Parimatch ја напушта Русија, се шири во Индија

Новости

2022-06-09

Parimatch е меѓу најдобрите веб-локации за е-спорт обложување што е доверливо, каде обложувачите секогаш можат да обложуваат на нивните омилени е-спортови, турнири или фудбалски клуб. Паримач нуди обложување во живо, тековни спортски вести и пласман на првенства. Давателот на обложување, исто така, обезбедува детална статистика и дневна аналитика. Играчите можат да се обложуваат на над дваесет спортови од повеќе од педесет земји. Овие настани опфаќаат над двесте лиги со повеќе од 500 дневни спортски настани.

Parimatch ја напушта Русија, се шири во Индија

Престанок на операциите во Русија

По завршувањето на сите правни и технички чекори, Parimatch Tech го симна својот бренд од пазарот во Русија. Parimatch Tech објави во март 2022 година дека излегува од рускиот пазар поради инвазијата на Украина.

Во 2016 година, Betring LLC потпиша партнерство со Parimatch Tech за да го води брендот Parimatch во Русија. Бетринг ги доби сите права за користење на трговската марка Parimatch во Русија како дел од тој договор. Сепак, Parimatch Tech, украинска компанија, испрати документи за раскинување на Betring за да престане да работи на брендот Parimatch во Русија. Дополнително, од Betring се бараше да ја ограничи употребата на трговската марка Parimatch во локални спонзорски договори.

Ова откажување значи дека сите рекламни материјали, амблеми, бои, глобални амбасадори и слогани на Parimatch се забранети во Русија. Исто така, на сите локални амбасадори им е забрането да користат какво било брендирање на Parimatch.

Датум без враќање во тековниот план

Според Роман Сиротјан, ко-извршен директор на Parimatch, руската војна против украинскиот народ и држава го оневозможила користењето на рускиот бренд и дигитални решенија. Така, Parimatch престана да ги помага сите оперативни и технички активности и ја повлече својата трговска марка.

Максим Лиашко, ко-извршен директор на Parimatch Tech, сметаше дека одлуката на одборот да излезе од рускиот пазар е спроведена со право. Секоја употреба на брендот Parimatch во Русија ќе се смета за повреда на интелектуалната сопственост. Тие повторија дека одлуката не е рестилирање или ребрендирање. Франшизата е целосно затворена.

Престанок на Партнерството за тимски дух

Многу е-спортски организации ги прекинаа или намалија своите активности во Русија или со руски организации поради руската инвазија на Украина. По излегувањето на Parimatch од руските пазари, обложувачкиот бизнис и руската организација за е-спорт Тимски дух предвреме ја прекинаа соработката.

Во јануари компаниите најавија дека ќе ја продолжат соработката. Шефот за еспорт на Parimatch Tech, Степан Шулга, реагираше на одлуката, велејќи дека немаат меѓусебни побарувања бидејќи се исполнети сите обврски на партнерството. Сепак, тие веруваат дека тоа бил единствениот начин да ги поминат поради предизвиците на работата за време на конфликтот.

Паримач оттогаш ги запре своите цели за развој на е-спортот за да ги посвети своите ресурси за да и помогне на Украина во битката. По руската инвазија, бизнисот одлучи да ги затвори своите руски активности во февруари. Вклучена е и нејзината платформа Parimatch Tech, која обезбедува технолошки решенија за операторите во земјата.

Слично на тоа, Тим Спирит го премести своето седиште од Русија во Белград, Србија. Покрај тоа, групата изјави дека засега ќе ги одложи плановите за проширување на инфраструктурата во Москва.

Според Никита Чукалин, извршен директор на Team Spirit, Parimatch беше чесен и доверлив партнер со кого Team Spirit воспостави меѓусебно разбирање во сите ситуации. Тој изрази благодарност за тригодишната продуктивна работа во име на тимот, а оваа принудна разделба не им донесе никаква радост. Тимот има јасно разбирање за моменталната ситуација и работи заедно со Паримач без да се обвинуваат еден против друг.

Поатрактивни можности за обложување во Индија

Новата иницијатива беше покрената од PMI, услужна фирма која му помага на Parimatch во планирањето и спроведувањето на својата стратегија за проширување. Компанијата е возбудена што гледа како индустријата за игри расте во земјата.

Parimatch Exchange е a нов начин за обложување онлајн тоа е поприлагодливо, попрофитабилно и попријатно. Parimatch го објави отворањето на својата берза за обложување, онлајн платформа која брзо стана позната како нов тип на еспорт обложување. Корисниците имаат повеќе можности за обложување и победа поради широкиот опсег на облози достапни на новите пазари. Брзината со која се прифаќаат облозите, како и другите карактеристики, се извонредни.

PMI, услужен бизнис кој има задача да го развие и имплементира планот за проширување на Parimatch, ја објави новата иницијатива, што покажува дека секторот за игри во земјата е во пораст. Parimatch Exchange е единствена платформа за обложување која комбинира традиционално и општо обложување. Ја подобрува ефикасноста и ефикасноста на обложувањето на различни начини.

Подобри шанси со размена

Има еден многу привлечен аспект: може да се обложи и да се обезбеди позначаен коефициент, но тој мора да биде поддржан и усогласен од друг играч. Корисниците имаат корист од високите стапки и поголемата транспарентност во однос на бројот на луѓе кои се обложуваат и вкупниот износ на обложување. Прометот е секогаш евидентен при прикажување на сумите платени за настанот. Ако друг поединец сака да се обложи, размената им овозможува на клиентите да направат повисоки облози.

Платформата Parimatch Exchange е попривлечна и поефикасна за обложување бидејќи комбинира традиционално и онлајн обложување. На слоевите и на поддржувачите им се совпаѓаат облозите побрзо со совпаѓање на двете страни. Со користење на Parimatch Exchange, обложувачите ги подобрија своите шанси и стекнаа корисна експертиза. Исто така, им овозможува на клиентите да се обложуваат едни против други, без разлика дали настанот ќе се случи или не, откако ќе се договори збирот на облогот. Нејзината примарна основа на работа е слична на онаа на берзата. Клиентите се обложуваат на различни спортски настани ширум светот.

Најнови вести

Најнови вести за обложување на NewBee
2022-09-22

Најнови вести за обложување на NewBee

Новости