Сè за R6 Betting Odds

Лансирањето на Rainbos Six Siege не беше толку одлично, во најмала рака. Сепак, играта се промени многу од нејзиното лансирање. Успеа да добие тони влечење. Сега дојде до точка дека има огромна еспортска сцена посветена на R6.

Со зголемената популарност на R6 е-спортот, многу луѓе почнаа да се впуштаат во обложување R6. Ако сте заинтересирани да влезете во обложување R6, прво треба да научите неколку услови за обложување. Најсуштински од овие поими се шансите за обложување R6, кои ќе ги истражиме овде детално.

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Сè што треба да знаете за шансите за обложување R6

Еден тон луѓе се впуштаат во обложување R6, или воопшто е-спорт обложување, без да имаат одредено знаење за коефициентот за обложување. Ако го направите тоа, нема да бидете успешни најчесто. Дури и ако освоите облог, нема да бидете задоволни со добивките.

Обложувањето е прилично едноставен процес. Да речеме дека финалето за ЕСЛ Про лига штотуку започнаа помеѓу DarkZero Esports и ФаЗе клан. Веќе неколку години ја следите турнирската лига, а ги следите и двата тима. Со помош на целото ваше знаење, можете да предвидите дека FaZe Clan ќе го добие натпреварот, па на него ставате облог од 100 долари.

Го добивате облогот. Сепак, се што добивате за возврат се 20 долари. Зошто се случи тоа? Работата е што ова беше само основно објаснување за тоа што е обложување. Нема да знаете клучни информации за облогот што ќе го направите, освен ако не знаете како да ги читате коефициентите.

Коефициентите на R6 се тие што ќе објаснат зошто добивте само 20 долари и покрај тоа што сте обложиле 100 долари. Коефициентите исто така ќе ви помогнат да одлучите кој облог е поризичен. И двете од овие се основните причини зошто треба да научите за шансите R6.

Објаснети шансите за обложување на Rainbow Six Siege

Со помош на коефициентот за обложување R6, се запознавате со две клучни информации за облогот што ќе го направите.

Прво, ви го кажува прецизниот принос што ќе го добиете со обложување одредена сума. Значи, ако размислувате да обложите 100 долари на еден исход, коефициентот R6 ќе ви ја каже точната сума што ќе ја добиете за возврат за обложување на одреден исход.

Втората работа што ви ја кажуваат шансите е веројатноста вие всушност да го добиете облогот. Можете да ја проверите веројатноста да го добиете облогот со тоа што ќе ги погледнете приносите.

Ако добивате висок принос над два пати повеќе од вашата сума за обложување, тогаш веројатно е дека исходот на кој сте се обложиле нема да се случи. Ако добивате низок принос под два пати, има големи шанси да се случи.

Информациите што ги добивате со коефициентите за обложување R6 ќе ви помогнат многу да одлучите дали вреди или не ризикот од обложување на одреден исход за вас. Сепак, ќе мора да научите како да читате различни непарни формати, што е објаснето во следниот дел.

Видови шанси за обложување Rainbow Six Siege

Постојат различни начини на кои можете да ги прочитате шансите за R6, што зависи од видот на форматот што се користи за нивно претставување. Постојат три главни типа на непарни формати за обложување R6. Овие формати се детално објаснети подолу.

Децимални коефициенти

Прво, имаме децимални коефициенти. Тоа е најчестиот тип на непарен формат. Овој тип на формат ќе го видите кај повеќето онлајн обложувалници.

Децималниот непарен формат ги претставува шансите за обложување R6 со број и децимална како 1,6 или 2,5. Овој број го претставува точниот множител на износот на обложување што ќе го добиете за возврат за победа на облогот.

Ако се обложите 200 долари и победите со коефициент од 1,6, ќе добиете 320 долари (200 x 1,6) за возврат. Можете исто така да кажете дека 1,6 претставува поголема веројатност да се случи вистинскиот настан бидејќи повратот е помал од двојно повеќе од износот на обложување.

Дробни коефициенти

Друг популарен непарен формат за обложување R6 е фракциониот формат. Користи дропка како 5/2 или 3/2. 5/2 се изговара пет на два, а 3/2 се изговара три на два. Во овој формат, вториот број ја претставува вашата сума за обложување, а првиот број го претставува приносот што ќе го добиете од таа сума за обложување.

Добивањето облог со коефициент 5/2 ќе добие 5 долари за обложување 2 долари и 100 долари за обложување 40 долари. Во овој случај, добивате повеќе од два пати повеќе од повратот. На овој начин, коефициентот од 5/2 сугерира дека веројатноста да го добиете облогот е многу мала.

Американски коефициенти

Американските коефициенти се најмалку популарни за обложување R6. Овие коефициенти користат број со позитивен или негативен знак како -150 или +150. Шансите од -150 ви кажуваат дека треба да обложите 150 долари за да освоите 100 долари. Од друга страна, коефициентот +150 ви кажува дека ќе добиете 150 долари за обложување 100 долари.

Каде да ги најдете најдобрите коефициенти на Rainbow Six Esports

Сега знаете дека шансите за обложување R6 ви помагаат да ја одредите точната сума што ќе ја добиете за возврат за обложување одредена сума на исходот. Сепак, можеби не знаете дека секоја обложувачка страница всушност има различни шанси за обложување за истиот исход.

На пример, на една локација, може да добиете поврат од 50 долари за обложување 100 долари. На друга локација, може да добиете поврат од 60 долари за обложување со истиот износ.

Можеби се прашувате зошто е тоа важно. Па, бидејќи постои начин на кој можете да добиете подобри приноси на одредени платформи, секогаш треба да бидете во потрага по сајтови со најдобри шанси за обложување R6. Праведно е да изберете најмногу принос.

Ако не знаете за сајтовите за најдобри шанси за R6, проверете esporranker.com, каде што можете да најдете некои од најдобрите обложувалници таму.

Најдобрите шанси за обложување во живо R6

Една од најдобрите работи за обложувањето R6 е тоа што можете да ставате облози на исходите од еспортските настани R6 бидејќи тие се случуваат во реално време. Со други зборови, можете да ставате облози на исходи од R6 настан додека гледајќи го во живо. Ова се нарекува обложување во живо R6.

Со обложување R6 во живо, ситуациите на натпреварот продолжуваат да се менуваат. Во првиот час, тимот А може да победува, но следниот час, тимот Б може да го добие водството. Поради оваа причина, коефициентите исто така продолжуваат да се ажурираат, кои се нарекуваат шанси за обложување во живо R6.

Најдоброто нешто во врска со шансите за обложување R6 во живо е тоа што понекогаш може да најдете луди можности. Може да најдете шанси кои даваат луди поврати како 4x или дури 5x вашиот облог. Поради оваа причина, добра идеја е да се внимава на коефициентите за обложување R6 во живо додека тие постојано се менуваат.

Обложувајте се на R6 со вистински пари

Обложувањето е навистина забавно. Сепак, можноста да се обложувате со вистински пари е уште повозбудливо. Ако сте љубители на R6 esports и сакате да се обложувате со вистински пари, тогаш имате среќа бидејќи всушност можете да се обложувате со вистински пари на R6 esports настани.

Како што популарноста на R6 esports почна да расте, се повеќе и повеќе онлајн обложувалници почнаа да нудат пазари за обложување за R6 esports настани. Сега, можете да најдете тони онлајн платформи каде што можете да ставате облози на R6 со вистински пари.

Процесот на обложување на R6 со вистински пари е многу јасен. Едноставно треба да вложувате депозити користејќи начини на плаќање како Visa или MasterCard во онлајн обложувалниците кои нудат пазари за обложување за R6 и потоа да ги користите тие депозити за да се обложите на исходот за еспортски настан R6. Само погрижете се внимателно да ги погледнете шансите за обложување R6.

Ако не знаете дали обложувањето со вистински пари е добра идеја за вас, само запрашајте се, дали сте добри во предвидувањето на исходите за еспорт настаните R6, дали сте искусни во играта и самите играте на повисоко ниво. Ако одговорот е да, тогаш обложувањето на R6 со вистински пари може да ви користи многу.

Најчесто поставувани прашања

Кои се шансите за обложување R6?

Коефициентите за обложување R6 го одредуваат прецизниот износ на поврат што обложувачите можат да го очекуваат за обложување одредена сума и победа. Коефициентите за обложување R6, исто така, помагаат да се одреди можноста обложувачот да го добие облогот.

Кои се најдобрите шанси за обложување R6?

Најдобрите шанси за обложување R6 се оние кои ви даваат најголем износ на поврат. За да ги најдете најдобрите коефициенти за обложување R6, ќе треба да проверите неколку обложувалници и да видите кои од нив нудат најмногу приноси.

Дали шансите за обложување R6 во живо се подобри?

Зависи колку си искусен. Со шансите за обложување R6 во живо, можете да најдете коефициенти што можат да ви донесат огромни приноси, но треба да бидете искусен обложувач за да ги најдете тие можности.

Можете ли да се обложувате на R6 со вистински пари?

Да, можете да се обложувате на R6 со вистински пари. Ќе треба да најдете онлајн обложувалници кои нудат пазари за обложување R6, кои ги има на тони на интернет.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)