Вести

February 12, 2024

Максимизирање на борба и продуктивност: Најдобрите пасивни вештини во Palworld

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Кога ги фаќате пријателите во Палворлд, не само што добивате придружници да ви помогнат во вашата база и во борби, туку добивате и пристап до нивните пасивни вештини. Овие пасивни вештини можат да обезбедат голема предност во борбата или да понудат дополнителни придобивки додека вашиот партнер работи во вашата база.

Максимизирање на борба и продуктивност: Најдобрите пасивни вештини во Palworld

Како функционираат пасивните вештини

Секој пријател што успешно ќе го фатите ќе дојде со своја пасивна вештина. Овие пасивни вештини може да се движат од позитивни до негативни, но се препорачува да се фокусирате на позитивните. Има над 60 пасивни вештини во Palworld, така што е лесно да се изгубите во сите можности. За среќа, системот на нивоа може да ви помогне да одредите кои од нив се подобри. Нивоата се движат од -3, што одговара на многу негативни пасивни вештини, до +3, што ги означува најдобрите пасивни вештини во Palworld.

Влијание на пасивни вештини

Неопходно е да се земе предвид пасивната вештина на Пал затоа што може да има влијание и на борбата и на градењето. Пасивните вештини може да се наредени, што дополнително ги подобрува нивните ефекти. Сепак, важно е да се забележи дека пасивните вештини може да имаат и бонуси и негативни ефекти.

Најдобри пасивни вештини за борба и работа

Кога станува збор за борба, постојат неколку истакнати пасивни вештини. Vanguard и Stronghold Strategist се пасивни вештини за зајакнување на играчите кои влијаат на борбата. Авангард обезбедува 10% биволска кожа за напад, додека Stronghold Strategist дава 10% на одбраната. Овие вештини може дури и да се наредени. Musclehead е уште една силна пасивна вештина за борба, која овозможува 30% зголемување на нападот, но 50% намалување на брзината на работа.

Ferocious и Burly Body се подеднакво силни пасивни вештини кои овозможуваат зголемување од 20% во нападот и одбраната соодветно. Овие вештини се означени како Ниво +2. Дополнително, постојат неколку Пасивни вештини за зголемување на оштетувањето врз основа на тип кои овозможуваат зголемување на штетата од 20% за одредени елементи.

Најдобрата пасивна вештина за борба е Легендата, која е вештина од ниво +3. Легендата дава 20% зголемување во нападот, 20% зголемување во одбраната и 15% зголемување на брзината на движење. Тој е неверојатно разновиден и нуди високи бројки, што го прави очигледен избор за најдобрата борбена пасивна вештина.

Кога станува збор за работа во вашата база, има и некои забележителни пасивни вештини. Diet Lover помага да се намали гладот, што може да влијае на продуктивноста. Swift обезбедува 30% зголемување на брзината на движење, додека Workaholic го забавува падот на разумноста за 15%, дозволувајќи им на вашите пријатели да работат подолго пред да се одморат. Logging Foreman и Mining Foreman се пасивни вештини кои ја зголемуваат ефикасноста на сечата и рударството соодветно. Најдобрата пасивна вештина за работа е Artisan, која овозможува зголемување на брзината на работа за 50%.

Одгледување и совети

Можете да ги пренесете пасивните вештини преку размножување, па затоа е мудро да изберете пријатели со корисни пасивни вештини. Ако најдете Пал со многу позитивна вештина, би било корисно да се обидете да го размножите тој Пал за позитивни резултати.

Важно е да се напомене дека Palworld е во ран пристап, така што содржината во играта е предмет на промена. Внимавајте на ажурирањата на оваа статија.

Како заклучок, најдобрите пасивни вештини во Palworld можат значително да ги подобрат вашите борбени способности и да ја подобрат продуктивноста во вашата база. Внимателно разгледајте ги пасивните вештини на вашите пријатели и размножувајте се стратешки за да го максимизирате нивниот потенцијал. Со среќа!

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC
2024-04-10

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC

Вести