Сеопфатен водич за обложување со совпаѓање со еспорти

Прво, ајде да разговараме за тоа што е всушност обложувањето со совпаѓање со е-спорт. Обложувањето со усогласено е-спорт е техника што коцкарите ја користат за да направат облог без ризик на е-спортски настан. Теоретски, усогласениот облог ќе резултира со нула загуба ако работите ги правите правилно.

Едноставно кажано, обложувањето со усогласено е-спорт функционира кога користите бесплатен облог за еден исход за е-спортски настан, а потоа користите друга платформа за да поставите облог со свои пари на другиот исход од истиот настан.

Ако се случи првиот исход, го губите уплатениот облог, но ја добивате наградата од бесплатниот облог. Ако се случи вториот исход, го губите бесплатниот облог, но го добивате облогот за првиот исход.

Значи, тоа е суштински победничка ситуација. Сепак, вистинскиот процес на ставање совпаднат облог на е-спорт е малку покомплициран.

Сеопфатен водич за обложување со совпаѓање со еспорти
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Важни услови за обложување на еспорти за обложување со совпаѓање со еспорти

Пред да одиме подетално на обложувањето според е-спорт, еве неколку важни услови за обложување е-спорт што треба да ги знаете:

Коефициенти за обложување на еспорти

Шансите за обложување се начин да се изрази веројатната хауба на исходот што се случува. Коефициентите исто така одредуваат колкава награда ќе добиете ако исходот навистина се случи. Постојат неколку начини да се претстават коефициентите, но најпопуларниот за обложување е-спорт се децималните коефициенти.

На пример, да речеме дека ставате облог од 10 американски долари за победа на тимот А со децимален коефициент од 2,4. Ако тимот А победи, добивате 24 американски долари, што е 10 пати по 2,4.

Букмејкер за Esports или Sportsbook

Обложувач за е-спорт (онлајн обложувалница, е-спортска книшка) е онлајн платформа која нуди пазари за обложување за коцкарите да ставаат облози.

Назад залог

Повратен облог е облог за појава на одреден исход. На пример, ако ставите повратен облог на тимот А кој се натпреварува во еспортски настан, ќе победите ако победи тимот А. Ќе изгубите ако има друг исход како што е натпреварот кој заврши со нерешено или пораз на тимот А.

Размени за обложување на еспорти

Размената за е-спорт обложување е платформа која им овозможува на другите луѓе да дејствуваат како обложувалници, а исто така е единственото место каде што можете да ставате лаички облози.

Леј Бет

Леј облози се облози на исход што не се случи. На пример, ако ставите lay облог на тимот А, ќе победите ако тимот А не победи. Победувате и ако натпреварот е нерешен затоа што спаѓа во категоријата тим А „НЕ“ кој победува.

Одговорност

Кога правите lay облог, вие сте обврзани да ја платите дополнителната сума доколку изгубите. Ако ставите лаи облог од 10 американски долари на тимот А со коефициент 2 и тимот А победи, ќе ги изгубите 10-те американски долари. Сепак, треба да платите и дополнителни 10 американски долари бидејќи шансите беа 2.

Поради оваа причина, треба да задржите 20 американски долари на размена ако сакате да поставите лаи облог од 10 американски долари со коефициент 2. Ќе треба да задржите 30 американски долари ако шансите се 3.

Како да користите обложување со совпаѓање со Esports?

За обложување што одговара на е-спорт, потребни ви се две платформи, при што првата е една онлајн обложувалница за е-спорт а вториот е размена за е-спорт. Букмејкерот ќе ви дозволи да поставите залог назад, што значи дека одредена екипа ќе го добие натпреварот, а размената ќе ви овозможи да направите лаи облог, што значи дека истиот тим нема да го добие натпреварот.

Ќе го користите бесплатниот облог на букмејкерот за да го поставите повратниот облог на некој настан и вашите сопствени пари за да поставите лаички облог на берзата. За полесно да се разберат работите, еве чекор-по-чекор водич за тоа како да се користи совпаѓаното обложување за е-спорт.

Чекор-по-чекор водич за совпаѓање со обложување на Esports

 1. Изберете онлајн букмејкер.
 2. Изберете берза за еспортски обложување.
 3. Отворете ја главната страница на онлајн обложувалницата или спортската книга.
 4. Побарајте го бесплатниот облог што го нуди букмејкерот.
 5. Изберете е-спортски настан со пазарот за обложување со победници. (Проверете дали овој настан е достапен на берзата за еспортски обложувања што ја избравте и дека берзата за еспортско обложување нуди слични шанси за овој настан)
 6. Користете го бесплатниот облог што штотуку го тврдевте за да поставите повратен облог на настанот за е-спорт.
 7. Отворете ја берзата за обложување е-спорт.
 8. Изберете го истиот е-спортски настан на кој сте ставиле назад облог.
 9. Ставете леј облог во вредност од истиот износ што го ставивте назад. (Погрижете се да имате доволно салдо на вашата размена што ја покрива обврската)
 10. Почекајте да заврши настанот и побарајте ги вашите добивки.

Како да изберете кладилник за еспортски обложување и берза за еспортски обложување

При изборот на онлајн обложувалница за е-спорт и берза за е-спорт обложување, единственото нешто во кое треба да се уверите, а што ќе овозможи да функционираат исти обложувања за е-спорти, е дали двете платформи го покриваат истиот настан на кој сакате да се обложувате. Друга работа што е потребна за да функционира обложувањето споредено е-спорт е бесплатен облог. Проверете дали онлајн обложувалницата што ја избирате нуди бесплатни облози.

Сепак, не е важно дали и двајцата имаат ист настан за е-спорт или не ако онлајн обложувалницата или размената не се легитимни или имаат неколку безбедносни проблеми. Има тони извештаи на интернет за луѓе кои се измамени во онлајн обложувалница или берза за е-спорт обложување.

Поради оваа причина, проверете дали двете платформи се легитимни и имаат соодветни безбедносни мерки како шифрирање на веб-локации. Можете исто така да погледнете субјективни карактеристики, како што се методите за депонирање и кои игри покриваат.

Како функционира обложувањето со совпаѓање со Esports

За да објасните како функционира обложувањето со совпаѓање со е-спорт, еве еден пример.

 • Да речеме дека сте нашле онлајн обложувалница која нуди бесплатен облог во вредност од 20 американски долари. Најдовте и берза за обложување е-спорт што го покрива истиот настан за еспорт што го покрива онлајн обложувалницата.
 • Обложувалницата нуди коефициент од 2 за победа на тимот А, а размената за е-спорт нуди шанси од 2, исто така, за тимот А да не победи. Го користите вашиот бесплатен облог од 20 американски долари за да поставите повратен облог на тимот А.
 • После тоа, депонирате 40 американски долари на берзата, 20 американски долари за lay bet и 20 американски долари за обврска. Потоа, вие правите лаички облог на тимот А за 20 американски долари.
 • Ако тимот А не го добие натпреварот, вие го губите бесплатниот облог, но можете да ги задржите 20-те американски долари од облогот за лајк и 20-те американски долари од обврската. Добивате и награда од 20 американски долари. Потрошивте 40 американски долари, а за возврат добивте 60 американски долари.
 • Од друга страна, ако тимот А победи, вие ги губите 40-те американски долари од облогот lay, но го добивате бесплатниот облог и добивате 40. американски долари. Потрошивте 40 американски долари и добивте 40 американски долари. Не освоивте ништо, но не изгубивте ни ништо, поради што обложувањето со совпаѓање со е-спорт е без ризик.
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Дали може да западнете во неволја за обложување споредено е-спорт?

Обложувањето со совпаѓање со еспорт е сосема легално. Сепак, може да се соочите со неволја за создавање две сметки на иста платформа за исти обложувања. Исто така, одредени делови од светот не дозволуваат обложување од секаков вид, затоа проверете ги законите на вашата земја пред да ставите какви било облози.

Дали обложувањето со совпаѓање е-спорт функционира цело време?

Обложувањето со совпаѓање со еспорт е во суштина стопроцентно обложување без ризик. Сепак, функционира само ако шансите се слични и на берзата и на онлајн обложувалницата.

Дали е безбедно да се користи обложување усогласено со е-спорт?

Обложувањето со совпаѓање со еспорт е сосема безбедно, само ако користите легитимни платформи. Постојат неколку извештаи за измамени луѓе во онлајн обложувалниците или берзите за обложување е-спорт. Погрижете се да користите само легитимни платформи.

Може ли да користам исти обложувања за е-спорт за други пазари?

За да функционира обложувањето кое одговара на е-спорт, потребен ви е пазар за обложување со само два исхода. Така, да, можете да користите исти обложувања за еспорти на кој било пазар ако има само два исхода.