбранбени непријатели и да обезбедат неколку мисии, како што е убивање на Темниот убиец и уништување на противничкиот јадро. Натпреварите на Големата битка обично траат помеѓу 12 и 18 минути.

Black City Arena, кој е режим 1v1, е уште еден популарен режим во играта. Има само лента, кула, јадро за црвено и сино, две четки на страните на хоризонталното бојно поле и лонец HP.

Дуелот во сенка исто така најчесто се игра. Овој 3v3 режим се игра на Flatland Battlefield и има помала мапа. Има само една бедем, а секој тим има основна база. Игрите се побрзи, секоја трае од 4 до 6 минути.

Други значајни режими на игра вклучуваат Abyssal Clash, Hook Wars, Football Fever, Death Match, Gladiator's Summit, Mayhem Mode и Duo Race.

Режими на игра
Коефициенти за обложување меѓународно првенство Arena of Valor

Коефициенти за обложување меѓународно првенство Arena of Valor

Играчите кои сакаат да се обложуваат на турнирите од Меѓународниот шампионат Arena of Valor се претежно заинтересирани да ги испитаат шансите понудени од различни еСпортски обложувалници. Идеално, шансите за обложување Arena of Valor обично варираат во зависност од неколку фактори, како што се типот на облог и избраната локација за обложување еСпорт. Повеќето провајдери на еСпортски обложувања обично нудат широк спектар на типови на облози за практично сите натпревари на настанот.

Победникот на натпреварот е еден од најпопуларните типови облози на најдобрите турнири од меѓународното првенство Arena of Valor. Играчите предвидуваат кој тим ќе победи на одреден натпревар. Исходот од облогот може да биде или победа или загуба.

Шансите обично се значително помали за победа на фаворитскиот тим. Друг поврзан тип на облог е победникот на настанот. За тоа обложувалниците се обложуваат кој тим ќе го освои шампионатот.

Видовите облози со хендикеп ги гледаат ограничувањата поврзани со фаворитскиот тим за победа, што ги прави облозите порамномерни. Резултатот е дека шансите исто така стануваат поблиски, што најдобро функционира за обложувачите кои сакаат да се обложуваат на победа на аутсајдерот.

Типот над/помал облог бара од играчите да се обложуваат на тоа дали тимот ќе постигне повеќе или помалку од одреден број. Идеално, овој облог им дава слобода на обложувачите да ги предвидат резултатите со поширок опсег.

Други типови на облози за Меѓународниот шампионат Арена на храброста вклучуваат точен резултат, прва крв, вкупно убиства, хендикеп на картата и победник на картата.

Коефициенти за обложување меѓународно првенство Arena of Valor
Зошто Меѓународниот шампионат „Арена на храброста“ е популарен меѓу играчките?

Зошто Меѓународниот шампионат „Арена на храброста“ е популарен меѓу играчките?

Разновидноста на пазарите за обложување е несомнено една од главните причини поради кои меѓународното првенство Arena of Valor е популарно меѓу обложувачите. Најреномираните онлајн обложувалници за еСпорт обезбедуваат пазари за обложување за скоро сите натпревари прикажани на настанот, што им олеснува на обложувачите кои ја сакаат играта да се обложуваат на нивните омилени играчи и тимови.

Друга причина е што повеќето страници за обложување еСпорт нудат атрактивни коефициенти (ниски маржи) за повеќето натпревари на Arena of Valor. Шансите се попривлечни од вообичаеното и привлекуваат повеќе обложувачи на соодветните локации. Потенцијалните суми кои обложувачите можат да ги освојат од обложувањето на турнирот се зголемуваат со подобрените коефициенти.

Обложувањето на лигите на меѓународниот шампионат Arena of Valor е исто така релативно лесно. Повеќето типови облози што ги нудат давателите на еСпортски обложувања се лесни за разбирање и поставување. Тоа ги прави погодни дури и за обложувачи без искуство во обложување. Повеќето обложувалници, исто така, обезбедуваат пазари за обложување во живо за турнир.

Тоа е корисно бидејќи им овозможува на обложувачите да ги анализираат натпреварите и да ставаат облози во живо врз основа на веродостојни информации во реално време. Дополнително, сите игри обично се добро распоредени пред турнирот, што им олеснува на обложувачите да ги следат сите натпревари во живо.

Зошто Меѓународниот шампионат „Арена на храброста“ е популарен меѓу играчките?
Тимови кои победуваат на меѓународниот шампионат AoV и најголеми моменти

Тимови кои победуваат на меѓународниот шампионат AoV и најголеми моменти

Многу тимови на „Арена оф храброст“ се појавија во шесте повторувања на Меѓународното првенство „Арена оф храброст“ што се одржаа досега, при што повеќето од нив имаат различни играчи секоја година.

Сепак, неколку екипи и играчи се истакнаа во конкуренцијата поради нивните импресивни игри. Еве ги главните турнири на меѓународното првенство Arena of Valor во последниве години, судејќи според нивните импресивни перформанси.

Burrium United E-Sports

Burriam United eSports е носител на титулата меѓународното првенство во Арена на храброста во 2021 година. Тимот освои 40% од наградниот фонд од 1 милион долари, а 20% отидоа кај првиот вицешампион, V Gaming. Hong Kong Attitude беше втор второпласиран, освојувајќи 15% од наградниот фонд.

Burriam United eSports е професионална организација за еСпорт со седиште на тајландски. Меѓу активните играчи кои го освоија првенството во 2021 година беа Сатитират Четнаронг, Анурак Саенџан, Пакинаи Сривијарн и Веерапат Рунгчаенг.

Настапот на тимот беше толку импресивен што на повеќето играчи им беа доделени награди. Идентификувани според нивните идентификации на играчи, НуНу ја освои наградата за МВП на финалето и Најдобра средна постава, Оверфлај ја освои наградата за најдобар темен убиец во поставата, а Дифоксн ја освои наградата за најдобра постава Abyssal Dragon.

Тимот на MAD

Тимот MAD победи на четвртата повторување на Меѓународното првенство на Арена на храброста, што се одржа во 2020 година. Овој професионален тим за еСпорт е со седиште во Тајван. По извонредниот настап, на тимот му беа доделени 40% од наградниот фонд, кој изнесуваше 200.000 долари.

Некои од играчите во единицата што имаа импресивни перформанси беа играчот 03.22, кој беше МВП на финалето и најдобрата постава Abyssal Dragon, и КуКу, кој беше победник за најдобра поддршка во поставата.

Тимски блиц

Дванаесет екипи се одржаа во Меѓународниот шампионат „Арена на валор“ 2019, при што Тим Флеш се појави како шампиони. Тимот освои 200.000 долари од наградниот фонд од 500.000 долари. Двајцата играчи на Team Flash кои најмногу се истакнаа за време на тој настан беа XB, кој ја освои наградата MVP на финалето и ADC, кој ја освои наградата за најдобра линија-ап џунгла.

Ј тим

Тимот Ј го освои Меѓународниот шампионат Арена на храброста во 2018 година, заработувајќи 250.000 долари од наградниот фонд. Наградата за МВП на турнирот ја доби играчот на Џеј Тим со корисничко име Нил.

Сè уште се движи под пукање

Тимот Still Moving Under Gunfire беше првиот тим што го освои Меѓународниот шампионат Arena of Valor. Тимот го освои првото повторување на турнирот, кое беше во 2017 година, откако се натпреваруваше против 11 други меѓународни професионални тимови. Паричната награда за победничкиот тим беше 200.000 долари.

Тимови кои победуваат на меѓународниот шампионат AoV и најголеми моменти
Каде да се обложите на меѓународното првенство Arena of Valor

Каде да се обложите на меѓународното првенство Arena of Valor

Пронаоѓањето на соодветна локација за обложување еСпорт за да се обложувате на најголемите турнири на Меѓународниот шампионат во Arena of Valor може да биде предизвик поради огромните опции што им се достапни на обложувачите во еСпорт. Некои сајтови за обложување со видеоигри не се толку добри и може да резултираат со лошо искуство во обложување.

Гледајќи го списокот на еСпорт турнири и платформи за обложување, наоѓањето на најсоодветната платформа за обложување на игри може да биде доста тешко. Едно од најефикасните решенија е посетата на посветена страница за рангирање на обложување еСпорт. Таквите страници обично ги имаат сите релевантни информации потребни за да се изберат соодветни страници за обложување еСпорт врз основа на преференциите, вклучувајќи ги и врвните предлози.

Каде да се обложите на меѓународното првенство Arena of Valor
Како да ги ставите вашите облози на AoV IC

Како да ги ставите вашите облози на AoV IC

Процесот на обложување е релативно лесен по изборот на страницата за обложување еСпорт. Играчите мора прво да се регистрираат и да се најават на обложувалницата и да ги финансираат своите сметки за обложување. Тие потоа треба да изберат тип на облог и пазар за обложување по свој избор. Изборот може да се заснова на бројни фактори, вклучувајќи ги шансите и потенцијалните исходи.

Згора на тоа, обложувачите мора да одлучат и за износот на пари што сакаат да го вложат за секој облог. Процесот чекор-по-чекор на ставање облози може да варира на различни страници за обложување еСпорт, но обично вклучува само неколку кликања. Нешто што треба да се забележи е дека сите облози мора да бидат поставени на време, обично пред почетокот на соодветните натпревари.

Како да ги ставите вашите облози на AoV IC