Вести

February 12, 2024

Оптимизирајте го собирањето ресурси во Palworld со вредни ресурси на островот

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Островите Палпагос во Палворлд се изобилуваат со вредни ресурси кои се од суштинско значење за вашиот напредок во играта. Без разлика дали ви требаат материјали за изработка, надградба или тргување, од клучно значење е добро да ги разберете ресурсите што ви се достапни.

Оптимизирајте го собирањето ресурси во Palworld со вредни ресурси на островот

Општи ресурси

Вашите пријатели, суштествата со кои се среќавате во Палворлд, играат значајна улога во собирањето ресурси. Тие можат да ви обезбедат различни материјали кои се неопходни за вашето патување.

 • Капки од коски: Добиени од пријатели како што се Анубис, Викси, Ванвирм и повеќе.
 • Дијамантски капки: Добиено од Џетрагон, Паладиус и Фросталион.
 • Електрични капки за органи: Добиени од Grizzbolt, Sparkit, Jolthog и многу повеќе.
 • Капки за пламен орган: Добиени од Foxparks, Rooby, Flambelle и многу повеќе.
 • Капки од листови од гума: Добиено од Гумос.
 • Капки мед: Добиени од Cinnamoth, Warsect, Beegarde и Elizabee.
 • Капки од рог: Добиени од Caprity, Fenglope, Eikthyrdeer и многу повеќе.
 • Капки од ледени органи: Добиени од Pengullet, Penking, Cryolinx и повеќе.
 • Капки за коса Katress: Добиено од Katress.
 • Капки за голема Пал душа: Добиени од Алфа Палови како што се Анубис, Некромус и Фросталион.
 • Кожни капки: Добиени од различни пријатели, вклучувајќи Foxparks, Rooby, Univolt и многу повеќе.
 • Капки со среден Pal Soul: Добиено од Хелзефир.
 • Пал течности капки: Добиено од Воден тип Палс.
 • Penking Plume Drops: Добиено од Penking.
 • Скапоцени капки за канџи: Добиени од газдите на Alpha Pals и Dungeon.
 • Капки од скапоцен камен од змеј: Добиени од Alpha Pals како Relaxaurus, Dinossom, Jetragon и многу повеќе.
 • Капки од скапоцени утроби: Добиени од газдите на Alpha Pals и Dungeon.
 • Скапоцени капки од лушпа: Добиено од Alpha Pals.
 • Скапоцени капки од пердуви: Добиени од газдите на Alpha Pals и Dungeon.
 • Мали капки Пал душа: Добиено од Felbat, Nox, Daedream и многу повеќе.
 • Токотоко капки пердуви: Добиено од Токотоко.
 • Капки отровни жлезди: Добиени од Cawgnito, Daedream, Helzephyr и многу повеќе.
 • Капки од волна: Добиени од Swee, Cremis, Kingpaca и многу повеќе.

Пал сфери

Пал сферите се суштински елементи за фаќање и складирање на пријатели. Тие можат да бидат изработени со користење на различни комбинации на ресурси.

 • Пал сфера: Изработено со еден Палдиум Фрагмент, три Дрво и три Камени.
 • Мега сфера: Изработено со два фрагменти од палдиум, еден ингот, седум дрво и седум камен.
 • Гига сфера: Изработен со три фрагменти од палдиум, два инготи, 10 дрво и 10 камен.
 • Хипер сфера: Изработен со три фрагменти од палдиум, пет инготи, 12 дрво и два цемент.
 • Ултра сфера: Изработен со пет фрагменти од палдиум, пет рафинирани инготи, две карбонски влакна и три цемент.
 • Легендарна сфера: Изработен со 10 фрагменти од палдиум, пет палдиумски инготи, три карбонски влакна и пет цемент.

Мапа на ресурси на Palworld

За лесно да ги лоцирате ресурсите што ви се потребни во Palworld, можете да се повикате на Мапата за ресурси на Palworld. Оваа карта дава сеопфатен преглед на различни локации на ресурси на островите Палпагос. Тоа ви овозможува да филтрирате и да пребарувате специфични ресурси, со што вашето собирање ресурси е поефикасно.

Запомнете, островите Палпагос изобилуваат со вредни ресурси кои се клучни за вашиот напредок во Палворлд. Погрижете се да ги користите вашите пријатели, да изработувате Pal Spheres и да ја користите картата на ресурси на Palworld за да го оптимизирате собирањето ресурси и да го подобрите вашето искуство во игра.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC
2024-04-10

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC

Вести