Вести

November 23, 2023

Hwei - Најновиот LoL шампион со уникатни способности

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Riot Games ги откри способностите на најновиот шампион на LoL, Hwei. Да видиме каков е неговиот комплет и како ќе биде во Summoners' Rift.

Hwei - Најновиот LoL шампион со уникатни способности

Hwei – Преглед на способностите на LoL

Хвеи е најновото засилување во ростерот на шампионите во ЛоЛ. Тој, наводно, ќе биде средна линија и судејќи според неговиот прв сет на способности, Хвеи ќе биде доста сложен шампион, со оглед на тоа што спојувањето на способностите ќе доведе до различни ефекти и интеракции.

Неговиот комплет е целосно заснован на неговите различни расположенија и секогаш кога го менува, има различна способност што се активира. Ако мислите дека тој може да биде прилично скршен шампион, чувствувам дека има некои јасни слабости кои се поврзани со неговите заладувања. Секогаш кога ќе го промени расположението, има доста голем период на застој каде што не може повторно да ја користи таа способност, што значи дека ќе треба да натрупа многу брза способност од неговите предмети за да го максимизира комплетот.

Без понатамошно одложување, ајде да скокнеме во основната статистика и способности на Hwei.

База статистика

 • Здравје: 550 – 2318
 • Мана: 445 – 955 г
 • Здравствен реген: 6 – 96,1
 • Мана реген: 8 – 19,9
 • од н.е.: 50 – 106.1
 • Оклоп: 18 – 97,9
 • Магичен отпор: 30 – 52,1
 • MS: 320
 • Опсег на напад: 575
 • AS база: 0,714
 • AS сооднос: 0,658
 • Бонус AS: 3,3%

способности

Пасив – потпис на визионерот

ВНИМАНИЕ: Штетните способности на Хвеи ги означуваат непријателите погодени 4 секунди. Оштетувањето со различна способност ја троши ознаката за да се создаде експлозија под нив, нанесувајќи 35 − 200 (врз основа на ниво) (+25% АП) бонус магична штета на непријателите во областа по 0,85 секунди.

П – Предмет: Катастрофа

АКТИВНО: Hwei влегува во катастрофално расположение, добивајќи пристап до своите способности, како и до Wash Brush. Тој ќе излезе од расположението по кастингот на кој било од нив.

 • Уништувачки – QQ: Хвеи фрла огнена топка во целната насока која експлодира при судир со првиот непријател или достигнувајќи максимален дострел, нанесувајќи им магична штета на сите блиски непријатели. Штетата врз основа на здравствениот сооднос на целта е ограничена на 250 против чудовишта.
 • Завртка за огнот - QW: Hwei повикува гром да удри во целната локација по 1 секунда, нанесувајќи им магично оштетување на непријателите во областа. Против непријателите кои се имобилизирани или изолирани од нивните сојузници, Северинг Болт прави зголемена штета врз основа на исчезнатото здравје на целта. Оваа бонус штета е ограничена на 300 против чудовишта (Severing Bolt им нанесува 50% штета на потчинети и неепски чудовишта).
 • Molten – QE: Hwei означува вжештена патека во целната насока. По 0,7 секунди, патеката еруптира во вулкански ударни бранови на секои 0,175 секунди од точката на фрлање. Секој ударен бран создава експлозија која нанесува магична штета на блиските непријатели. Експлозиите оставаат и пукнатина од лава по нив. Секоја пукнатина трае 2,5 секунди, нанесувајќи им магична штета на секои 0,25 секунди на непријателите во областа и забавувајќи ги за 30% (Штетата на Molten Fissure е намалена на 60% против миниони и зголемена на 135% против чудовишта).

W – Тема: Спокојство

АКТИВНО: Hwei влегува во спокојно расположение, добивајќи пристап до своите способности, како и до Wash Brush. Тој ќе излезе од расположението по кастингот на кој било од нив.

 • Преминлива струја – WQ: Хвеи формира струја на вода во целната насока, создавајќи патека за времетраење што нему и на сојузничките шампиони му дава бонус брзина на движење за 0,5 секунди, освежувајќи се на секои 0,125 секунди додека тие остануваат во областа.
 • Преминлива струја - WW: Хвеи повикува базен со вода на целната локација, создавајќи заштитна зона за 3 секунди што му дава на него и на сојузничките шампиони штит за 0,5 секунди додека е во областа. Штитот се освежува и ја зголемува силата за количина на секои 0,264 секунди во текот на траењето додека тие остануваат во областа (јачината на штитот на Pool of Reflection е намалена на 50% за сојузниците).
 • Stirring Lights – НИЕ: Хвеи се опкружува себеси во вртливи блесоци кои ги поттикнуваат неговите следни 3 основни напади или успешни удари во рок од 9 секунди за секој да направи бонус магична штета и да ја врати маната. Бонусната штета на Stirring Lights е намалена на 50% против потчинети или чудовишта ако се примени според неговите способности за областа на ефект.

Е – Тема: Маки

АКТИВНО: Hwei влегува во бурно расположение, добивајќи пристап до своите способности како и до Wash Brush. Тој ќе излезе од расположението по кастингот на кој било од нив.

 • Grim Visage – EQ: Hwei лансира застрашувачка насмевка во целниот правец што нанесува магично оштетување на првиот непријателски удар и се плаши од него за 1 секунда.
 • Погледот на бездната – EW: Хвеи фрла очно јаболко до целната локација. По пристигнувањето, се проширува во темен поглед, овозможувајќи вид на поголема област и заклучувајќи се на најблискиот видлив непријателски шампион. По одложување, окото се лансира кон целта, нанесувајќи му магична штета на првиот непријател со кој ќе се судри и искоренувајќи го одредено време.
 • Здроби Maw – EE: Hwei создава вилица на целната локација која се откинува по 0,627 секунди, нанесувајќи им магична штета на непријателите во областа и забавувајќи ги за количина која се распаѓа за 1,25 секунди. Непријателите кои не стојат во центарот кога вилицата се влече се влечат таму.

Четка за миење

АКТИВНО: Хвеи го напушта моменталното расположение без да ги нанесе трошоците за неговата способност или заладување. Wash Brush може да се фрли само ако Hwei е расположен.

R – Спирален очај

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Кампања за победа на Monopoly GO: Освојте големи награди и бесплатни коцки
2024-02-16

Кампања за победа на Monopoly GO: Освојте големи награди и бесплатни коцки

Вести