Вести

October 30, 2023

Финале: Конкурентен стрелец со повеќе играчи со потенцијал за еспорт

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Финалето, развиено од студиото Embark, брзо се здоби со популарност од неговото отворено бета издание на 26-ти октомври. Создаден од високи поранешни програмери на Battlefield, овој уникатен стрелец има за цел да стане врвна е-спорт игра во иднина.

Финале: Конкурентен стрелец со повеќе играчи со потенцијал за еспорт

Конкурентни по природа

The Finals е игра фокусирана на повеќе играчи која обезбедува натпреварувачко искуство, што ја прави идеална основа за еспортска игра. Со коментатори во играта напојувани со вештачка интелигенција, стратешка борба заснована на тим и високо уништени мапи, секоја игра нуди уникатно и високооктанско искуство. Мешавината на карактери и способности овозможува различни стилови на игра и ги овластува играчите да ги покажат своите вештини.

Еден од водечките начини на игра во The Finals е Cashout. Во овој режим, малите тимови се борат да ги ограбат „сводовите“ и да ја депонираат готовината на „страниците за наплата“ додека се бранат од други тимови. Играта е брза и водена од елементи засновани на способности, како што се ликови со тешки групи кои напаѓаат пречки и карактери со агилна градба кои се фалат со привремена моќ на невидливост. Механиката на играта исто така ги поттикнува играчите да го поддржат својот тим преку способности за исцелување.

Растечката популарност

Финалето веќе доби огромен број следбеници, со повеќе од четвртина милион врвни играчи само на Steam набргу по неговото отворено бета издание. Неговиот модел за бесплатна игра и достапноста на компјутер, Xbox Series X|S и PlayStation 5 гарантираат дека милиони играчи можат да пристапат до играта.

Иднината на финалето

Иако студиото „Ембарк“ сè уште не ја прифати целосно еспортската сцена, постојат индикации дека турнирите и таблите на водачи ќе бидат основен дел од Финалето. Со својата конкурентна природа, растечката популарност и планираните ажурирања, The Finals има потенцијал да стане истакната еспортска игра.

Ако не сте имале шанса да го пробате The Finals, отворената бета верзија е сеуште достапна уште неколку дена. Не пропуштајте да искусите каква може да биде иднината на е-спортот.

Најнови вести

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања
2023-11-26

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања

Вести