Casumo Esports ги обновува своите бонус понуди

Новости

2022-08-25

Casumo Esports, во сопственост и управуван од Casumo Services Limited, е меѓу најпопуларните еСпорт обложувалници. Меѓу главните причини за неговото одобрување е тоа што нуди импресивна низа пазари за обложување еСпорт. Покрај тоа, давателот на обложување е лиценциран во неколку јурисдикции, што го прави достапен не само за обложувачите од сите страни на светот, туку и доверлив Сајт за игри за еСпорт

Casumo Esports ги обновува своите бонус понуди

Сепак, обложувалницата во последно време се соочува со неколку предизвици, од кои повеќето произлегуваат од зголемената конкуренција во индустријата. Во обид да се истакне од конкуренцијата, компанијата нуди серија на нови бонус понуди, а во исто време ги подобрува постоечките.

Бонус за регистрација

Бонусот за регистрација е примарен поттик што го користи Казумо да привлечат нови обложувачи на нивната платформа. Бонусот за регистрација, исто така познат како бонус за добредојде, беше релативно помал од она што го нудат неговите конкуренти. Како резултат на тоа, Casumo Services Limited виде најдобро да ја подобри својата понуда и да оди чекор понатаму за да ја направи подобра отколку што повеќето експерти го сметаат за индустриски стандард.

Во јули 2022 година, Casumo го направи своето Бонус понуда за добредојде од 100% од првиот депозит за сите нови обложувачи. Сепак, овој бонус беше ограничен на 100 фунти. Бонусот може да се искористи за обложување на буквално сите пазари за обложување еСпорт понудени на платформата. Новиот бонус за регистрација доаѓа со услов за обложување од само x30.

Побарувањето на бонусот сега е лесно како да се регистрирате, да ги следите соодветните чекори, да го активирате бонусот и да депонирате не помалку од 10 фунти. Бонусот потоа ќе се депонира директно на бонусната сметка. Нешто што треба да се забележи е дека износот на бонус за добредојде може да варира во земјите каде што работи давателот на обложување Casumo.

Бонус за втор депозит

Вториот бонус за депозит е една од новите бонус понуди за Casumo eSports. Давателот на обложување е меѓу ретките во индустријата што нуди таков бонус за еСпорт обложување. Понудата е дизајнирана да привлече нови обложувачници кои можеби немале среќа да продолжат да ја пробуваат својата среќа со давање на уште еден депозит. Сумата на бонусот е уште подобра од бонусот за добредојде. 

Играчите можат да добијат 100% од нивниот депозит, ограничен на 300 фунти. Сепак, условите за обложување се слични на оние на бонусот за добредојде. Понудата за бонусот исто така истекува во рок од 30 дена од доделувањето.

Се зголемуваат шансите

Друг малку неконвенционален бонус, кој вообичаено е вообичаен на најдобрите сајтови за обложување еСпорт, воведен во обложувалницата Casumo eSports е зголемените коефициенти. Идеално, зголемените коефициенти се однесуваат на шансите за натпревар да бидат зголемени за одредени можности, што резултира со зголемени потенцијални добивки. Понудата се доделува на обложувачи кои ставаат одредени облози на одредени натпревари кои се квалификуваат за засилување.

Зголемените коефициенти се нудат само за ограничени периоди. Средствата од други понуди за бонуси не може да се користат за обложување на натпревари кои ги зголемиле шансите. Зголемените коефициенти исто така не можат да бидат дел од акумулираните е-спортски облози.

Изменети одредби и услови за бонус

Покрај воведувањето нови понуди за бонуси и подобрување на некои постоечки, Casumo Services Limited, исто така, ги ревидираше условите и условите за бонус. На пример, обложувачите можат да добиваат бонуси само ако може да се проследат до оригиналната поврзана врска испратена за понудите. Во повеќето случаи, до прифатливите партнерски врски може да се пристапи преку форуми, споделување врски, препораки за е-пошта и одобрени партнерски веб-страници. Корисничките сметки, исто така, мора да бидат потврдени пред бонуси може да се додели.

Кои беа ефектите од промените?

Според раководството на Касумо, промените се позитивни и ги даваат очекуваните резултати, иако со бавно темпо. Овој поттик ќе привлече повеќе обложувачи на веб-локацијата и, со вториот бонус за депозит, ќе обезбеди новите обложувачи да станат долгорочни лојални клиенти.

Casumo Services Limited го обвинува бавното зголемување на нови купувања на клиенти поради недостатокот на знаење за најновите понуди. Бонусните понуди се релативно нови за да имаат големо влијание. Сепак, компанијата е оптимист дека нејзините маркетинг стратегии ќе функционираат и ќе помогнат да се зголеми нејзиниот пазарен удел во индустријата за обложување еСпорт.

Други Casumo маркетинг стратегии

Воведувањето нови бонус понуди не беше само маркетинг стратегија на Casumo. Друг канал на кој тие постојано работат е affiliate маркетинг. Casumo значително ги зголеми провизиите што ги нудат нивните партнерски маркетери, привлекувајќи ги да работат уште повеќе кон насочување на сообраќајот кон обложувалницата. Сегашната стапка на провизија оди до дури 45% од депозитите направени за повеќе од 41 депонент клиент месечно.

Другата стратегија вклучува упатување на корисници, каде што корисниците добиваат атрактивни бонуси за секој корисник кој депонира што го упатуваат на обложувалницата. Идеално, тоа ги прави сите постоечки корисници потенцијални маркетери на компанијата. За жал, компанијата сè уште не открила информации во врска со ефективноста на нејзината партнерска маркетинг стратегија. Сепак, судејќи според возбудата во повеќето форуми на Casumo, партнерските маркетери изгледаат добро привлечени да работат за комисиите.

Најнови вести

Најнови вести за обложување на NewBee
2022-09-22

Најнови вести за обложување на NewBee

Новости