Вести

October 30, 2023

Guild Esports обезбедува инвестиција од 1 милион фунти за проширување во регионот МЕНА

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Guild Esports, меѓународна организација за е-спорт, објави дека потпишала договор за претплата за да собере до 1 милион фунти. Инвестицијата доаѓа од истакнат е-спорт, креирање содржини и медиумски бренд.

Guild Esports обезбедува инвестиција од 1 милион фунти за проширување во регионот МЕНА

Проширување на деловните операции

Guild Esports планира да ги искористи средствата за проширување на своите деловни операции, со специфичен фокус на регионот на Блискиот Исток Северна Африка (МЕНА). Овој регион се предвидува да има 88 милиони гејмери ​​до 2026 година, што го прави ветувачки пазар за е-спорт.

Детали за инвестиции

Инвестицијата од милион долари вклучува две безусловни плаќања од 250.000 фунти. Дополнително, постои трета транша од претплатата за 500.000 фунти, која е условена со преговарање и склучување на поширок комерцијален договор помеѓу брендот и Guild.

Искористување на можноста

Guild Esports го препознава растечкиот меѓународен апетит за е-спорт, особено во регионот МЕНА. Извршниот директор Јасмин Ски нагласува дека оваа инвестиција е клучна за унапредување на нивната визија да станат водечки меѓународен медиумски бренд фокусиран на е-спорт и игри.

Продлабочување на врските

Guild Esports со нетрпение очекува да ги продлабочи врските со инвестицискиот бренд, бидејќи веруваат дека тоа е комплементарен бизнис. Ова партнерство ќе му помогне на Guild Esports да ја зајакне својата позиција во индустријата и да го зацврсти своето присуство во регионот МЕНА.

Пријавете се за GI Daily за да ги добивате најновите вести и ажурирања директно во вашето сандаче.

Најнови вести

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања
2023-11-26

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања

Вести