Сè за FIFA Betting Odds

Ако веќе некое време играте видео игри или ако сте запознаени со видео игри за спортска симулација, тогаш веројатно знаете што е ФИФА. ФИФА е веројатно најпопуларната спортска симулациска игра таму, со стотици илјади играчи кои редовно ја играат играта.

Поради огромната популарност на видео играта на ФИФА, многу онлајн обложувалници сега почнаа да нудат пазари за обложување за е-спорт настани на ФИФА. Ако сакате да се вклучите во обложувањето на ФИФА, тогаш имате среќа. Еве го нашиот целосен водич за еден од најважните услови за обложување за обложување ФИФА, коефициенти за обложување ФИФА.

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Сè што треба да знаете за коефициентите за обложување на ФИФА

Кога ќе почнете влегување во обложување на ФИФА, една од првите работи што треба да ги научите е како да ги читате коефициентите за обложување на ФИФА. Иако има еден тон други услови за обложување што исто така треба да ги знаете, обложувачите почетници мора да научат повеќе за коефициентите за обложување на ФИФА пред што било друго.

Ако сте почетник обложувач со добро познавање за коефициентите за обложување на ФИФА, вашите шанси да станете успешен ќе бидат многу поголеми. Сепак, дури и ако знаете сè за другите услови за обложување, но не знаете ништо за коефициентите за обложување на ФИФА, нема да го направите тоа добро во обложувањето.

Работата е во тоа што обложувањето е малку покомплицирано отколку што мислите. Кога ќе ги направите првите неколку облози на ФИФА веб-страница за еспорт обложување, ќе забележите дека за возврат не го добивате истиот процент од износот за обложување. Може да добиете 20 долари за обложување 100 долари на еден облог, а можеби и 35 долари на некој друг облог.

Добивањето различни износи на враќање на различни облози е еден од најзбунувачките аспекти на обложувањето за почетници. Сепак, токму тоа го објаснуваат шансите за обложување на ФИФА. Коефициентите на ФИФА исто така ви кажуваат уште една важна информација, која е објаснета во следниот дел.

Објаснети шансите за обложување за еспортски спортови на ФИФА

Кога ќе научите како да ги читате шансите за е-спорт на ФИФА, можете да извлечете две од најважните информации за облог. Овие две информации го вклучуваат точниот износ на поврат што ќе го добиете за обложување одредена сума и шансите исходот за кој се обложувате навистина да се случи.

Зошто се важни? Тие се двата елементи кои ќе ви помогнат да одлучите дали обложувањето на одреден исход вреди или не за ризикот за вас. Да речеме дека натпревар за а ФИФА турнир се одвива во моментов, и вие одлучувате дали вреди или не да се обложите на победа на играчот А во натпреварот.

Планирате да обложувате 100 долари и додека ги гледате шансите, сфаќате дека ќе добиете околу 80 долари за победа на облогот, што го носи вкупниот поврат на 180 долари.

Како што ги споредувате шансите играчот А да го добие натпреварот со играчот Б да победи, исто така сфаќате дека шансите за победа на играчот А се доста високи во споредба со играчот Б. Со сите овие информации, вие одлучувате дека обложувањето за победа на играчот А е вреди да се ризикува за вас.

Видови коефициенти за обложување на ФИФА

Сега знаете дека коефициентот на ФИФА ќе ви го каже износот на поврат што ќе го добиете и шансите исходот за кој се обложувате навистина да се случи. Сепак, не можете да ги извлечете овие информации од коефициентите за обложување без да научите како да ги читате коефициентите за обложување.

Методот за читање обложување е малку различен во зависност од непарниот формат што се користи за претставување на коефициентите. Постојат три главни типови на формати кои се користат за коефициентите за обложување на ФИФА.

Децимални коефициенти

Првиот и веројатно најмногу заеднички тип на коефициенти за обложување кои се користат за обложување ФИФА се децимални коефициенти. Децималниот формат користи број со децимален, што го претставува точниот множител од износот на обложувањето што ќе го добиете за возврат.

Ако обложувате 200 долари со коефициент 3,3, помножете 200 со 3,3 и ќе го добиете повратот, кој во овој случај е 660 долари. Бидејќи за возврат добивате повеќе од двојно повеќе од износот на обложување, коефициентот од 3,3 исто така ви кажува дека исходот не е толку веројатно да се случи.

Дробни коефициенти

Следниот најчест тип на коефициенти за обложување на ФИФА се фракционите коефициенти. Во фракционите коефициенти, сите коефициенти се изразуваат во дропка како 5/2 или 3/2, каде што вториот број ја претставува сумата што ја обложувате, а првиот број ја претставува сумата што ја добивате за возврат.

Со коефициент од 3/2, добивате поврат од 3 долари за обложување 2 долари, или ако се обложите 100 долари, ќе добиете 150 долари за возврат. Бидејќи овој поврат не е над два пати поголем од износот на обложување, шансите да се случи овој исход се многу високи.

Американски коефициенти

Постои мала можност да наидете на платформи кои изразуваат шанси за обложување во американски формат. Во овој тип на формат, шансите се изразуваат со помош на број или со позитивен или негативен знак.

Ако се обложувате на исход со коефициент од -180, ќе треба да обложите 180 долари за да освоите 100 долари или 90 долари за да освоите 50 долари. Од друга страна, ако се обложите на исход со коефициент +180, ќе добиете 180 долари за обложување 100 долари или 90 долари за обложување 50 долари.

Каде да ги најдете најдобрите коефициенти на ФИФА за еспорти

Работата во врска со коефициентот за обложување на ФИФА е дека секоја страница има различни шанси за ист исход. Иако тие се согласуваат на одредено ниво, постојат мали разлики. На пример, ако размислувате да обложувате 200 долари, може да добиете поврат од 300 долари на една локација и може да добиете 330 долари на некоја друга платформа со истиот исход.

Иако разликата не е толку голема, нема потреба да се оди на понизок принос. Некои платформи имаат лоши шанси, што може да ви даде пониски поврати од 250 долари за истиот исход.

Поради оваа причина, секогаш треба да избирате платформи со најдобри шанси за ФИФА. За да ги најдете најдобрите коефициенти на ФИФА, можете да проверите неколку страници и да ги споредите шансите што ги нудат, а потоа да ја изберете онаа со најдобри коефициенти. Сепак, полесен метод е да се провери esporranker.com, платформа која ги прегледува обложувачките сајтови според неколку метрика, вклучувајќи ги и шансите за обложување.

Најдобрите коефициенти за обложување во живо на ФИФА

Замислете да гледате е-спорт натпревар за ФИФА во живо и да ставате облози на тој натпревар додека го гледате натпреварот како се одвива. Па, вие всушност можете да го направите тоа користејќи еден вид на обложување наречен обложување во живо.

Како што напредува натпреварот, веројатноста за појава на одредени исходи се менува секоја минута или така. Поради оваа причина, коефициентите за обложување за обложување во живо продолжуваат да се ажурираат, кои се нарекуваат шанси за обложување во живо. Во овој случај, тие се нарекуваат коефициенти за обложување во живо на ФИФА.

Предноста на внимателно следење на коефициентите за обложување на ФИФА во живо е тоа што постои можност да наидете на коефициенти кои нудат пристоен принос со многу ниски ризици.

За да ги идентификувате овие можности, треба да имате значително искуство во еспортската сцена на ФИФА, за да знаете како играат натпреварите на ФИФА. Сепак, дури и ако не сте толку искусни, треба да ги проверите шансите за обложување во живо бидејќи може да најдете можности со низок ризик.

Обложувајте се на ФИФА со вистински пари

Ништо не е повозбудливо од обложувањето со вистински пари. Кога парите ви се на ред, возбудата е на друго ниво, при што секое второ чувство е возбудливо. За среќа, всушност можете да се обложувате на е-спорт натпревари на ФИФА користејќи вистински пари.

За да се обложувате на ФИФА со вистински пари, ќе мора да најдете платформа која нуди пазари за обложување за е-спорт на ФИФА. За среќа, има многу од нив на интернет. Откако ќе изберете платформа и ќе се регистрирате, едноставно направи депозити а потоа искористете ги тие депозити за обложување на е-спорт на ФИФА. Не заборавајте да ги погледнете шансите за обложување пред да го ставите облогот.

Обложувањето со вистински пари на ФИФА не е за секого. Ако самите не сте искусен играч на ФИФА или ако не сте добри во предвидувањето на резултатите за ФИФА е-спортски настани, обложувањето на ФИФА со вистински пари можеби не е за вас. Сепак, нема штета во обидот со мали количини.

Најчесто поставувани прашања

Кои се шансите за обложување на ФИФА?

Коефициенти за обложување на ФИФА е термин во обложувањето што се користи за да се изрази веројатноста да се случи исход и износот на поврат што обложувачите го добиваат за обложување одредена сума.

Дали е легално да се обложувате на ФИФА со вистински пари?

Во најголем дел, сосема е легално да се обложувате на ФИФА со вистински пари. Сепак, мора да сте над законската возраст за обложување и да користите лиценцирани и регулирани платформи. Исто така, најдобро е да ги проверите законите на вашата земја пред да се обложувате на ФИФА со вистински пари.

Каде можам да се обложувам на ФИФА со вистински пари?

Има многу платформи на интернет кои нудат пазари за обложување за е-спорт на ФИФА. Можете да ги користите овие платформи за да се обложувате на ФИФА со вистински пари.

Дали шансите за обложување на ФИФА во живо се подобри?

Ако знаете како се одвиваат натпреварите за ФИФА и ги следите е-спортот на ФИФА повеќе од една година, можете да најдете неверојатни можности со коефициенти за обложување на ФИФА во живо. Така, да, шансите за обложување на ФИФА во живо се подобри во некои случаи.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)