Истражете ги најдобрите страници за обложување еСпорт по земја

Бидејќи главните пазари го прифаќаат спортското коцкање ширум светот, коцкањето со е-спорт останува нелегално во многу области. И е-спортот и спортското обложување се слични во процесот на обложување и шансите. Сепак, главната разлика меѓу двете е учеството на малолетниците во еспортот. Обложувањето на е-спорт традиционално е нелегално во повеќето области, делумно поради тоа што младите гејмери се собираат во мноштво е-спортски игри.

Управните тела се двоумат да дозволат коцкање во кој било спорт што вклучува учество на малолетници. Забраните за е-спорт коцкање предизвикаа нелегални пазари, кои често содржат местење натпревари и нелегално малолетно коцкање. Видео игрите продолжуваат да ги привлекуваат младите играчи, што доведе до тоа многу општини и државни влади да повлечат линија против легализирањето на обложувањата за резултатите од е-спортот.

Бугарија
bg flag

Бугарија

Коцкањето е драгоцена активност во Бугарија. Бугарските обложувачници можат да ги играат своите омилени казино игри во копнени или онлајн казина се додека имаат 18 години. Тие вклучуваат пристап до поширок спектар на игри и пазари за обложување, лесна пристапност до различни казина и приватност, меѓу многу други.

Прикажи повеќе
Грција

Еспортските обложувања уживаат голема популарност во Грција. Со многуте опции за избор на сајтовите за еСпорт обложување во Грција, обложувањето драматично стана популарно. Во споредба со минатите години, грчкиот пазар на онлајн спортско обложување гледа нагоре. Во Грција, фанатиците за е-спорт почнаа да се обложуваат на дисциплината додека таа продолжи да се здобива со популарност.

Прикажи повеќе
Франција

Франција е прекрасна земја, позната по доброто вино, класичната кујна, монументалната архитектура и богатата култура. Тоа е исто така дом на ентузијастички обложувачници. Француската Република има долга историја на коцкање, со некои од најзборуваните арени за игри во светот.

Прикажи повеќе
Обединето Кралство

Вљубениците во еспортовите користат духовитост и лукавство за да се коцкаат со победниците во акцијата за обложување на е-спорт во Велика Британија со високи влогови. Обложувањето на е-спорт во Обединетото Кралство (ОК) не е само легално; тој е многу популарен меѓу љубителите на спортот. Всушност, некои од најголемите брендови во индустријата за игри скокаат на банда, бидејќи обложувањето е-спорт во ОК се проширува по дофат и популарност.

Прикажи повеќе
Албанија

Албанија е мала земја во Југоисточна Европа, со површина од 28.748 квадратни километри. Ги дели границите со Косово, Црна Гора, Северна Македонија и Грција. Главниот град на Албанија е познат како Тирана, со население од околу 3 милиони луѓе. Статистиката покажува дека, во одреден момент, повеќе од половина од возрасната популација се занимава со коцкање, вклучително и електронско спортско (еСпорт) обложување. Тоа е и покрај сите законски ограничувања за обложување и други облици на коцкање во земјата.

Прикажи повеќе
Србија

Индустријата за е-спорт неизмерно порасна и диверзифицираше во последните пет години. Сега е глобална индустрија од повеќе милијарди долари. Онлајн обложувањето во Србија, сепак, доживеа груб почеток во споредба со другите нации. Првата забележителна обложувачка активност беше во 1964 година кога земјата беше дел од Југославија. Имаше федерален закон направен за да се направи разлика помеѓу класичните игри по избор и специјалните игри по избор. И покрај некои предизвици на почетокот, индустријата ги надмина и порасна импресивно.

Прикажи повеќе
Правно еСпорт обложување

Правно еСпорт обложување

Обложувачите можат легално обложување на е-спорт обложување на одобрени спортски книшки во конкретниот регион лицето става облози. Како и спортот, е-спортот има турнири и натпревари на високо ниво во текот на годината. Лудилото на популарност поттикнува експанзивен раст на пазарот за е-спорт, кој се очекува да го надмине филмскиот пазар по приходи во следната деценија.

Поради оваа причина, повеќе обложувачи се обложуваат на е-спорт од кога било. Поради учеството на малолетниците во е-спортот, државните и националните влади истражуваат начини да го спречат малолетното коцкање поврзано со игрите.

Во САД, има некои држави кои дозволуваат е-спортско обложување, како Невада и Њу Џерси. Сепак, други држави, како Индијана, донесоа закони за конкретно забранување на е-спорт обложување, дури и како спортско обложување е дозволено. Некои обложувачи на е-спорт се свртуваат кон офшор обложување со онлајн спортски книги.

Важно е коцкарите да истражуваат и да ги разберат законите за е-спорт обложување за да избегнат прекршување на локалните регулативи.

Националните и меѓународните закони имаат тенденција конкретно да ги таргетираат операциите за обложување е-спорт, така што законите што ги ограничуваат индивидуалните коцкари не се толку јасни. Законитоста на обложувањето на е-спорт зависи од локалните регулативи, кои се во сила за да управуваат со индивидуалните обложувања за е-спорт и да ги заштитат милиони малолетници кои учествуваат во игри низ целиот свет.

Правно еСпорт обложување
Меѓународен еСпорт коцкање

Меѓународен еСпорт коцкање

Меѓутоа, во Њу Џерси, државата усвои предлог-закон, кој го ограничува коцкањето со е-спорт на меѓународни турнири каде играчите се претежно постари од 18 години.

Како што е-спортот продолжува да расте, законите со кои се регулира обложувањето на играчи, натпревари и првенствени натпревари се сложени. Локалните и националните регулативи ја регулираат способноста на коцкарот да пристапи до законските можности за обложување на земја и онлајн.

Сепак, синергијата помеѓу коцкањето и е-спортот создава побарувачка и обложувалниците се насочени кон коцкарите за е-спорт кои се надеваат дека ќе ги зголемат приходите ширум светот. Всушност, некои спортски книги спонзорираат еспорт тимови да привлече помлада публика, што е самото сценарио што пратениците настојуваат да го избегнат.

Меѓународен еСпорт коцкање
Кои се нациите во еСпортот?

Кои се нациите во еСпортот?

До 2019 година, Кина, Шпанија, Канада, Нов Зеланд, Јапонија и Јужна Кореја беа домаќини на меѓународни турнири за игри. Њу Џерси ги одобри облозите за видео игри токму на време за 2019 година Светско првенство Лига на легенди финален натпревар, кој вклучи повеќе од 4 милиони гледачи. На меѓународно ниво, локалните управни тела проценуваат како да му пристапат на пазарот за обложување е-спорт.

Некои законодавци се цврсто против дозволувањето на младите пристап до можностите за обложување преку е-спорт. Други одат по тенка линија, надевајќи се дека ќе привлечат даночни приходи од возрасните коцкари и воведувајќи некои ограничувања за да го ограничат учеството на младите во обложувањата во е-спорт.

Гледачите на Светското првенство вклучија меѓународна публика. Огромниот број на гледачи кои се заинтересирани за е-спорт предизвикува повод за коцкање преку е-спорт. Всушност, обложувалниците ја таргетираат публиката на индустријата за еспортски игри. Пазарната вредност на еспортските обложувања се предвидува да надмине 13 милијарди долари до 2025 година.

Повеќето влади го предизвикуваат моралот на таргетирање на учесниците во е-спортот, кои се историски помлади по возраст, за коцкање. Сепак, како и спортскиот пазар, коцкарските установи агресивно бараат начини да пазарат и да привлечат нови обложувачи. Од онлајн рекламирање до спонзорирање натпревари, бизнисите за е-спорт продолжуваат да привлекуваат коцкари и да ја зголемуваат базата на клиенти.

Кои се нациите во еСпортот?
Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Како што популарноста на е-спортот продолжува да расте, глобалната публика бара начини да учествува преку игри или коцкање. Еве неколку одговори на најчесто поставуваните прашања.

Дали е легално коцкањето на е-спорт натпревари?

До неодамна, облозите за видео игри беа нелегални на повеќето големи пазари. Е-спорт коцкањето е релативно ново. Владите сега почнуваат да го регулираат еспортското обложување за да ги заштитат младите играчи кои учествуваат во играње видео игри на еспортски натпревари и турнири.

Сепак, некои локални, државни и национални управни тела ширум светот дозволуваат коцкање е-спорт во некои форми. Законите варираат во зависност од локацијата на обложувачот.

Кои се старосните ограничувања за е-спорт за коцкање?

Историски гледано, нелегално е да се обложуваат на турнири, кои се состојат од играчи под 18 години. Дури и обложувањето е генерално ограничено на коцкари кои се постари од 18 или 21 година, во зависност од прописите на локацијата на обложувачот. Сепак, законите се развиваат.

Некои области дозволуваат одредена попустливост во обложувањето на натпревари со помлади учесници. Се разбира, постои активен нелегален пазар за обложување кој не го ограничува обложувањето според возраста. За да остане со законските граници, коцкарот мора да ги истражува законите што ги регулираат обложувањата за е-спорт во неговото или нејзиното место на живеење.

Каде може обложувач легално да се коцка на еСпорт?

Локалните закони се развиваат брзо. Најдобро е да се провери со комисијата за коцкање во областа за да се утврди кои копнени или онлајн платформи легално работат.

Некои општини строго забрануваат обложување е-спорт. Сепак, постојат онлајн спортски книги, кои нудат коцкање низ целиот свет. Сепак, овие можности за коцкање за дигитални е-спорти можеби не се легални за жителите во областите што забрануваат коцкање преку е-спорт.

Најчесто поставувани прашања