Вести

February 14, 2024

Два главни квалификациски натпревари за CDL и ажурирања на Ростерманија

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

По кратка пауза по Major One, следната фаза од онлајн квалификациите на Call of Duty League е закажана за Мајор два.

Два главни квалификациски натпревари за CDL и ажурирања на Ростерманија

Ростерманија

ЦДЛ Ростерманија започна рано во 2024 година, бидејќи неколку тимови ги измешаа своите состави по разочарувачкиот почеток на сезоната. Бостон не освои ниту една мапа пред својата публика, па прекршувањето одговори со отфрлање на Капсидал за Асим. Лос Анџелес Крадците, исто така, направија промени, заменувајќи ги Ками и ЏоДисивс за Насти и Крем.

Вегас објави дека Стенди повеќе не е дел од Легијата, а Сиетл се пресели од iLLeY, кој имаше импресивни први неколку натпревари.

Промени во лигата

За време на паузата, самата лига претрпе неколку измени. За натпреварите на Major Two Qualifier, има нови Hardpoint ридови и мрести, а Рио ги замени Skidrow Search and Destroy и Terminal Hardpoint.

Главни два квалификациски натпревари

Еве го првиот список од квалификациските натпревари на Major Two за сезоната CDL 2024 година:

  • петок, 16 февруари
    • Торонто Ултра против Еретиците на Мајами: 12:00 часот PST, 15:00 EST, 20:00 GMT
    • Њујорк Саблијнерс против Каролина Ројал Равенс: 13:30 PST, 16:30 EST, 21:30 GMT
  • Сабота, 17 февруари
    • Каролина Ројал Равенс против Бостон Прекршување: 12:00 часот PST, 15:00 EST, 20:00 GMT
    • Мајами Херетикс против Атланта ФаЗе: 13:30 по PST, 16:30 EST, 21:30 GMT
    • Сиетл Сурџ против Њујорк Сублинерс: 15:00 PST, 18:00 EST, 23:00 GMT
  • недела, 18 февруари
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC
2024-04-10

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC

Вести