Обложувалниците за е-спорт прифаќаат PayPal

PayPal е дигитален паричник во сопственост на американската мултинационална компанија PayPal Holdings, Inc. 134-та корпорација на листата Fortune 500 за 2021 година е веројатно најголемиот е-паричник во светот во 2021 година. PayPal е достапен во речиси сите земји кои имаат онлајн системи за трансфер на пари . Нуди услуги за трансфер на различни онлајн продавачи, вклучително и веб-страници за спортско обложување.

Компанијата е основана во 1998 година. Тогаш, таа беше позната како Confinity. Првично разви софтвер за безбедност на рачни уреди пред да се префрли на бизнисот со е-паричник. Седиштето на PayPal се наоѓа во Сан Хозе, Калифорнија.

Обложувалниците за е-спорт прифаќаат PayPal
Како да направите депозит за еспортски обложување со PayPal

Како да направите депозит за еспортски обложување со PayPal

Под водство на сегашниот извршен директор Ден Шулман, компанијата заработи 21,45 милијарди долари во 2020 година од над 300 милиони корисници ширум светот. Бројот на корисници се искачи на 361 милион во 2021 година. Огромниот број на регистрирани корисници го прави PayPal еден од најдобрите начини на плаќање за која било обложувалница.

Многу луѓе го сакаат PayPal поради неговата леснотија на користење. За да го користите е-паричникот на веб-локација за обложување е-спорт, треба да го имате како претпочитан начин на плаќање. Ова може да се избере при регистрација или да се додаде во текот на користењето на страницата.

Еве ги чекорите што треба да ги следите кога користите PayPal за депонирање на веб-локација за еспортско обложување.

 1. На почетната страница на веб-локацијата за еспортско обложување, кликнете „Депозит“. Ќе видите листа на достапни методи. Кликнете на PayPal.
 2. Ќе бидете пренасочени на страницата за најавување на PayPal. Внесете ја страницата со обезбедување на вашето корисничко име и лозинка или автоматско пополнување од зачуваните лозинки.
 3. Внесете ја сумата што сакате да ја додадете на вашата сметка за обложување и кликнете 'Потврди.
 4. Внесениот износ ќе биде одбиен од вашето салдо на PayPal и ќе се додаде на состојбата на вашата сметка за обложување. Потоа можете да го користите тоа салдо за да ставате облози на игрите достапни на обложувалницата.
Како да направите депозит за еспортски обложување со PayPal
Добрите и лошите страни на PayPal

Добрите и лошите страни на PayPal

Добрите

Добрите страни за користење на PayPal вклучуваат:

 • Достапност во многу земји низ светот
 • Лесно се регистрира и користи. Веб-страницата е одлична, а процесот на обработка на трансакциите е многу лесен.
 • Безбедни и сигурни трансакции. PayPal секогаш внимава на измамнички активности. Сомнителните сметки се суспендирани и истражувани. Некои се затворени. Пресврт се прават доколку се докаже измама.
 • Бесплатни трансакции при депонирање на повеќето онлајн обложувалници за е-спорт.
 • Погодност - достапен е во текот на денот и може да се вчита со различни методи. Таа е лидер во партнерството со локалните методи за трансфер на пари во земјите каде што работи.
 • Корисна услуга за клиенти, достапна на повеќе платформи - е-пошта, разговор, повици и социјални медиуми.
 • Поддржани бројни валути

Конс

Тешкотии за враќање на сметките - Поради огромниот број на корисници, потребни се многу докази штом ќе се означи сметката. Од поинаков агол, сепак, ова е безбедносна мерка.

Надоместоците за трансфер може да бидат високи при конвертирање на валути

Ригорозен процес на верификација по одредено времетраење на употреба

Добрите и лошите страни на PayPal
Како ги оценуваме банкарските методи

Како ги оценуваме банкарските методи

Целта на Ранкер за еСпортПрегледот на банкарските методи е да се осигура дека ги имате сите важни информации пред да изберете еден. Ние ги подложуваме методите на строго тестирање користејќи ги самите. Ние, исто така, правиме длабоко истражување со тоа што гледаме што имаат да кажат другите рецензенти, податоците достапни на различни пазари и што имаат да кажат самите корисници. Потоа ги курираме овие информации за да можете да ги најдете на едно место.

Секој банкарски метод што го разгледуваме треба да помине низ тестови во следните категории:

 • Пристапност - Земјите каде што е достапен и леснотијата на најавување и користење на нејзините онлајн платформи
 • Безбедноста и безбедноста на корисниците и нивните лични информации
 • Достапност за поддршка на клиентите, време на услуга и услужливост
 • Популарност меѓу водечките страници за обложување е-спорт
 • Погодност - прифатени валути, брзина на трансакции итн.
 • Трошоци за депозити и трансфер на пари помеѓу различни банкарски платформи
 • Компатибилност со други методи за трансфер на пари, како на пример колку методи се прифаќаат при вчитување картичка?
Како ги оценуваме банкарските методи
Алтернативи за е-спорт обложување со PayPal

Алтернативи за е-спорт обложување со PayPal

Пејпал е а многу популарен начин на плаќање во индустријата за обложување е-спорт и за депозити и за повлекувања. Бројот на регистрирани корисници значи дека многу играчи на е-спорт веќе ја користат платформата за секојдневни трансакции. Како прашање на погодност, тие не треба да се регистрираат повторно за да го користат во нивните обложувачки активности.

Достапноста на PayPal во многу земји и поддршката од многу земји е уште еден фактор за неговата популарност. Лесен е за користење и не наплаќа за повеќето депозити за обложување е-спорт. Нејзината долговечност во индустријата ја прави реномирана и доверлива компанија. Партнерството со PayPal му дава на секоја веб-локација за обложување одреден степен на кредибилитет.

Алтернативи за е-спорт обложување со PayPal
Процес на отворање сметка на PayPal

Процес на отворање сметка на PayPal

Отворањето на сметка на PayPal се врши преку Интернет со помош на компјутер или мобилен уред. Едноставниот процес е завршен во следните чекори

 1. На веб-локацијата на PayPal, кликнете на копчето „Регистрирај се“
 2. Изберете го типот на тип на сметка што го сакате, Лична или деловна сметка, а потоа кликнете „Следно“
 3. Внесете го и потврдете го вашиот телефонски број.
 4. Внесете го вашето име, адресата на е-пошта и поставете лозинка. Потоа кликнете „Продолжи“
 5. Додајте ја вашата физичка адреса и други потребни информации за потврда. Потоа кликнете Продолжи.
 6. Потврди ја вашата e-mail адреса. Направете го тоа со кликнување на врската испратена до вас во е-поштата што сте ја користеле за да се регистрирате.
 7. Вашата PayPal сметка сега е подготвена за употреба

Забелешка: PayPal може да бара дополнителна проверка по одредено времетраење на користењето на сметката.

Процес на отворање сметка на PayPal