Нашите Топ 5 совети за обложување еспортски за подобри шанси

Шанси за обложување

2023-02-16

Katrin Becker

Ако сте љубител на е-спорт, веројатно еднаш во животот сте помислиле да се впуштите во обложување е-спорт. Обложувањето е-спорт е всушност доста забавно и уште повозбудливо од самиот е-спорт бидејќи вашите пари се на линија. Возбудата што ја добивате кога победува тимот на кој се обложувате е нешто што не можете да го добиете од другите активности. 

Нашите Топ 5 совети за обложување еспортски за подобри шанси

Сепак, не е толку лесно да се победи постојано во еспортските обложувања. Ако не знаете што правите, можете да изгубите неколку облози по ред. За да ви помогнеме со тоа, еве ги нашите најдобри пет совети за обложување е-спорт што можат да ги подобрат вашите шанси за победа. 

Споредете ги шансите во различни казина

Веројатно најдоброто нешто што можете да направите за да го добиете подобри шанси во е-спортот обложувањето е да се споредат коефициентите во различни онлајн казина за е-спорт, а потоа да се избере она што ги нуди најдобрите коефициенти. Работата е во тоа што, додека повеќето онлајн казина за е-спорт до одреден степен се согласуваат за одредени исходи, постојат мали разлики. 

На пример, може да добиете коефициент од 2,5 за исход во еспортски настан во онлајн казино за е-спорт, но некои други онлајн казина за е-спорт може да нудат коефициент од 2,6. Разликата можеби не изгледа многу. Сепак, подобро е да изберете е-спорт обложувалници со подобри шанси бидејќи е оддалечен само еден клик.

Ако не знаете за некои добри онлајн казина за да ги споредите шансите, не треба да се грижите. Ве опфативме. Проверете го OnlineCasinoRank, каде што можете да најдете стручни критики за некои од најдобрите казина таму. 

Држете се до вашата стратегија

Ако имате одреден омилен тим за целиот настан и сакате да се обложите на него ако влезе во финалето, треба да се држите до него. Не дозволувајте вашите емоции да го извлечат најдоброто од вас. Можеби ќе сакате да поставите одреден облог само затоа што сметате дека тоа е добра идеја. Ако е против вашата стратегија за обложување, не треба да се препуштате на емоциите. 

Дали вашето истражување

Кога ќе почнете ставање облози на еспортски настан, мора да знаете што всушност се случува. Не зборуваме за играта, туку за други работи во екосистемот за еспорт за играта. 

На пример, треба да знаете кои се најдобрите тимови. Треба да знаете и дали се додадени нови ажурирања во играта. Овие ажурирања може да ја променат мета, што значи дека одредени играчи може да имаат подобри или полоши перформанси. За да ги откриете сите тие работи, мора да го направите вашето истражување.

Следете ги тимовите и играчите

Покрај информациите за екосистемот за е-спорт, треба имаат добро познавање за тимовите и играчите самите себе. Мора да знаете кои играчи се во тимот за настанот. Треба да знаете каков бил нивниот минат настап. 

Треба да знаете и дали некој тим вклучил нов играч кој е исклучително талентиран. Сето тоа можете да го направите со следење на тимовите и играчите на социјалните мрежи. 

Не прескокнувајте помали настани што водат до главниот настан

Не е доволно да се знае за играчите и да се гледа само настанот на кој сакате да се обложувате. Треба да знаете како се одвиваа помалите настани кои водеа до финалето. Гледајќи ги помалите настани, можете да одговорите на прашања како што се дали некој тим се претставил како на минатите турнири или дали е во форма оваа година.

Најнови вести

Основите на обложувањето Fortnite
2023-03-30

Основите на обложувањето Fortnite

Вести