Обложувалниците за е-спорт прифаќаат Transfer Money

Правилното управување со сметката за обложување еСпорт е витален аспект на одговорното коцкање. За обложување се потребни пари, а потребна е и добро финансирана сметка за да уживате во она што го нуди обложувалницата. Трансферот на пари преку банка е високо рангиран меѓу најкористените начини на плаќање на онлајн-страниците за обложување е-спорт. Речиси секој обложувач поседува банкарска сметка, локална или меѓународна.

Во еден или друг момент, тие сметаат дека го користат овој метод за да префрлат пари на онлајн обложувач. Секој играч кој сака да ја користи оваа опција треба да има основни познавања за тоа како функционира и нејзините добрите и лошите страни. Оваа статија ќе ги разгледа овие детално.

За е-спорт обложување со трансфер на пари

За е-спорт обложување со трансфер на пари

Трансферот на пари од една на друга банкарска сметка може да се проследи до 1.800 п.н.е. Идејата започнала во Вавилон кога заемодавците давале заеми и наплатувале камата. Во исто време, Роман и грчки банките ги прифаќаа депозитите како заштеди.

Во текот на историјата, банкарската технологија има преземено неколку пресврти и кривини, но способноста за пренос на пари преку интернет беше најзначајната промена. Онлајн банкарството започна веднаш штом поврзувањето преку веб стана глобална работа во средината на 90-тите.

Дали е популарен Трансфер на пари?

Трансфер на пари е веројатно најстариот метод на трансакција. Тој е исто така најпопуларниот систем за плаќање во сите земји во светот. Не е изненадување што е најшироко користен опција за плаќање за е-спорт обложување. Речиси сите комерцијални банки денес имаат платформа за онлајн банкарство каде што корисниците се регистрираат за да ги следат и управуваат нивните финансии од далечина.

Некои банки префрлаат пари по електронски пат без наплата, се додека примачот има сметка во истата институција. Другите ќе го направат тоа со плаќање, но времето на трансфер зависи од износот за кој станува збор.

За е-спорт обложување со трансфер на пари
Како да направите депозит со трансфер на пари

Како да направите депозит со трансфер на пари

Кога обложувачите избираат да префрлат пари преку банка за да почнат да играат облози за еСпорт, тие треба да го знаат ID на банкарската сметка на онлајн спортска книшка. Постојат безброј банкарски системи ширум светот, така што процесот на електронски пренос на средства можеби не е ист кај различни банки. Слично на тоа, процесот ќе се разликува во однос на лимитите на трансакцијата и временските рамки за пренос. Но, просечното време на трансфер е 24 - 48 часа за локалните банки или 2 - 5 работни дена за меѓународните банки.

Користење на Трансфер на пари во онлајн обложувалниците за е-спорт

И покрај суптилните разлики во банкарските системи, основниот концепт останува ист. Обложувачите на еспорти кои го претпочитаат овој метод на депозит ќе користат процес што изгледа вака:

 1. Регистрирајте лична сметка во обложувачница за еСпорт
 2. Отворете ја сметката користејќи акредитиви за најавување
 3. Одете во делот за банкарство/плаќање/благајна
 4. Изберете онлајн банкарство, жичен трансфер или директен банкарски трансфер
 5. Штиклирајте омилена банкарска институција
 6. Најавете се на безбедна порта или внесете го рутирачкиот број и бројот на сметката
 7. Потврдете ја автентичноста на најавувањето преку мобилна апликација, известување за е-пошта или OTP испратен преку СМС
 8. Додадете колку да депонирате на сметката за обложување еСпорт
 9. Потврдете го плаќањето
 10. Добијте кредит за обложување
Како да направите депозит со трансфер на пари
Како да направите повлекување со Трансфер пари

Како да направите повлекување со Трансфер пари

Секој коцкар кој користел страница за е-трговија за бизнис разбира колку е лесно да се префрлат пари од веб-локација на индивидуална банкарска сметка. Повлекувањето добивки од обложувалница е обратно од депонирањето.

 1. Отворете ја страницата за обложување еСпорт и најавете се со лозинка и е-пошта или корисничко име
 2. Одете до страницата за банкарство/благајна/плаќања
 3. Потврдете ги добивките и износот за повлекување
 4. Изберете начин на плаќање за повлекување - интернет банкарство, банкарски трансфер или жичен трансфер
 5. Обезбедете единствена идентификација за онлајн банкарство
 6. Потврдете ја сметката за обложување и банкарскиот проект (мора да биде синхронизиран)
 7. Почекајте одобрување
 8. Букмејкерот ги префрла парите на банкарската сметка на играчот во рок од 2-5 работни дена

Повлекувањето на пари за трансфер не е моментално. Прво, на Обезбедувач на еСпортски обложувалници ќе биде потребно извесно време за да се потврди идентитетот на играчот. Ова е клучна безбедносна мерка за онлајн коцкањето што помага да се избегне каква било онлајн измама. Сè повообичаено е онлајн коцкарите да бидат измамени од нивните тешко заработени добивки. Затоа, на сите легитимни и безбедни страници им треба време за да се провери дали лицето кое барало повлекување навистина учествувало во поставувањето облози на еСпорт.

Како да направите повлекување со Трансфер пари
Добрите и лошите страни со трансфер на пари

Добрите и лошите страни со трансфер на пари

Кога обложувачите на еСпорт префрлаат пари преку Интернет, тие управуваат со нивните банкарски сметки преку мобилни уреди или компјутери. Ова значи дека тие не треба да ги посетуваат нивните филијали за да ги завршат трансакциите. Ова доаѓа и со заслуги и со недостатоци, како што е наведено подолу.

Добрите

 • Способност за депонирање пари на онлајн обложувалници за е-спорт со неколку кликања или премачкување на екранот на телефонот
 • Релативно помали трошоци за трансфер
 • Безбедни бегства за каси

Конс

Понекогаш, треба да се најде банкомат или банкарска институција за да се стават пари на нивните сметки пред да се испратат на онлајн сметка за обложување еСпорт. Овој процес може да биде комплициран. Во зависност од земјата, властите може да ги следат или строго ограничени трансакциите со коцкање.

 • Може да подлежи на строги закони и прописи на една земја
 • Тешки трансфер
Добрите и лошите страни со трансфер на пари
Процес на отворање сметка за трансфер на пари

Процес на отворање сметка за трансфер на пари

За да стекнете сметка за Трансфер на пари, потребен е национален документ за лична карта, што значи дека тие мора да бидат полнолетни. Исто така, можно е да се отвори меѓународна сметка која може да прими различни валути. Но, таквите сметки честопати се ограничени во однос на тоа колку да се трансакции дневно. Плус, потребно е подолго време за да се изврши пренос на жица во друга земја.

Некои земји дозволуваат малолетниците да имаат банкарски сметки, но тие мора да бидат надгледувани од возрасни старатели или родители. За отворање нова банкарска сметка не е потребна друга банкарска сметка бидејќи секоја институција работи независно.

Како да поставите сметка

Потребна е едноставна, но формална процедура за да се отвори сметка за банкарски трансфер на пари.

 • Избор на банкарска институција и тип на сметка: Секоја банка има различни опции за сметки, т.е. тековна сметка, фиксна депозитна сметка, штедна книшка итн. Проверка на сметка најдобро функционира за онлајн Трансфер на пари.
 • Пополнување на лични податоци: Формуларот за отворање сметка е како предлог. Овде, апликантот го дава своето полно име, е-пошта, телефонски број, адреса и детали за даночно усогласување.
 • Доказ за идентитет: Банкарските институции ќе побараат фотографија со големина на пасош, лична карта, отпечаток од прст и потпис.
 • Креирање на профил за онлајн банкарство: Откако апликацијата ќе биде прифатена, клиентот може да отвори онлајн сметка за трансфер на пари. Процесот може да се направи на веб-страницата на банката или соодветната мобилна апликација.
Процес на отворање сметка за трансфер на пари
Опции за поддршка на клиентите за трансфер на пари

Опции за поддршка на клиентите за трансфер на пари

Сметките на Transfer Money се управуваат од физички филијали и од далечина. Иако е можно да влезете во финансиска институција за да се распрашате за нешто, онлајн комуникацијата е поудобна. Доверливите провајдери имаат посветени центри за повици, а нивните онлајн агенти се секогаш достапни за разговор со клиентите. Најчестите канали за решавање на проблемите со клиентите се:

 • Телефон
 • Е-пошта
 • Формулар за барање преку Интернет
 • Разговор во живо

Повеќето финансиски институции ги отвораат своите телефонски линии наутро, а ги затвораат навечер. Телефонските повици може да не работат во некои часови за време на викендите и државните празници. На е-поштата и онлајн формуларите се одговара во рок од 24 - 48 часа. Повеќето разговори во живо се достапни на банкарските апликации. Некои се овозможени со бот, додека други вклучуваат претставници на човечки клиенти.

Опции за поддршка на клиентите за трансфер на пари