Вести

February 15, 2024

Прогресија и предизвици во галактичката војна: придружете се на борбата во Helldivers 2

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Во Helldivers 2, судбината на Супер Земјата лежи во рацете на вас и вашите колеги Helldivers. Галактичката војна е клучна битка што ја одредува иднината на галаксијата. Повлекувањето не е опција, бидејќи може да го доведе во опасност остатокот од галаксијата.

Прогресија и предизвици во галактичката војна: придружете се на борбата во Helldivers 2

Прогресија во Галактичката војна

Од објавувањето на 8 февруари, Helldivers 2 забележа прогресија во Галактичката војна против двете фракции. Секторот Орион, кој се состои од Heeth и Angel's Venture, е ослободен, што доведе до отворање на Секторот Umlaut. Ослободувањето на планетите отклучува нови сектори, овозможувајќи понатамошен напредок во војната.

Сектори и фракции

Од 15 февруари, има три отворени сектори и четири заклучени сектори Терминид. Со ослободување на други планети контролирани од Терминид, ќе се добие пристап до заклучените сектори. Секторите контролирани од Терминид ги вклучуваат Умлаут, Мирин, Драко, Лестраде и Стен, додека секторите контролирани од Автоматон се Xzar и Severin.

Следење на напредокот

Во Хелдајверс 2, вашата услуга како Хелдајвер континуирано е евидентирана и наведена во процентот на ослободување на секоја планета. Процентот на ослободување е засегнат од успешното завршување на мисиите од вас и од другите Helldivers. Постојат две ленти за напредок за следење:

  1. Контрола на секторот: Оваа лента го претставува акумулираниот напредок на ослободување на секоја планета во специфичен сектор контролиран од која било фракција.
  2. Кампања за ослободување: Оваа лента го претставува напредокот на ослободувањето на одредена планета во еден сектор.

Напредок во галактичката војна

Процентот на Галактичка војна е акумулиран податок на сите играчи и го зема предвид завршувањето на примарните и секундарните цели, расчистувањето на пунктови и неуспесите во мисијата. Секој фактор придонесува за зголемување или намалување на ослободувањето на планетата. Напредокот започнува со нула проценти и се пополнува со завршувањето на мисиите, што на крајот ќе доведе до ослободување на планетата.

Нови области и предизвици

Откако една планета е ослободена, се отвора нова, која нуди нови области за истражување. Овие области имаат уникатни терени и екстремни временски услови. Без оглед на избраното ниво на тежина, сите завршени мисии придонесуваат за севкупниот напредок на Галактичката војна.

Влијанието на извршувањето на мисијата

Предвремено напуштање на мисиите или неисполнување на целите во рок од 40-минутниот тајмер ќе го одложи ослободувањето на планетата. Статусот на прогресија на тековната Галактичка војна е видлив за сите играчи.

Големи нарачки

За да напредуваат во Галактичката војна, играчите мора да ги завршат главните наредби. Овие наредби се фокусираат на Кампањата за ослободување, повикувајќи ги играчите да ослободат планети и да отклучат нови сектори. Секоја голема нарачка нуди барања (пари) и Warbond медали како награди. Првата нарачка се фокусираше на расчистување на секторот Орион, додека најновата нарачка се фокусира на Одбрани кампањи против автоматот.

Постојан развој

Helldivers 2 следи формула за услуга во живо, каде што напредокот е директно под влијание на другите играчи. Играта е во постојан развој, обезбедувајќи уникатно и еволуирачко искуство. Сè додека Arrowhead продолжува со развојот на играта, напредокот на Галактичката војна ќе продолжи да ја обликува судбината на Супер Земјата.

Приклучи се на борбата

Ако сакате да извојувате победа за Супер Земја, време е да земете оружје и да се вклучите во борбата во Хелдиверс 2.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC
2024-04-10

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC

Вести