Вести

November 7, 2023

Оптимизирајте ја вашата палуба со моќни промоции на Digimon

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Во светот на Digimon TCG, постојат различни типови на картички, вклучувајќи стартни палуби, засилувачи и промоции. Промоциите се специјални картички кои често се доделуваат како бонуси на настани или при купување производи. Овие картички, означени со ознака на производот „P-XXX“, обично се картички со фолија што можат да подобрат одредени архетипови или имаат широка употреба во повеќе палуби.

Оптимизирајте ја вашата палуба со моќни промоции на Digimon

Најраспространетите спојници

Иако поединечно можеби нема да имаат најголемо влијание, постојат две промоции кои се широко користени во многу палуби.

  • Ја зголемува меморијата во боја: Овие картички им овозможуваат на играчите да бараат 4 карти по ниска цена. Тие не се скротувачи, така што не придонесуваат за условите за победа на DeathXmon или Quartzmon. Дополнително, нивниот ефект на одложување им овозможува да бидат испратени во ѓубрето за да му се даде на играчот 2 меморија. За да се спротивстават на нивните ефекти, играчите можат да користат мемориски порти како BT6-021 ModokiBetamon или BT3-061 Chuumon. Овие картички првично беа претставени во ограничени количини, но оттогаш беа препечатени во Gallantmon & UlforceVeedramon Starter Decks и RB01.
  • Картички за обука: Овие картички, кои дебитираа како Box Toppers во BT14, им овозможуваат на играчите да бараат 2 картички по цена од 2. За разлика од Memory Boosts, Training картичките може да земат и Option картички и Tamers покрај Digimon. Кога го користат ефектот на одложување на картичките за обука, играчите мора да се вклучат во картичка со соодветната боја со намалена цена од 2. Поради нивната разновидност и недостатокот на порти, овие картички станаа групи за играње во повеќето палуби на Исток.

Најсилните промоции на Дигимон

Најсилните промоции на Digimon, како што се составени за англиската верзија на BT14, вклучуваат картички до P-130, најновата објавена промоција што ги исполнува условите за најновите одлуки на Ultimate Cup.

Како заклучок, промоциите на Дигимон се вредни додатоци во колекцијата на секој играч. Картичките за зајакнување на меморијата во боја и за обука се широко користени главни производи кои нудат стратешки предности во играта. Без разлика дали сакате да ги подобрите специфичните архетипови или да ги подобрите вкупните перформанси на вашата палуба, овие промоции вреди да се разгледаат. Останете во тек со најновите најави за да откриете нови и моќни промоции на Digimon кои можат да ја подигнат вашата игра на следното ниво.

Најнови вести

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања
2023-11-26

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања

Вести