Вести

November 10, 2023

Клучни сознанија од извештајот Q3'23: Лигата на легендите го надминува фудбалот во облози, еспорти во подем

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Клучни сознанија

  • Лигата на легендите имаше 37% поголем просечен облог во споредба со фудбалот
  • Топ 5 спортови според бројот на облози беа фудбал, тенис, кошарка, пинг-понг и бејзбол
  • Counter-Strike и League of Legends беа најпопуларните дисциплини во сајбер спортот
  • Dota 2 беше најпрофитабилната категорија за обложување
  • Турнирите за е-спорт се зголемија во третиот квартал, што го прави сајбер-спортот потенцијална опција за време на ниската сезона на традиционалните летни спортови
  • 80% од облозите биле поставени преку мобилни уреди, што укажува на растечки тренд
  • Комбо облозите забележаа постепен пораст во споредба со претходната година
  • Бројот на облози и GGR значително се зголеми во однос на истиот период лани
  • SOFTSWISS Sportsbook доби GLI-33 сертификат за нови регулирани пазари

Заклучок

Извештајот Q3'23 од SOFTSWISS Sportsbook открива неколку клучни сознанија. League of Legends го надмина фудбалот во однос на просечните облози, истакнувајќи го потенцијалот на е-спортот. Топ 5 спортови по бројот на облози останаа константни. Counter-Strike и League of Legends беа најпопуларните дисциплини во сајбер спортот, додека Dota 2 се појави како најпрофитабилна категорија. Зголемувањето на е-спорт турнирите за време на третиот квартал сугерира дека сајбер спортот може да биде остварлива опција за време на ниската сезона на традиционалните летни спортови. Мобилното обложување исто така забележа значителен раст, со 80% од облозите поставени преку мобилни уреди. Комбинираните облози забележаа постепено зголемување, што укажува на промена во преференциите на играчите. Вкупните перформанси на SOFTSWISS Sportsbook покажаа забележителен раст во споредба со истиот период минатата година. Стекнувањето на сертификатот GLI-33 отвора нови можности на регулираните пазари. Овие сознанија ја покажуваат посветеноста и иновативноста на тимот на SOFTSWISS Sportsbook.

Клучни сознанија од извештајот Q3'23: Лигата на легендите го надминува фудбалот во облози, еспорти во подем

За повеќе информации, посетете го тимот на SOFTSWISS Sportsbook на штандот 2129 за време на SiGMA Europe во Малта на 14-16 ноември.

Најнови вести

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања
2023-11-26

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања

Вести