Вести

February 13, 2024

Overwatch 2 Seasons: A динамично и возбудливо патување

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Вовед

Blizzard го прифати концептот на сезони во Overwatch 2 за да обезбеди играта да остане динамична и возбудлива. Со 35 натпреварувачки сезони кои опфаќаат повеќе од шест години, играчите на Overwatch беа сведоци на објавување на 11 нови херои и 20 нови мапи.

Overwatch 2 Seasons: A динамично и возбудливо патување

Еволуцијата на годишните времиња

Сезоните на Overwatch 2 обично траат околу два месеци, исто како и во оригиналниот Overwatch. Секоја сезона носи нова содржина, вклучувајќи белешки за закрпи и скинови за битка. Во моментов сме во деветтата сезона на Overwatch 2, која започна на 13 февруари 2024 година. Доколку трендот продолжи, оваа сезона ќе трае до средината на април.

Датуми за почеток и крај на сезоната

Еве список на датуми на почеток и крај за претходните сезони на Overwatch 2:

 • Сезона 1: 4 октомври 2022 година - 6 декември 2022 година
 • Сезона 2: 6 декември 2022 година - 7 февруари 2023 година
 • Сезона 3: 7 февруари 2023 година - 11 април 2023 година
 • Сезона 4: 11 април 2023 година - 13 јуни 2023 година
 • Сезона 5: 13 јуни 2023 година - 10 август 2023 година
 • Сезона 6: 10 август 2023 - 10 октомври 2023 година
 • Сезона 7: 10 октомври 2023 - 5 декември 2023 година
 • Сезона 8: 5 декември 2023 година - 13 февруари 2024 година
 • Сезона 9: 13 февруари 2024 година - TBD (најверојатно средината на април)

Наследни сезони

За повикување, еве ги датумите на почеток и крај на претходните сезони на Overwatch:

 • Сезона 1: 28 јуни 2016 - 18 август 2016 година
 • Сезона 2: 2 септември 2016 - 24 ноември 2016 година
 • Сезона 3: 1 декември 2016 година - 21 февруари 2017 година
 • Сезона 4: 28 февруари 2017 - 28 мај 2017 година
 • Сезона 5: 1 јуни 2017 година - 28 август 2017 година
 • Сезона 6: 1 септември 2017 - 28 октомври 2017 година
 • Сезона 7: 1 ноември 2017 - 29 декември 2017 година
 • Сезона 8: јануари 2018 - 25 февруари 2018 година
 • Сезона 9: 28 февруари 2018 - 28 април 2018 година
 • Сезона 10: 1 мај 2018 - 1 јули 2018 година
 • Сезона 11: 2 јули 2018 - 28 август 2018 година
 • Сезона 12: 31 август 2018 - 28 октомври 2018 година
 • Сезона 13: 1 ноември 2018 - 1 јануари 2019 година
 • Сезона 14: 1 јануари 2019 година - 1 март 2019 година
 • Сезона 15: 1 март 2019 година - 1 мај 2019 година
 • Сезона 16: 1 мај 2019 година - 30 јуни 2019 година
 • Сезона 17: 30 јуни 2019 година - 13 август 2019 година
 • Сезона 18: 3 септември 2019 година - 7 ноември 2019 година
 • Сезона 19: 9 ноември 2019 година - 2 јануари 2020 година
 • Сезона 20: 2 јануари 2020 - 5 март 2020 година
 • Сезона 21: 5 март 2020 - 7 мај 2020 година
 • Сезона 22: 7 мај 2020 година - 2 јули 2020 година
 • Сезона 23: 2 јули 2020 - 3 септември 2020 година
 • Сезона 24: 3 септември 2020 - 5 ноември 2020 година
 • Сезона 25: 5 ноември 2020 - 7 јануари 2021 година
 • Сезона 26: 7 јануари 2021 година - 4 март 2021 година
 • Сезона 27: 4 март 2021 година - 6 мај 2021 година
 • Сезона 28: 6 мај 2021 година - 2 јули 2021 година
 • Сезона 29: 2 јули 2021 година - 2 септември 2021 година
 • Сезона 30: 2 септември 2021 - 4 ноември 2021 година
 • Сезона 31: 4 ноември 2021 година - 6 јануари 2022 година
 • Сезона 32: 6 јануари 2022 година - 3 март 2022 година
 • Сезона 33: 3 март 2022 година - 5 мај 2022 година
 • Сезона 34: 5 мај 2022 година - 7 јули 2022 година
 • Сезона 35: 8 јули 2022 - 2 октомври 2022 година

Заклучок

Сега кога ги имате сите информации за датумите на почеток и крај на сезоната на Overwatch 2, можете соодветно да ја планирате вашата игра. Уживајте во светот на Overwatch 2 кој постојано се развива!

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC
2024-04-10

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC

Вести