Сè што треба да знаете за Е-спортови : Обложување со арбитража

Искусните обложувачи секогаш се во потрага по техники и други начини што можат да ги користат за да ги направат обложувањата што е можно побезризични и да ги гарантираат нивните добивки. Една од овие техники е арбитражното обложување, кое станува доста популарно на сцената за обложување е-спорт. Работата на арбитражните еспортски обложувања е прилично едноставна. Сепак, малку е незгодно ефикасно да се користат арбитражни обложувања, особено ако сте почетник.

Ако сакате да се вклучите во арбитражни обложувања за е-спорт, тогаш сте на вистинското место. Еве сè што треба да знаете за арбитражните обложувања за е-спорт.

Сè што треба да знаете за Е-спортови : Обложување со арбитража
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Што е арбитражно еспортско обложување?

Арбитражното обложување е-спорт е една од најпрофитабилните техники за обложување таму. Искусните коцкари користат арбитража обложување на еспортски настани да го гарантираат нивниот профит и да се осигураат дека нивниот облог е сто проценти без ризик.

Што е арбитража

Прво, да се обидеме да го дефинираме поимот арбитража. Арбитража е кога луѓето ги искористуваат разликите во цените на различни пазари. Производите не се со исти цени во сите делови на светот. Постојат различни цени за ист производ на различни пазари, како што се азиските или австралиските пазари.

На пример, да речеме дека одреден готов производ вреди 50 долари на кинескиот пазар, а истиот тој производ вреди 200 долари на американскиот пазар. Може да се искористи оваа разлика во цените со тоа што ќе го купите од поевтиниот пазар и ќе го продадете на скапиот пазар.

Сè за арбитражното еспортско обложување

Обложувањето со арбитража за е-спорт е техника каде што коцкарите ја користат предноста различни шанси на различни онлајн обложувалници за да гарантираат профит без оглед на исходот.

Обложувалниците обично имаат слични шанси за е-спортски настани. На пример, ако популарен тим оди против аутсајдер, сите букмејкери ќе сметаат дека аутсајдерот има мали шанси за победа. Меѓутоа, понекогаш обложувалниците не се согласуваат меѓу себе за исходите за е-спортски настан, што создава можност за арбитража.

На пример, да речеме дека букмејкерот А смета дека екипата А има помала веројатност да победи и има коефициент од 2,04 за победа на тимот А. Од друга страна, букмејкерот Б смета дека екипата Б има помала веројатност да победи на истиот настан и има коефициент од 2,08 за победа на тимот А.

Ако се обложите 100 долари на двата од овие исходи, ќе ви се гарантира враќање од над 200 долари, каде што износот што ќе го добиете над 200 долари е вашата добивка.

Како да се користи арбитражното обложување на Esports?

За да користите арбитражно обложување, пред сè, ќе треба да најдете две онлајн обложувалница за е-спорт кои не се согласуваат со одреден исход.

На пример, да речеме дека се води е-спорт натпревар помеѓу Тим А и Б. Буки А има коефициент од 2,09 за тимот А и 1,90 за тимот Б. За истиот настан, Буки Б има коефициент од 1,88 за тимот А и 2,11 за тимот Б. Двајцата обложувалници не се согласуваат околу тоа кој ќе победи.

Откако ќе најдете вакви шанси, изберете го исходот со најголеми коефициенти од обете обложувалници и обложувајте се на нив. Во овој случај, ќе се обложите на Тимот А на Буки А со коефициент 2.09. Ќе се обложувате и на тимот Б во Буки Б со коефициент 2.11.

Во овој пример, јасно е дека ако ставите облог од $100 на двата исхода, ќе добиете $209 или $211 за возврат. Значи, или ќе добиете гарантирано враќање од 9 или 11 долари.

Можеби се прашувате дали постои начин да користите арбитражни еспортски обложувања и да го добиете истиот принос наместо еден да биде 9 долари, а еден од 11 долари. Па, постои начин, а за тоа, треба да научите некои пресметки објаснети во подоцнежните делови.

Совети и трикови за обложување со арбитража за Esports

Пред да објасниме кои пресметки треба да ги користите при арбитражно обложување, еве неколку совети што можете да ги користите за да добиете подобри резултати додека се обидувате да ги испробате арбитражните еспортски обложувања.

 • Изберете облози само со два можни исходи: Работите може да станат премногу комплицирани ако се обидете да користите арбитражни обложувања на облози со повеќе од два исхода. Во повеќето случаи, арбитражата не е можна со повеќе од два исхода. Значи, освен ако не сте експерт, не треба да се обидувате да обложувате арбитража на облози со повеќе од два исхода.
 • Двојно проверете ги вашите пресметки: Додека користите арбитражно обложување, ќе правите неколку пресметки. Ако некоја од овие пресметки е погрешна или има некоја грешка во нив, арбитражата може да не работи. Вие исто така може да изгубите многу од вашите пари. Добра идеја е секогаш двапати да ги проверувате сите ваши пресметки и да бидете сигурни дека нема нула грешки.
 • Научете како брзо да менувате Bookamekrs: Букмејкерите постојано ги ажурираат своите коефициенти и никогаш не знаете кога ќе се појави арбитражна можност. Треба да можете брзо и ефикасно да се префрлате од една обложувалница на друга.

Пресметување арбитражни обложувања

Постојат две главни работи што треба да ги пресметате додека користите арбитражни еспортски обложувања. Првата работа е процентот на арбитража, кој одредува дали шансите се применливи за арбитражно обложување. Следната работа е износот што се вложува, а тоа се износите што треба да ги вложите на секој исход за да гарантирате сличен профит.

Пресметка на процент на арбитража

За да проверите дали шансите дозволуваат арбитража, треба да ги земете највисоките коефициенти од двете обложувалници, да ги поделите со еден, да ги соберете и потоа да ја поделите сумата со 100. Ако одговорот е под 100, тогаш имате арбитража. Овој број се нарекува арбитражен процент.

Пресметките за горенаведениот пример се како што следува:

(1/2,09 + 1/2,11) x 100 = 95,24.

Пресметка на арбитражен удел

Можете да го пресметате износот што треба да го вложите за да добиете сличен принос со делење на коефициентот со 1, множејќи го со 100, потоа помножувајќи го со вкупниот износ на обложување, а потоа множејќи го со процентот на арбитража.

Ако имате вкупно 200 долари за обложување во горниот пример, вашите пресметки би биле:

 • (((1/2,09) x 100) x 200) / 95,24 = 100,48
 • (((1/2,11) x 100) x 200) / 95,24 = 99,52

Значи, треба да се обложите 100,48 долари на исходот со коефициент од 2,09 и 99,52 долари на оној со коефициент од 2,11. На овој начин, ќе добиете гарантирано враќање од околу 10 долари.

Еспортски арбитражни обложувања чекор по чекор

За да ви помогне подобро да разберете како можете самите да ги користите арбитражните обложувања на еспортски настани, еве чекор-по-чекор водич за арбитражни обложувања за е-спорт.

 • Чекор 1: Најдете две обложувалници кои не се согласуваат за исходот на одреден настан за е-спорт. Погрижете се да има само два исходи за тој облог.
 • Чекор 2: Изберете го исходот со најголеми коефициенти од двете обложувалници. Погрижете се тоа да не е ист исход, или во спротивно тоа би значело дека и двете обложувалници се согласуваат за тоа.
 • Чекор 3: Пресметајте го вкупниот процент на арбитража и проверете дали е под 100. Ако е над 100, тогаш арбитражата не е можна.
 • Чекор 4: Одлучете колку вкупни пари сакате да искористите за арбитражниот облог.
 • Чекор 5: Користете ги вкупните пари што сакате да ги обложите, шансите за двата исхода и формулата што ја споменавме погоре за да ја пресметате сумата што треба да ја вложите на секој облог.
 • Чекор 6: Почекајте да заврши облогот и уживајте во вашите добивки.
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)