Вести

November 8, 2023

Претстојни промени во LoL Patch 13.23: Мета прилагодувања и повеќе

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Сега кога Patch 13.22 е официјално на серверите во живо, ајде да го погледнеме претстојниот Patch 13.23 кој доаѓа на LoL.

Претстојни промени во LoL Patch 13.23: Мета прилагодувања и повеќе

Какви промени доаѓаат?

Пач 13.22 ги воведе нервите на моќните избори во мета и прилагодувањата на шампионите како Серафин и Јанна за да ја подобрат нивната улога како поддржувачи. Магите од средната лента, исто така, добија љубители на брзината на нападот за да ги направат нивните автоматски напади помазни и поконзистентни.

Приспособувањето на видот ќе влијае на високиот Елос во рангираната скала, намалувајќи го радиусот на откривање и времетраењето на нападите за да спречи откривање на соиграчите додека ги расчистуваат одделенијата.

Како што завршува сезоната 13, подготовките за новата претсезона во јануари со Patch 14.1 се во тек. Пред тоа, Patch 13.23 ќе ја врати LoL Arena и ќе воведе уште неколку мета прилагодувања.

Датум на издавање

Закрпата 13.23 треба да биде објавена во вторник, 21 ноември. Потоа ќе следи уште една закрпа пред крајот на 13-та сезона.

Влијание врз мета

Специфичните промени во претстојниот лепенка сè уште не се објавени. Како и да е, се очекува Riot да се фокусира на нерфирање на изборите со преуспешни перформанси од Patch 13.22 и бришење на недоволно одиграните избори.

Сена веќе доби нервоза во тековниот лепенка, а шампионите како Нила и Јарван IV, исто така, може да бидат цел на прилагодувања.

Привремени промени

Во моментов нема протечени промени за Patch 13.23. Останете во тек за ажурирања во следните неколку дена!

Претстојни скинови

  • Bee'Koz – 1350RP
  • Безкрак - 1350 РП

Најнови вести

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања
2023-11-26

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања

Вести