Вести

February 14, 2024

Последна епоха: цени, микротрансакции и фер игра

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Вовед

Моделот за бесплатно играње стана популарен во индустријата за игри, со многу игри кои нудат микротрансакции. Ова го покренува прашањето: дали Last Epoch е игра за бесплатна игра? Во оваа статија, ќе го истражиме моделот на цени на Last Epoch и што им нуди на играчите.

Последна епоха: цени, микротрансакции и фер игра

Цените на последната епоха

Last Epoch не е бесплатна за играње. Тоа е премиум наслов достапен за купување на Steam за 34,99 долари. Стандардното издание вклучува бонус милениче наречено Golden Guppy the Baby Chronowyrm. Важно е да се напомене дека миленичињата се чисто козметички и не даваат никакви предности во игра.

За играчите кои бараат дополнителна содржина, постои Deluxe Edition со цена од 49,99 долари. Ова издание вклучува милениче Adolescent Chronowyrm, комплет за оклопи Fallen Ronin, козметички портал Firefly's Refuge, дигитален саундтрак и 50 Epoch Points за трошење во продавницата во играта.

Ultimate Edition, по цена од 64,99 долари, вклучува сè од Deluxe Edition, како и миленичиња за возрасни Chronowyrm и Twilight Fox, комплет за оклоп на Temporal Guardian, портал Небесен пат и 100 Epoch Points.

Микротрансакции

И покрај тоа што не е бесплатна за играње, Last Epoch нуди микротрансакции. Сепак, овие микротрансакции се ограничени на козметички производи и не обезбедуваат никакви предности во игра. Играчите можат да купуваат Epoch Points со вистински пари, но не можат да ги користат за отклучување класи на карактери или за надградба на вештини.

Фер игра

Програмерите на Last Epoch, Eleventh Hour Games, нагласуваат дека играта нема никаква механика за плаќање до победа. Тие се посветени на создавање фер средина за сите играчи и никогаш нема да понудат предности во игра во замена за вистински пари.

Заклучок

Како заклучок, Last Epoch не е игра за бесплатна игра. Тоа е премиум наслов со различни изданија достапни за купување. Додека се присутни микротрансакции, тие се ограничени на козметички производи и не влијаат на играта. Играчите можат да уживаат во фер искуство со игри без потреба да трошат дополнителни пари за предности.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
ThunderPick
Бонус $2.000

Најнови вести

Над 100 играчи ќе се судрат во првиот куп на златна шпатула EMEA на TFT сет 11
2024-04-25

Над 100 играчи ќе се судрат во првиот куп на златна шпатула EMEA на TFT сет 11

Вести