Вести

November 14, 2023

Враќањето на ладените летови: Посетете го носталгичниот зимски биом во Fortnite Поглавје 1

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Вовед

Fortnite Frosty Flights, една од најомилените точки на интерес (POI) од Поглавје 1, се враќа во претстојното ажурирање на Fortnite. Оваа иконична локација со зимска тема има посебно место во срцата на играчите, а нејзиното враќање е многу очекувано.

Враќањето на ладените летови: Посетете го носталгичниот зимски биом во Fortnite Поглавје 1

Наследството на ладените летови

Frosty Flights првпат беше претставен во Поглавје 1 Сезона 7, заедно со додавање снег во играта. Овој POI брзо стана синоним за новиот зимски биом, а неговиот снежен пејзаж стана омилен на фановите. Иако не е толку иконски како Tilted Towers, Frosty Flights остави траен впечаток на играчите, дури и инспирирајќи колекција на козметика именувана по неа.

Дом за авиони

Физички, Frosty Flights се состои од два хангари и поврзувачки комплекс исполнет со плен. Оваа локација беше дизајнирана како центар за авиони, бидејќи Сезоната 7 беше првата што воведе возила во Fortnite. Хангарите, за кои се шпекулира дека се во сопственост на наредникот Винтер, станаа популарна дестинација за играчите кои сакаат да ги однесат на небото.

Враќањето на ладените летови

Одлуката да се врати Frosty Flights во претстојното ажурирање на Fortnite OG Сезона 7 ги остави играчите возбудени. Оваа зимска тема POI треба да се врати на 16-ти ноември и се очекува да остане во игра за времетраењето на Поглавјето 1. Исто како и во претходните сезони, Frosty Flights најверојатно ќе остане додека не дојде тековната сезона на Fortnite крај.

Заклучок

Подгответе се повторно да ги посетите носталгичните Frosty Flights во Fortnite Поглавје 1. Без разлика дали сте љубител на зимскиот биом или едноставно уживате во возбудата на летечкиот авион, оваа иконска локација сигурно ќе ви врати убави спомени. Обележете ги вашите календари за 16-ти ноември и подгответе се уште еднаш да го истражувате небото!

Најнови вести

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања
2023-11-26

Оптимизирајте ја вашата VALORANT игра со смешни вкрстувања

Вести