Обложувалниците за е-спорт прифаќаат Payz

EcoPayz е решение за онлајн плаќање со глобална клиентела. Во моментов, услугите се достапни во повеќе од 170 различни земји и поддржуваат над 46 странски валути. Сите услуги се припејд, што значи дека корисниците треба да депонираат средства на нивните сметки на ecoPayz пред да извршат какви било плаќања користејќи ја услугата. Тоа вклучува префрлање пари на сметка за онлајн обложување.

Покрај онлајн плаќањата, корисниците можат да добијат и ecoPayz Mastercard. Mastercard на EcoPayz може да се користи за купување на физички локации или за повлекување од банкомати каде било во светот. Картичката има напредни безбедносни карактеристики, од кои некои корисниците можат да управуваат од нивните сметки.

Обложувалниците за е-спорт прифаќаат Payz
За EcoPayz

За EcoPayz

EcoPayz е популарен давател на онлајн плаќања со стотици илјади активни корисници распространети низ целиот свет. Мнозинството онлајн бизниси го нудат и како опција за начин на плаќање за да ја искористат неговата популарност.

Историја на ecoPayz

EcoPayz е основана во 2000 година под името EcoCard. Во 2013 година компанијата беше преименувана во ecoPayz. Со текот на годините, ecoPayz продолжи да ги обезбедува и подобрува своите услуги. Во 2009 година, PSI-Pay, компанија со седиште во ОК која поседува ecoPayz, стана главен член на компанијата Mastercard и почна да издава картички. Истата година беше објавена и нивната апликација за iPhone.

Во 2013 година, откако компанијата се ребрендираше во ecoPayz, ја лансираше мобилната верзија на страницата. Во 2016 година, воведе дополнителни безбедносни карактеристики на веб-страницата, вклучувајќи го и процесот на верификација во 2 чекора. Сите дојдоа со нов дизајн на ecoAccount.

Опции за плаќање

Корисниците треба да депонираат средства на нивните сметки ecoPayz пред да можат да направат какви било трансакции од сметката. Постојат неколку начини за правење депозити. Најпопуларните опции вклучуваат користење кредитни картички, дебитни картички, директни банкарски трансфери и локални опции за депозит.

Корисниците потоа можат да вршат плаќања од нивните сметки директно на сметките на примачите, вклучувајќи ги и онлајн бизнисите. Плаќањата може да бидат иницирани од бизнисот, што ги поттикнува корисниците само да прават потврди. Тоа обично е случај со онлајн обложувалниците, каде што обложувачката сметка на обложувачот ги иницира трансакциите. Друг начин на плаќање е користење на ecoPayz Mastercard. За тоа, корисниците треба да најдат продажни места кои ја прифаќаат картичката.

За EcoPayz
Како да депонирате со EcoPayz

Како да депонирате со EcoPayz

Играчот мора да има сметка на ecoPayz пред да направи депозит во онлајн казино. Регистрирањето за сметка е релативно лесно и бесплатно. Сè што треба да направат корисниците е да ги внесат своите информации и адресата на е-пошта. Тие, исто така, треба да одговорат на безбедносните прашања и да изберат лозинка од безбедносни причини. По потврдувањето на адресата на е-пошта, сметката ќе биде подготвена за употреба.

Корисниците потоа можат да депонираат средства на сметките на ecoPayz користејќи пожелни методи, како што се кредитни картички или локални опции за плаќање. Корисниците исто така можат да го поврзат својот ecoPayz со нивните банкарски сметки. Тоа ќе им овозможи да вршат трансфери од нивните банкарски сметки директно на нивните онлајн казино сметки. Тоа помага да се осигура дека депозитите се комплетираат побрзо, бидејќи на директните банкарски депозити обично им треба подолго време за да се завршат.

Лимити на депозити

Вообичаено, различни даватели на обложување имаат различни ограничувања поставени за минималните и максималните износи што играчите можат да ги депонираат во еден ден. Играчите исто така можат да депонираат неколку пати во текот на денот, овозможувајќи им да ги заобиколат максималните лимити на трансакцијата. Играчите треба само да имаат доволно средства на нивните сметки ecoPayz.

Ограничувачки фактор е тоа што ecoPayz има ограничувања во однос на износот што корисниците можат да го задржат на нивните сметки во секое време. Износот обично се заснова на нивото на сметката. На пример, сметката Сребрена дозволува максимално салдо од 15.000 евра. Нивото на ВИП сметка нема ограничувања за состојбата на сметката. Минималниот износ на единечна трансакција обично е 10 евра за сите нивоа на сметки.

Како да депонирате со EcoPayz
Како да направите повлекување со EcoPayz

Како да направите повлекување со EcoPayz

Повлекувањето средства од онлајн казино со користење на ecoPayz е исто така релативно лесно. Играчите треба да се логираат на нивните казино сметки и да потврдат дека имаат доволно средства за повлекување, за почеток. Следниот чекор треба да биде потврдување дали онлајн казиното нуди ecoPayz како опција за повлекување.

Играчите потоа можат да се движат до банкарската страница на нивните сметки за обложување и да ги лоцираат опциите за повлекување на ecoPayz. Следниот чекор е да се пополни износот за повлекување на износот и сметката на која казиното треба да ги испрати средствата. За прва употреба, страницата за плаќање казино ќе ги пренасочи корисниците на нивните сметки на ecoPayz, каде што треба само да потврдат дека ја поврзуваат сметката со казиното.

Време на обработка на повлекување

Времето на обработка на повлекување се разликува помеѓу различните онлајн казина. Во повеќето казина, повлекувањата обично траат помеѓу еден и три работни дена. Средствата може да се користат или префрлаат на друга сметка веднаш штом ќе се појават на ecoPayz. Можно е и повлекување на мобилен, под услов играчите да можат да пристапат до онлајн казиното преку мобилен телефон.

Како да направите повлекување со EcoPayz
EcoPayz добрите

EcoPayz добрите

  • Правењето депозити и повлекувања преку ecoPayz е брзо и лесно. Не постои значајна крива на учење вклучена во користењето на начинот на плаќање.

  • Корисниците на ecoPayz можат да добијат припејд дебитна картичка. EcoPayz Mastercard може да ни се најде секогаш кога корисниците не можат да пристапат до нивните онлајн сметки.

  • Поддржува 47 различни валути, што го олеснува плаќањето на меѓународно ниво.

  • Трансакциите се доста брзи. Нема долги процеси на одобрување за обработка на трансакциите.

  • Нуди врвни безбедносни карактеристики за да им обезбеди на корисниците да уживаат во мир при трансакциите.

EcoPayz добрите
EcoPayz лошите страни

EcoPayz лошите страни

  • Нивните услуги не се достапни во некои земји
  • Наплаќа такси за внатрешни трансфери
  • Сметките имаат неколку ограничувања врз основа на нивоа.
EcoPayz лошите страни
Процес на отворање сметка на EcoPayz

Процес на отворање сметка на EcoPayz

За да се регистрираат за сметка на ecoPayz, корисниците мора прво да ја посетат официјалната веб-страница на ecoPayz и да кликнат на копчето Регистрирај се. Корисниците потоа ќе треба да внесат различни детали како што се адресата на е-пошта и земјата на живеење. Корисникот мора да избере и корисничко име, претпочитана валута и префериран јазик, а потоа да креира лозинка. За да се минимизираат шансите за грешки, корисниците треба двапати да ја внесат креираната лозинка.

Следниот чекор вклучува внесување лични податоци. Тие вклучуваат полно име, датум на раѓање и број на мобилен телефон. Корисниците, исто така, мора да внесат код за валидација, а потоа да ги прочитаат и да се согласат со одредбите и условите. Сметката ќе биде подготвена за употреба веднаш откако ќе кликнете на копчето Креирај сметка. Сепак, корисниците сè уште треба да кликнат на врската испратена до нивната е-адреса за целите на проверка.

Барања

Постојат неколку барања што корисниците мора да ги исполнат за да отворат сметка на ecoPayz. Првата е дека корисниците мора да бидат жители на земји во кои е дозволено ecoPayz. Другиот главен услов е дека корисникот мора да биде на возраст над 18 години.

Поврзување со банкарска сметка

Можно е да се поврзе ecoPayz со банкарска сметка. Тоа го прави прилично лесно преносот на средства помеѓу банкарската сметка и сметката на ecoPayz.

Процес на отворање сметка на EcoPayz
Опции за поддршка на клиентите на EcoPayz

Опции за поддршка на клиентите на EcoPayz

Корисниците на EcoPayz можат да пристапат до услугите на клиентите на два главни начини. Тие вклучуваат:

  • Разговор во живо За да пристапат до разговорот во живо, корисниците мора да ја посетат страницата за помош на ecoPayz. Корисникот мора да го внесе целото име, адресата на е-пошта и барањето за да започне разговор во живо.

  • Е-пошта: Клиентите можат да контактираат и со поддршката преку е-пошта, која се испраќа преку формулар за контакт на страницата за помош на ecoPayz.

Тимот за услуги на клиентите на EcoPayz е генерално пријателски и професионален. Мнозинството корисници обично добиваат задоволителен одговор од нив. Меѓутоа, понекогаш се потребни неколку дена за да се добие одговор. Тоа може да биде доста предизвикувачко за случаите кога прашањата се итни.

Опции за поддршка на клиентите на EcoPayz