Обложувалниците за е-спорт прифаќаат Tether

Tether (USDT) е криптовалута базирана на платформата Tether. Се користи од поединци и бизниси како плаќање за стоки и услуги. Тоа е, исто така, метод за депозит за онлајн обложувалници и веб-страници за обложување е-спорт. Како криптовалута со конзистентна цена во однос на американскиот долар, таа е меѓу најзгодните криптовалути што секој може да ги користи.

И покрај присуството на конкуренти, таа ја задржува својата висока позиција на пазарот на криптовалути. Нејзината репутација вели дека тоа се „дигитални пари за дигиталната ера“. Многу веродостојни извори како Coin Market Cap ја сметаат за една од првите десет најперспективни криптовалути во светот.

За Тетер

За Тетер

Tether е инкорпориран во Хонг Конг и беше лансиран во 2014 година. Оттогаш, тој се користи како дигитална валута за фиат. Луѓето кои стојат зад него се Џ.Л. Ван Дер Велде (Главен извршен директор), Стјуарт Хогнер (генерален советник) и Џанкарло Девасини (Главен финансиски директор). Ја користи технологијата Blockchain за да им овозможи на корисниците да испраќаат и примаат дигитални токени на меѓународно ниво, веднаш и безбедно.

И овие предности се претставени на корисниците за дел од цената на другите опции. Заедно со другите популарни криптовалути како Биткоин и Етереум, многу луѓе го користат како замена за американски долари. Како таква, таа е една од водечките криптовалути во однос на обемот на трговијата.

Друга победничка предност на Tether е дека е поддржана од долари, физичко злато, евра и други реални и ликвидни средства. И неговото име го претставува тоа - криптовалута закотвена или „врзана“ за готовина од реалниот свет. Луѓето, особено оние со ограничено искуство со криптовалути, се привлечени кон него поради оваа и неговата многу ликвидна природа. Вредноста на еден токен Tether е еднаква на една основна единица на валутата што го поддржува, како што е американскиот долар. Плаќањата може да се вршат преку:

 • Нетлер
 • Виза
 • Биткоин
 • Скрил
 • Астропеј
 • Webmoney
 • Совршени пари
 • Зар
За Тетер
Дали е популарен Tether?

Дали е популарен Tether?

Што се однесува до криптовалутите, Tether е популарно име. Поради практичноста што ја нуди, тој е популарен избор како а сигурен начин на плаќање се користи во онлајн обележувачи, страници за обложување е-спорт и казина.

Милиони луѓе ширум светот користат Tether, а сè поголем број корисници го прифаќаат. Сепак, бидејќи платформата Tether се придржува до владините регулативи, на жителите на следните земји им се препорачува да не го користат токенот:

 • Северна Кореа
 • Куба
 • Сингапур
 • Пакистан
 • Иран

Венецуела

 • Сирија
 • Крим

На граѓаните на САД им се советува и да не ја користат платформата Tether. Сепак, луѓето кои стојат зад Tether може да направат исклучоци за партиите што вклучуваат ECP (Подобни учесници во договор) и бизниси основани надвор од САД.

Дали е популарен Tether?
Како да направите депозит користејќи Tether

Како да направите депозит користејќи Tether

Невозможно е директно да се поврзе сметката на казино со сметката на Tether. Сепак, погодно е брзо да се вчита сметката на казино со средства од сметката на Tether. Минималниот износ на депозит е 10 УСД без максимален депозит.

 1. Изберете Tether од областа Депозити.
 2. Изберете трговска сметка (се препорачува трговска сметка базирана на УСД за да избегнете плаќање на трошоците за конверзија).
 3. Изберете Следно.
 4. Кликнете Испрати средства. Внесете ја адресата на паричникот Tether и износот USDT за депонирање.

Салдото на сметката ќе се кредитира во рок од 72 часа.

Користење на Tether во онлајн обложувалниците

Tether прави одлична опција за плаќање за сајтови за обложување е-спорт. Користењето на платформата Tether е лесно и без напор, што им го олеснува на корисниците да користат валути поддржани од фиат на блокчејн, вклучувајќи централи, паричници, процесори за плаќање, финансиски услуги и банкомати.

Како да направите депозит користејќи Tether
Како да направите повлекување користејќи Tether

Како да направите повлекување користејќи Tether

Повлекувањето од Tether е исто толку погодно како и депозитот. Минималниот износ за повлекување е 100 УСД, а максималната сума за повлекување е 1.000 УСД.

Во врска со белешката, вообичаена грижа за практичноста е дали некое лице може да повлекува од своите мобилни уреди. За жал, не можат бидејќи платформата Tether нема мобилна апликација. Иако може да има решенија за ова, инсистирањето на користење на мобилен за повлекување не се препорачува од безбедносни причини.

 1. Изберете Tether од делот Повлекување.
 2. Изберете трговска сметка, а потоа внесете ја адресата на паричникот Tether и износот што треба да се повлече.
 3. Изберете Следно.
 4. Ќе биде претставено резиме на трансакцијата. Код за потврда ќе биде доставен по е-пошта или СМС, во зависност од безбедносниот тип. Користете го овој код за да го потврдите барањето за повлекување.

Салдото на сметката ќе се кредитира во рок од 72 часа.

Како да направите повлекување користејќи Tether
Добрите и лошите страни со Tether

Добрите и лошите страни со Tether

Добрите

 • Многу берзи прифаќаат USDT - Каде што се вклучени криптовалути, USDT често се прифаќа.
 • Кориснички интерфејс - платформата Tether е директна и погодна за почетници.
 • Стабилно - Тоа е помалку нестабилно во споредба со другите криптовалути.
 • Време на инстант трансакција - Трансакциите може да се завршат за неколку минути.
 • Нулта такси - Трансферите помеѓу паричниците не доаѓаат со такси за трансакции.

Конс

 • Недостаток на анонимност - Во светот на виртуелни валути, ова е голема грижа. За слободно користење на USDT, неопходно е да се прикаже лична идентификација.
 • Нема мобилна апликација - Корисниците кои планираат да повлечат средства од мобилни уреди нема да бидат сместени.
 • Не е дозволено рударство - Рударството е забрането најверојатно ќе ја регулира вредноста на USDT.
Добрите и лошите страни со Tether
Процес на отворање сметка на Tether

Процес на отворање сметка на Tether

Отворањето сметка на Tether е лесно. Секој може да отвори сметка дури и без банкарска сметка или документи за идентификација. Тие можат да го започнат и завршат процесот на креирање сметка за помалку од пет минути. Исто така, нема старосни ограничувања или други ограничувања. Сè што е потребно е неколку лични податоци и адреса за е-пошта.

Сепак, важно е да се потврди сметката. Ако некое лице избере да продолжи со непроверена сметка, неговите дејства се ограничени. На пример, не им е дозволено да конвертираат USDT во УСД.

Како да поставите сметка

 1. Одете на Tether.io и кликнете SIGNUP.
 2. Наведете лични податоци како име и презиме, адреса на е-пошта и корисничко име.
 3. Овозможете 2FA (автентикација со два фактори) во делот Безбедност.
 4. Потврдете го идентитетот со кликнување на корисничко име.
 5. Кликнете на Верификација и изберете Индивидуална верификација.

За да го завршите овој процес, прочитајте ги основните информации наведени на страницата за индивидуална верификација. Потоа обезбедете ги потребните документи.

Процес на отворање сметка на Tether
Опции за поддршка на корисниците на Tether

Опции за поддршка на корисниците на Tether

До тимот на Tether може да се пристапи (преку е-пошта) преку нивната веб-страница. Бидејќи ги ценат своите корисници, тие дадоа одговори на повеќето грижи. Нивната веб-страница е исполнета со вредни ресурси и може да одговори на сè што треба да знае човек за Tether и како да ја користи неговата платформа. Нивната веб-страница има лесно достапни делови, како што се страниците со ЧПП и ресурси.

Иако нема многу опции за да стигнете до нивниот тим, тимот за поддршка реагира кога ќе се контактира преку системот што го обезбедија. Тие дури имаат два одделенија за ова, еден посветен на поддршка на клиентите и друг за грижи поврзани со медиумите.

Опции за поддршка на корисниците на Tether