Обложувалниците за е-спорт прифаќаат Money Transfer

Зборот трансфер на пари најчесто се користи за да се однесува на банкарски трансфери. Терминот може да се разликува во зависност од локацијата на играчите. Сепак, постапката е скоро секогаш иста во секој случај. Сметката за обложување им дава на корисниците информации за нивната банкарска сметка. Играчите потоа ги користат овие детали за да депонираат средства директно на нивните сметки.

Спротивното е точно кога се врши повлекување. Трансферите на пари се вршат или во една финансиска институција или преку бројни платформи. Обично нема интервенција на персоналот на банката. Најраспространетото образложение за користење на жични трансфери на сметките за обложување еСпорт е дека тие се побезбедни бидејќи се испраќаат директно од една на друга банкарска сметка.

Дали е популарен трансферот на пари?

Дали е популарен трансферот на пари?

Начинот на плаќање е широко распространет и многу играчи уживаат да го користат. Банките ги штитат овие трансакции за да се осигураат дека податоците и парите на корисниците се безбедни. Жичните трансфери се популарни за сите видови плаќања бидејќи не бараат посебни сметки или употреба на специјализирана опрема или уреди за плаќање. Ова е еден од најпопуларните и најлесните начини за плаќање за коцкање, особено за обложување еСпорт.

SWIFT се справува со најголемиот дел од меѓународните плаќања за трансфер на пари. Кооперативното друштво е создадено во 1974 година од седум меѓународни банки кои работат со глобална мрежа. Ова го прави трансферот на пари еден од најстарите начини за плаќање.

Обезбедени опции за плаќање

Електронските трансфери на средства, општ термин кој опфаќа плаќања по банкарска картичка, се најчестиот вид на трансфер на пари. Може да се користи и жичен трансфер, кој е меѓународен забрзан трансфер на плаќања од банка до банка. Жиро нуди директен депозит, додека друга опција им овозможува на гејмерите да испраќаат пари преку поштенски чек или налог. Луѓето кои управуваат со своите пари на еСпорт обложување може да користат банкарски трансфери, кои се разумно безбеден метод.

Банкарските трансфери се прифатени како метод на депозит за трансакции со сметки преку Интернет за обложување во повеќето земји што го дозволуваат тоа. Благодарение на широката мрежа на банки, таа е широко распространета во европските земји и САД.

Дали е популарен трансферот на пари?
Како да направите депозит користејќи трансфер на пари

Како да направите депозит користејќи трансфер на пари

Еден од наједноставните начини за гејмерите да вршат жични плаќања од која било банка е преку трансакција од нивната локална филијала. Играчите исто така можат да го сторат тоа преку телефон. Сепак, најчестиот метод е да се изврши директен банкарски трансфер од нивната онлајн банкарска сметка.

Играчите треба да изберат „депозит“ од благајничкиот дел од нивната сметка за онлајн обложување. Треба да се пополнат бараните банкарски информации и износот што би сакале да го префрлат. Сметката за обложување може да наметне минимален услов за депозит.

Конечно, играчите треба да ги извршат сите безбедносни проверки што ги бара банката. По потврдата, играчот ќе треба само да почека да пристигнат средствата и потоа да започне да игра. Можно е тоа да потрае неколку работни дена.

Директен депозит со трансфер на пари

Играчите можат или да преземаат апликација или да играат на веб-верзија за да прават директни депозити со трансфер на пари. Ова се најзгодните опции. Користењето на онлајн банкарските услуги, особено банкарските апликации, ќе осигури дека трансакциите со банкарски жици ќе се завршат за неколку секунди.

Надоместоците за трансфери се разликуваат по банка во зависност од износот што се префрла. Нема ограничувања за депозит или повлекување со онлајн банкарски трансфери. Некои онлајн обложувалници за еСпорт, сепак, имаат различни ограничувања за тоа колку пари играчите можат да депонираат и подигнат користејќи онлајн банкарски трансфери.

Како да направите депозит користејќи трансфер на пари
Како да направите повлекување со трансфер на пари

Како да направите повлекување со трансфер на пари

Не е тешко да се подигнат пари од сметка за обложување еСпорт. Сè што треба да направи играчот е да се увери дека ги следи сите правила на страницата за коцкање. Тие може да го вклучуваат минималниот износ потребен за одржување на активна сметката за обложување и максималниот износ.

Играчите треба да се логираат на сметката на нивниот букмејкер и да изберат „повлекување“ од делот на благајната на сметката за обложување. Потоа, треба да се избере жица како начин на повлекување и да се внесе износот за повлекување. Може да има барање играчот да ја избере конкретната банка во која сака да ги повлече своите добивки. Кликнете на копчето Повлечете откако ќе ја потврдите сумата. Сметката за обложување го известува клиентот по обработката на трансакцијата и треба да се чека неколку дена за да се добијат парите на банкарската сметка.

Ограничувањата за повлекување не се вообичаени кај трансферите на пари. Играчите можат да ги извадат своите добивки во секој момент, дури и на нивните телефони. Сепак, во зависност од вклучената количина, времето на обработка може да варира. Повлекувањата може да траат помеѓу три и седум дена. Ако сметката за обложување има проблеми да ја потврди сметката на играчот или да ја одреди нивната способност за повлекување, тоа може да потрае до една недела или дури две недели.

Како да направите повлекување со трансфер на пари
Добрите и лошите страни со трансфер на пари

Добрите и лошите страни со трансфер на пари

Добрите

 • Надоместоците за трансакции се неверојатно минимални
 • Нема потреба да отворате повеќе сметки
 • Постои високо ниво на безбедност и заштита на податоците
 • Преносите со жици се прифатени од поголемиот дел од сметките за онлајн обложување
 • Прилично е лесен за употреба. Не бара кредитни проверки или лични податоци од играчите
 • Клучната предност е тоа што секој може да го користи жичниот трансфер за да врши плаќања

Конс

 • Некои финансиски институции одбиваат да ја прифатат опцијата за плаќање на сметките за обложување еСпорт
 • Тоа не е најбрзиот начин за плаќање преку Интернет
 • Некои играчи можеби претпочитаат да не ги користат своите банкарски сметки за да играат игри
 • Потребна е банкарска сметка за сите играчи
 • Некои банки може да ги доведуваат во прашање директните трансфери и да ја стават сметката на играчот на чекање додека претставникот за грижа за клиенти не разговара со корисникот
Добрите и лошите страни со трансфер на пари
Процес на отворање сметка за трансфер на пари

Процес на отворање сметка за трансфер на пари

Поради тоа што жични трансфери се вршат директно помеѓу банки и банкарски сметки, тие се заштитени со безбедносните системи. Банките користат некои од најнапредните и најстрогите шифрирања за да се погрижат нивните пари и парите на нивните клиенти да останат безбедни.

Како да поставите сметка

За да отворите сметка, играчот мора да оди во банка со документ за идентификација. Тоа обично може да се направи за неколку минути, а играчот може да го користи на платформите за онлајн обложување. Коцкарот мора потоа да ја поврзе својата банкарска сметка со сметката за онлајн обложување по свој избор откако ќе се регистрира. Постапката обично е брза и може да се заврши на компјутер или на мобилен телефон.

Користењето на опцијата за плаќање без банкарска сметка не е можно. Корисниците мора да бидат полнолетни за да ги добијат потребните документи за идентификација што и се потребни на банката. Имањето сметка за трансфер на пари има неколку недостатоци. Повеќето банки бараат од корисниците да бидат активни одредено време. Сметките на играчите може да се избришат доколку останат неактивни подолг временски период. За да си ги вратат парите, ќе мора да одат во банка или да се јават во службата за корисници.

Процес на отворање сметка за трансфер на пари
Опции за поддршка на клиентите за трансфер на пари

Опции за поддршка на клиентите за трансфер на пари

Клиентите се високо ценети од одделите за услуги на клиентите на повеќето банки. Лесно е играчите да контактираат или со банката или со сметката за обложување. Во случај на пропуштен депозит, играчот прво треба да се јави на сметката за обложување за да види дали ги добил средствата. Ако не го сторат тоа, гејмерот ќе треба да стапи во контакт со нивната банка за повеќе информации. Исто така, може да се одржат повлекувања доколку банката сака да ја потврди идентификацијата на играчот. Поголемиот дел од задачите може да се завршат без потреба од посета на банката.

Секоја банка има свој контакт. Но, играчот треба да го бара следново:

 • Најчесто поставувани прашања на веб-страницата
 • Страници на социјалните мрежи
 • Е-пошта за поддршка
 • Повикајте ги броевите
 • Разговор во живо
Опции за поддршка на клиентите за трансфер на пари