Користење криптовалути за еспортско обложување

Crypto Betting

2022-11-10

Криптовалутите веќе некое време се на усните на многу луѓе. Како што повеќе луѓе учат за овие дигитални валути, толку повеќе стануваат ентузијасти да ги користат за деловни и лични работи. Сепак, како и со секоја друга добра работа, обложување со криптовалути имаат своја темна страна, особено кога ги користите за еСпорт обложување. 

Користење криптовалути за еспортско обложување

За љубителите на обложување кои размислуваат да се префрлат од фиат валутите, од клучно значење е да ги разберат добрите и лошите страни на коцкањето со овие дигитални монети. За среќа, тоа ја формира суштината на овој напис.

Добрите страни на коцкањето со криптовалути

Приватност

Љубителите на онлајн обложување знаат дека генерално има пристоен избор на опции за плаќање, од дебитни и кредитни картички до е-паричници и припејд картички. Сепак, едно посебно прашање што овие начини на плаќање не можат да го гарантираат е целосна анонимност или приватност. Со други зборови, коцкарите треба да откријат некои лични податоци кога ги користат методи на депонирање

На пример, да претпоставиме дека корисникот не ги споделува своите податоци со давателот на игри (како во случајот со е-паричници). Во тој случај, тие мора барем да споделат дел од нивните лични/финансиски информации со посредници или трети лица.

Со криптовалутите, сите трансакции остануваат анонимни. Нивото на приватност што го добиваат обложувачите на еСпортови и другите онлајн коцкари кога го користат Биткоин, Ethereum, Litecoin или кој било друг крипто е едноставно без конкуренција. Жителите во земјите каде што коцкањето е забрането претпочитаат криптовалути за да се осигураат дека нивните онлајн активности не можат да се следат.

Брзи трансакции

Сите обложувачи сакаат веднаш да можат да депонираат на нивната онлајн сметка за обложување еСпорт и да започнат со обложување веднаш. На крајот на краиштата, тоа е причината поради која луѓето се регистрираат со спортски книги и други платформи за коцкање преку Интернет. Оттука, може да биде многу фрустрирачки да се чека да се обложи само затоа што депозитот не е обработен. 

Додека повеќето начини на плаќање се брзи, крипто трансакциите се инстант. Покрај тоа, ниту една трета страна не е вклучена во обработката на крипто плаќањата, како со кредитните картички и е-паричниците. Ова го намалува времето на трансакцијата.

Зголемена безбедност

Повеќето Сајтови за обложување еСпорт ја сфаќаат безбедноста толку сериозно што тие многу инвестираат во солидни технологии за шифрирање SSL за да се осигураат дека финансиските податоци на клиентите се под клуч и заклучување. Сепак, криптовалутите ја подигнуваат безбедноста на податоците на сосема ново ниво со користење на она што е познато како блокчејн технологија, која е супериорна во однос на шифрирањето SSL.

Нема ограничувања за локација

Некои решенија за плаќање ги ограничуваат трансакциите на обложување онлајн обложувалници за еСпорт во одредени јурисдикции или земји. Во некои случаи, опциите за плаќање или валутата што се користат во некоја земја може да не се поддржани од платформата за коцкање. 

Покрај тоа, постојат земји каде што онлајн обложувањето и коцкањето, генерално, се забранети, иако офшор платформата за коцкање сепак би примала коцкари од тие земји. Обложувањето со криптовалути им овозможува на обложувачите да ги заобиколат сите овие ограничувања, дозволувајќи им да се обложуваат без оглед на локацијата.

Специјализирани бонуси и промоции

Многумина Обложувалниците за еСпорт нудат бонуси и промоции наменета специјално за обложувачи кои депонираат со криптовалути. Иако овие поволности варираат од спортски до спортски книги, една константа е дека обложувачите треба да користат криптовалута за да ги исполнуваат условите за овие бонуси. 

Ова ги охрабрува коцкарите да ги прифатат дигиталните валути додека светот постепено се оддалечува од фиат валутите. Сепак, еден од најважните совети за обложување еСпорт е обложувачите да мора да ги проверуваат условите и правилата на овие бонуси и промоции.

Конс

Флуктуација на вредност/Нестабилност

Пазарот на криптовалути е нестабилен, што значи дека цената на кој било крипто може значително да се промени во која било насока без предупредување. На пример, обложувач може да ги претвори своите 200 долари во Биткоин и да ги депонира парите на нивната сметка за обложување eSport, само за да открие дека вредноста на Биткоинот се намалила кога ќе се повлечат подоцна. 

Во овој случај, обложувачот ќе мора да претрпи загуба. Се разбира, тоа може да оди на друг начин и да резултира со профит, но останува фактот дека криптовата е нестабилна.

Мал или никаков владин надзор

Пазарот на криптовалути не работи под регулација на која било власт или влада. Ова значи дека корисниците имаат многу малку опции на кои треба да се обратат во случај на проблем со нивните пари. Сепак, тоа не значи дека обложувалниците за еСпорт за криптовалути работат без лиценца. 

Се разбира, добар дел од нив се лиценцирани и регулирани. Дури и оние без дозвола можеби се уште се вистински, само што обложувачите не сакаат ништо да препуштат на случајноста.

Без преземање грб

Откако обложувачот ќе испрати средства во својот паричник со криптовалути, тоа го нема. Нема регрес доколку парите се испратат на погрешна адреса. Ова е една област каде што начините на плаќање како PayPal и кредитните картички ги надминуваат крипто плаќањата. 

Оттука, коцкарите мора да бидат дополнително внимателни кога си играат со крипто. Адресите на паричникот мора да бидат прецизно снимени.

Завиткување

Криптовалутите изминаа долг пат од своето прво појавување во 2009 година. Да, давателите на игри се занимаваат со правење пари, а со се повеќе и повеќе сајтови кои прифаќаат крипто, провајдерите полека, но сигурно го префрлаат фокусот на она што нивните клиенти најмногу го сакаат. И додека криптовалутите имаат и предности и недостатоци, првата ги прави привлечни за коцкарите.

Најнови вести

Основите на обложувањето Fortnite
2023-03-30

Основите на обложувањето Fortnite

Вести