Вести

January 27, 2022

Зошто Unibet останува доминантен во еСпортското обложување

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Познатиот еСпорт обложувачник Unibet не успорува во својата потрага да стане најголемата страница за обложување еСпорт. Брендот изгледа целосно наполнет за да ја преземе индустријата за обложување еСпорт засекогаш.

Зошто Unibet останува доминантен во еСпортското обложување

Нема сомнение дека обложувањето еСпорт е следната голема работа во индустријата за коцкање преку Интернет. Статистиката покажува дека над 6,5 милиони обложувачи се обложуваат на еСпорт. Интересно, индустријата за обложување еСпорт вреди неверојатни 66 милијарди долари во 2021 година.

Иако денес има стотици страници за обложување еСпорт, Unibet се издвојува поради неколку причини и е рангиран како еден од најдобрите обложувалници за еСпорт според страниците за рангирање на обложувалниците, како на пр eSportsRanker меѓу другите.

Интуитивен интерфејс и одлична употребливост

Една од причините за успехот на Unibet е интуитивниот интерфејс кој им овозможува на играчите да прават облози без многу мака. Постои десктоп страница која уредно ги прикажува сите игри и натпревари. Што повеќе? Unibet е обложувалница фокусирана на мобилни телефони за обложувачи на еСпорт што се во движење. Обложувач исто така ја рационализираше услугата за клиенти и има повеќејазична веб-страница.

Unibet е исто така популарен меѓу ентузијастите за обложување еСпорт поради брзите и сигурни опции за банкарство. Играчите можат брзо и безбедно да депонираат и подигнат пари.

Опфатени сите еСпортови

Можеби најголемата причина зошто Unibet доминира на сцената за обложување еСпорт е тоа што ги опфаќа сите еСпортови, од игри со шутер од прво лице до наслови за спортска симулација.

Во моментот на пишување, Unibet има пазари за сите врвни еСпортови, вклучително Valorant, Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, FIFA, PES, League of Legends, Tom Clancy's Rainbow Six Siege итн. Ова е за разлика од многу страници за обложување еСпорт со само еден или два еСпортови во нивното портфолио.

Освен што ги покрива сите еСпортови, Unibet ги покрива сите натпреварувачки турнири, така што играчите имаат со што да се обложуваат цела година. Некои од врвните еСпорт турнири на радарот на Unibet вклучуваат CBCS Finals, Elisa Invitational, ESEA Advanced EU, Fragleague, Intel Extreme Masters, Malta Vibes, Blast Premier, Dota Pro Circuit и Blast Rising. За оние кои сакаат да се обложуваат на најдобриот тим CS: GO eSports, како што се Natus Vincere и Team Liquid, Unibet е вистинското место.

Друга сила на Unibet на сцената за обложување еСпорт се огромните пазари за обложување еСпорт. За разлика од многу обложувалници, Unibet им нуди на играчите многу можности за обложување. Играчите можат да се обложуваат на претстојните настани пред да започнат, па дури и во игра. 

Освен тоа, шансите за еСпортови на Unibet се повисоки во споредба со она што го нуди конкуренцијата. Веб-страницата исто така ги поддржува сите шанси за еСпорт, од децимали и фракциони коефициенти до американски.

Unibet, обложувачница фокусирана на еСпорт

Нема сомнение дека Unibet е интегрална компанија во екосистемот на eSports. На пример, во 2018 година, Astralis, еден од најголемите еСпорт тимови денес, потпиша двегодишен мултимилионски спонзорски договор со Unibet. Ова ја покажува посветеноста на компанијата да ги направи еСпортовите и еСпортските обложувања уште поголеми.

Во 2019 година, компанијата соработуваше и со Abios. Оваа иновативна eSports платформа му овозможува на Unibet целосно да ја вклучи својата публика благодарение на деталните податоци за еСпорт турнирите, длабинската статистика на играчите и тимовите, распоредот на натпревари и многу повеќе. Интересно е што играчите можат да ги следат сите активности на Unibet благодарение на функцијата за пренос во живо.

Unibet е, без сомнение, сила со која треба да се смета. Еден од производите на кои компанијата многу се фокусира е еСпортот. Сеопфатното покривање на еСпортот на натпреварувачката сцена јасно покажува дека тој е тука да остане.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
ThunderPick
Бонус $2.000

Најнови вести

Над 100 играчи ќе се судрат во првиот куп на златна шпатула EMEA на TFT сет 11
2024-04-25

Над 100 играчи ќе се судрат во првиот куп на златна шпатула EMEA на TFT сет 11

Вести