Вести

February 13, 2024

Совладајте го Персоналниот систем во Персона 3 Reload: Изградете го вашиот тим од соништата со над 150 уникатни личности

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Persona 3 Reload нуди огромен избор од преку 150 Персона за играчите да го градат својот тим од соништата. Овие личности се категоризираат во 22 Arcanas, секоја поврзана со одредена социјална врска што играчите мора да ја развијат.

Совладајте го Персоналниот систем во Персона 3 Reload: Изградете го вашиот тим од соништата со над 150 уникатни личности

Разбирање на Арканите

Во Persona 3 Reload, сите Personas може да се најдат наведени во една од 22-те Arcanas. Важно е да се напомене дека спојувањето на различни Персона ќе резултира со нова Персона од различна Arcana. Ова може да го направи предизвик да се следи кои Персона припаѓаат на кои Arcana, особено кога е потребно за одредени социјални врски.

За да ги олесниме работите, нашата листа на Persona ги дели сите Персона според нивната Arcana, обезбедувајќи го минималното ниво потребно за нивно спојување и најлесните Персона за користење како материјали за спојување. Оваа сеопфатна листа е вреден ресурс за играчите кои бараат одредена личност.

Будалата Аркана

Будалата Аркана, претставена со бројот нула, е вајлд-картата на групата. Се одликува со разновиден опсег на личности со различни офанзивни и одбранбени вештини. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Орфеј Телос (Задолжително ниво: 91)
 • Susano-o (Задолжително ниво: 77)
 • Локи (Задолжително ниво: 69)
 • Декарабија (Задолжително ниво: 54)
 • Осе (задолжително ниво: 41)
 • Black Frost (Потребно ниво: 37)
 • Легија (задолжително ниво: 26)
 • Слајм (Потребно ниво: 12)
 • Орфеј (еден од членовите на SEES)

Магионичарот Аркана

Волшебникот Arcana, претставен со број еден, се состои од личности со висока статистика за магија, што ги прави одлични трговци со магични штети. Тие служат и како добри ликови за поддршка. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Футсунуши (Задолжително ниво: 74)
 • Surt (задолжително ниво: 60)
 • Рангда (Потребно ниво: 50)
 • Оробас (Задолжително ниво: 39)
 • Сати (Задолжително ниво: 29)
 • Hua Po (Потребно ниво: 19)
 • Пиро Џек (Потребно ниво: 15)
 • Џек Фрост (Потребно ниво: 8)

Првосвештеничката Аркана

Високата свештеничка Аркана, претставена со бројот два, има силна поддршка на личности со висока статистика за магија. Тие се истакнуваат и во справувањето со поддршка и со секундарна штета. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Скатах (Задолжително ниво: 75)
 • Кикури-Химе (Задолжително ниво: 61)
 • Парвати (Задолжително ниво: 48)
 • Ганга (задолжително ниво: 41)
 • Сарасвати (Задолжително ниво: 32)
 • High Pixie (Потребно ниво: 20)
 • Еднорог (задолжително ниво: 11)

Царицата Аркана

Царицата Аркана, претставена со бројот три, е исполнета со личности ориентирани кон навреда кои нанесуваат и физичка и магична штета. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Alilat (Задолжително ниво: 84)
 • Мајка блудница (Задолжително ниво: 77)
 • Skadi (Задолжително ниво: 68)
 • Габриел (Задолжително ниво: 62)
 • Харити (Задолжително ниво: 48)
 • Јаксини (Задолжително ниво: 32)
 • Leanan Sidhe (Потребно ниво: 21)

Императорот Аркана

Императорот Аркана, претставен со бројот четири, е сличен на царицата Аркана во однос на личности ориентирани кон навреда. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Один (Потребно ниво: 74)
 • Barong (Задолжително ниво: 63)
 • Белфегор (Задолжително ниво: 53)
 • Нага Раџа (Задолжително ниво: 43)
 • King Frost (Потребно ниво: 34)
 • Take-Mikazuchi (Задолжително ниво: 23)
 • Oberon (Потребно ниво: 16)

Хиерофант Аркана

Хиерофанта Аркана, претставена со бројот пет, е специјализирана за нанесување статусни заболувања додека прави магична штета. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Kohryu (Потребно ниво: 71)
 • Daisoujou (Задолжително ниво: 59)
 • Mishaguji (Задолжително ниво: 48)
 • Тот (Потребно ниво: 40)
 • Flauros (Задолжително ниво: 33)
 • Shiisaa (Задолжително ниво: 23)
 • Berith (Задолжително ниво: 13)

Љубовниците Аркана

Lovers Arcana, претставена со бројот шест, се состои од моќна поддршка и трговци со елементарна штета. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Cybele (Задолжително ниво: 67)
 • Рафаел (Потребно ниво: 60)
 • Titania (Потребно ниво: 49)
 • Саки Митама (Задолжително ниво: 36)
 • Queen Medb (Потребно ниво: 28)
 • Нарцис (Задолжително ниво: 23)
 • Там Лин (Задолжително ниво: 13)

Кочија Аркана

Во Chariot Arcana, претставена со бројот седум, има трговци со физички и магични штети со тешки удари. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Тор (Потребно ниво: 64)
 • Кумокутен (Задолжително ниво: 52)
 • Shiki-Ouji (Задолжително ниво: 45)
 • Они (Задолжително ниво: 31)
 • Митра (Задолжително ниво: 24)
 • Zouchouten (Задолжително ниво: 14)

Аркана на правдата

Justice Arcana, претставена со бројот осум, се состои од личности со силно оштетување на светлината, инстакциони потези и вештини за исцелување. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Мелхиседек (Задолжително ниво: 66)
 • Трон (задолжително ниво: 52)
 • Доминион (задолжително ниво: 42)
 • доблест (задолжително ниво: 32)
 • Моќност (потребно ниво: 25)
 • Кнежевство (задолжително ниво: 16)
 • Архангел (Задолжително ниво: 10)

Пустиникот Аркана

Пустиникот Аркана, претставен со бројот девет, има мистични фигури и суштества од различни митологии. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Арахабаки (Задолжително ниво: 68)
 • Kumbhanda (Задолжително ниво: 61)
 • Небирос (Задолжително ниво: 52)
 • Kurama Tengu (Потребно ниво: 46)
 • Дакини (Задолжително ниво: 38)
 • Mothman (Задолжително ниво: 31)
 • Ламија (Задолжително ниво: 25)

Fortune Arcana

Fortune Arcana, претставена со бројот 10, се состои од трговци со силен ветер и мраз. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Лакшми (Задолжително ниво: 73)
 • Norn (Задолжително ниво: 65)
 • Atropos (Потребно ниво: 56)
 • Lachesis (Потребно ниво: 44)
 • Куши Митама (Задолжително ниво: 28)
 • Sandman (Потребно ниво: 20)
 • Фортуна (Задолжително ниво: 15)

Силата Аркана

Strength Arcana, претставена со бројот 11, опфаќа различни типови на трговци со физичка штета. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Атавака (Задолжително ниво: 72)
 • Кали (Задолжително ниво: 63)
 • Зигфрид (Задолжително ниво: 54)
 • White Rider (Потребно ниво: 46)
 • Хануман (Задолжително ниво: 36)
 • Jikokuten (Задолжително ниво: 29)
 • Matador (Задолжително ниво: 22)

Обесениот човек Аркана

Обесениот човек Аркана, претставен со бројот 12, се состои од личности на темна штета со вештини за инстант убивање. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Attis (Задолжително ниво: 73)
 • Hell Biker (Задолжително ниво: 65)
 • Мада (Задолжително ниво: 57)
 • Hecatoncheires (Задолжително ниво: 47)
 • Васуки (Задолжително ниво: 38)
 • Ортрус (Задолжително ниво: 27)
 • Take-Minakata (Задолжително ниво: 20)

Смртта Аркана

Смртта Аркана, претставена со бројот 13, содржи личности кои претставуваат различни аспекти на смртта. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Танатос (Задолжително ниво: 78)
 • Алис (Задолжително ниво: 68)
 • Мот (задолжително ниво: 58)
 • Samael (Задолжително ниво: 41)
 • Лоа (задолжително ниво: 33)
 • Pale Rider (Потребно ниво: 23)
 • Писака (Задолжително ниво: 15)

Темперанс Аркана

Темперанс Аркана, претставена со бројот 14, се состои од моќни елементарни моќници. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Јурлунгур (Задолжително ниво: 71)
 • Byakko (Задолжително ниво: 63)
 • Сузаку (Задолжително ниво: 55)
 • Окунинуши (Задолжително ниво: 44)
 • Seiryu (Задолжително ниво: 38)
 • Genbu (Потребно ниво: 30)
 • Митра (Задолжително ниво: 22)

Ѓаволот Аркана

Ѓаволот Аркана, претставен со бројот 15, има моќни дилери на темна штета и предизвикувачи на болести. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Beelzebub (Потребно ниво: 81)
 • Абадон (Задолжително ниво: 76)
 • Лилит (Задолжително ниво: 65)
 • Pazuzu (Задолжително ниво: 56)
 • Succubus (Задолжително ниво: 47)
 • Инкубус (Потребно ниво: 37)
 • Бафомет (Задолжително ниво: 30)
 • Mokoi (Задолжително ниво: 18)

Кулата Аркана

Кулата Аркана, претставена со бројот 16, вклучува силни дилери на магични штети. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Chi You (Задолжително ниво: 86)
 • Shiva (Потребно ниво: 82)
 • Масакадо (Задолжително ниво: 79)
 • Мара (Задолжително ниво: 75)
 • Китиан Дашенг (Задолжително ниво: 67)
 • Bishmonten (Задолжително ниво: 60)
 • Cu Chulainn (Потребно ниво: 40)

Ѕвездата Аркана

Ѕвездата Аркана, претставена со бројот 17, се состои од небесни суштества со магично оштетување фокусирано на оштетување од пожар и ветер. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Helel (Потребно ниво: 88)
 • Сатурнус (Потребно ниво: 76)
 • Houou (Задолжително ниво: 70)
 • Гаруда (Задолжително ниво: 64)
 • Ганеша (Задолжително ниво: 51)
 • Кајван (Задолжително ниво: 42)
 • Сетанта (Потребно ниво: 29)

Месечината Аркана

Месечината Аркана, претставена со бројот 18, се состои од небесни суштества со магично оштетување фокусирано на мраз и електрично оштетување. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Сандалфон (Задолжително ниво: 80)
 • Баал Зебул (Задолжително ниво: 72)
 • Сет (Потребно ниво: 62)
 • Чернобог (Задолжително ниво: 56)
 • Дионис (Задолжително ниво: 49)
 • Гиримехала (Задолжително ниво: 39)
 • Yamata-no-Orochi (Задолжително ниво: 25)

Сонцето Аркана

Сонцето Аркана, претставено со бројот 19, се состои од небесни суштества со магично оштетување фокусирано на Светлината и Семоќната штета. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Асура (Потребно ниво: 85)
 • Вишну (Задолжително ниво: 78)
 • Хорус (задолжително ниво: 67)
 • Јатају (Задолжително ниво: 55)
 • Quetzalcoatl (Потребно ниво: 45)
 • Thunderbird (Потребно ниво: 35)
 • Јатагарасу (Потребно ниво: 24)

Судот Аркана

Judgment Arcana, претставена со бројот 20, ги содржи најмоќните личности во играта. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Месија (задолжително ниво: 91)
 • Луцифер (Потребно ниво: 89)
 • Сатана (Потребно ниво: 82)
 • Мајкл (Потребно ниво: 70)
 • Трубач (задолжително ниво: 59)
 • Анубис (Потребно ниво: 40)

Еон Аркана

Aeon Arcana, претставена со бројот 21, е последната социјална врска што се отклучува. Значајни личности во оваа Аркана вклучуваат:

 • Метатрон (Потребно ниво: 91)
 • Арда (Задолжително ниво: 90)
 • Shiva (Потребно ниво: 86)
 • Вишну (Задолжително ниво: 84)

Со овој сеопфатен водич за Personas во Persona 3 Reload, играчите можат стратешки да го градат својот тим од соништата и да го искористат максимумот од своите способности. Без разлика дали барате навредливи моќници, ликови за поддршка или трговци со елементарна штета, има Персона за секој стил на игра. Истражете го огромниот список на Personas и ослободете го нивниот вистински потенцијал!

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC
2024-04-10

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC

Вести