Обложувалниците за е-спорт прифаќаат Bitcoin

Биткоинот е опција за плаќање без граници за е-спорт обложување, која овозможува беспрекорен трансфер на пари во различни износи помеѓу страните. Тоа е популарна форма на дигитална валута меѓу луѓето од различни класи ширум светот. Поединците, како и бизнисите, можат да користат биткоин за купување стоки и услуги, како што е случајот со конвенционалните форми на валути.

Сепак, единствена разлика во користењето на Биткоин како опција за плаќање е тоа што банката не е вклучена. Ова е причината зошто трошоците направени при користење на биткоини се пониски во споредба со оние што се прават при употреба на конвенционални валути како опции за плаќање.

Обложувалниците за е-спорт прифаќаат Bitcoin
Како да започнете со обложување со биткоин

Како да започнете со обложување со биткоин

Популарноста на Биткоин како опција за плаќање се зголемува од ден на ден. Милиони инвеститори и корисници ја прифаќаат употребата на Биткоин во плаќањето за стоки и услуги. Според тоа, употребата на оваа опција за плаќање во еспорт обложувањето зависи од оваа растечка популарност.

Мрежата Биткоин започна да постои на 3 јануари 2009 година. Накамото Сатоши го ископа првиот блок на биткоин на овој датум, кој вредеше 50 биткоини. Оттогаш, употребата на Биткоин се прошири, а голем број луѓе и деловни организации се заинтересираа за него како опција за плаќање.

Како да започнете со обложување со биткоин
Што треба да имате на ум кога се обложувате со биткоини

Што треба да имате на ум кога се обложувате со биткоини

Со компанијата лоцирана во САД, употребата на Биткоин како опција за плаќање е попопуларна во САД отколку во која било друга земја во светот. Неговата популарност во САД би можела да се поврзе со неколку фактори, освен физичката близина до локацијата на Биткоин компаниите, нешто што го зголемува нивото на доверба.

Високото ниво на безбедност што го нуди Биткоин, пониските трансакциски трошоци и побрзите трансакции се некои од причините зошто биткоинот постојано станува популарен меѓу луѓето. Неговата употреба во е-спорт обложувањето на Биткоин не само што ќе ја зголеми неговата популарност, туку ќе им понуди и погодност на корисниците кои веќе го претпочитаат како опција за плаќање.

Што треба да имате на ум кога се обложувате со биткоини
Како да направите депозит со Биткоин

Како да направите депозит со Биткоин

Онлајн казина кои прифаќаат биткоини се најбрзо платени и нудат зголемена удобност на корисниците при правење депозити. За да направи депозит во Биткоин, корисникот ќе преземе два главни чекори кои се лесни за следење. Првиот чекор го вклучува корисникот да се движи до страницата за депозити на спортската книшка или онлајн казиното што треба да ги играте.

Оваа страница нуди широк опсег на опции за плаќање, во зависност од тоа што дозволува казиното. Вториот чекор го вклучува корисникот да го избере биткоинот како опција за плаќање за да го направи депозитот. Сè друго направено потоа спаѓа во овој втор чекор.

По изборот на опцијата за биткоин, на корисникот му се обезбедуваат чекор-по-чекор инструкции за тоа што треба да направи последователно. Корисниците можат да ја поврзат својата сметка во казино со нивната банкарска сметка за да го направат процесот на правење депозити поудобен. Сепак, корисникот мора секогаш да обезбеди овластување пред парите да се префрлат од банката на сметката на казиното. Слично на тоа, корисниците можат да депонираат директно од давателите на услуги.

Ова се случува без парите да мора да одат преку нечија банка. Директниот депозит од давателот нуди зголемена погодност на страните на корисниците. Ограничувањата на депозитите се дел од техниките за одговорно играње. Сепак, многу од давателите во моментов немаат дневни депозити.

Како да направите депозит со Биткоин
Како да направите повлекување со Bitcoin

Како да направите повлекување со Bitcoin

Повлекувањето на биткоини од онлајн казино следи четири основни чекори, кои се лесни за секој корисник да ги совлада. Првиот чекор вклучува навигација на корисникот до страната на касиерот на онлајн казиното по свој избор. Поединецот мора да го преземе овој чекор откако ќе биде подготвен да го повлече од наведеното казино.

На благајната страница на казиното, има широк спектар на опции за плаќање за направените повлекувања, а Bitcoin е еден од нив. Вториот чекор вклучува корисникот да го избере Bitcoin како претпочитана опција за повлекување. По овој чекор, системот води еден до следните два системски водич чекори.

Третиот чекор е да се генерира адресата на поединецот. Овој чекор е проследен со проверка на адресата за да се осигура дека е точната. Четвртиот и последен чекор е да се одобри повлекувањето. Овој чекор се случува откако ќе се потврди дека генерираната адреса е точна. Исто така, можно е да се повлечете од давателот, нешто што ја подобрува удобноста на корисникот.

Како што е случајот со депозитите, дневните лимити за повлекување се обидуваат да поттикнат играње одговор меѓу играчите. Корисниците ги поставуваат лимитите за повлекување, кои провајдерите ги применуваат веднаш. Покрај повлекувањата кај провајдерите, можно е и повлекување на мобилни телефони, што исто така дополнително ја подобрува удобноста што ја уживаат играчите при пристапот до нивните пари.

Како да направите повлекување со Bitcoin
Добрите и лошите страни со Bitcoin

Добрите и лошите страни со Bitcoin

Биткоинот, како и секоја друга опција за плаќање, има голем број на придобивки, како и недостатоци за поединечни организации кои сакаат да го искористат. Добрите се причините за неговото растечко усвојување, додека лошите страни се причината поради која значителен број луѓе и компании сè уште имаат резерви да го прифатат како начин на плаќање. Добрите страни на Биткоин се:

  • Високо ниво на пристапност олеснето поради неговата безгранична природа
  • Зголемена транспарентност и анонимност на корисниците
  • Отсуство на централна власт
  • Лошите страни на Биткоин вклучуваат:
  • Нема соодветни владини регулативи
  • Не е можно да се поништат испратените биткоини
  • Биткоините се многу испарливи
Добрите и лошите страни со Bitcoin
Процес на отворање на сметка на биткоин

Процес на отворање на сметка на биткоин

Користењето на Биткоин за плаќања бара човек да има сметка на Биткоин, која може да се воспостави преку три чекори. Првиот е да се спушти Coinomi со помош на паметен телефон. За оние кои користат паметни телефони со iOS, тие ќе го бараат Coinomi на App Store, додека оние кои користат паметни телефони со Android ќе го бараат на продавницата на Google Play.

Вториот чекор по преземањето на Coinomi вклучува запишување на фразата за обновување. Ова е фраза од 24 зборови, која е единствена за секој поединец. Откако ќе ја запишете фразата за обновување, третиот чекор е да поставите лозинка.

Добра и силна лозинка треба да содржи минимум осум знаци. Карактерите треба да вклучуваат бројки, букви и специјални знаци. Буквите треба да бидат и големи и мали букви. Откако ќе се постави лозинката, може да се додаде биткоинот во паричникот користејќи ја адресата за примање. Можно е да се отвори сметка на провајдер дури и ако некој нема банкарска сметка.

Постои старосно ограничување за луѓето кои сакаат да отворат сметки на Bitcoin кај давателот. Новата политика воведена во 2017 година поставува 18 години како минимална возраст за секој што сака да отвори сметка за биткоин. Ова, според тоа, значи дека човек треба да има 18 и повеќе години за да може да отвори и држи сметка во Биткоин.

Процес на отворање на сметка на биткоин
Опции за поддршка на клиентите на Bitcoin

Опции за поддршка на клиентите на Bitcoin

Поддршката за корисници на компанијата Биткоин им помага на клиентите, особено кога тие што да ја обезбедат својата сметка од сомнителни активности. Корисниците се повеќе подготвени да отвораат сметки со сигурна и лесно достапна поддршка. Постоењето на добра корисничка поддршка во Bitcoin е причината зошто многу луѓе размислуваат да го користат како опција за плаќање за е-спорт обложување.

Сепак, за разлика од конвенционалните опции за плаќање и сметки, многу од линиите за поддршка на клиентите, дигиталните валути не ги поврзуваат корисниците со присутните кои можат да им пружат помош. Кога некој ќе ги повика обезбедените линии за поддршка, тие ги поврзуваат со автоматизираните системи, кои ја обезбедуваат потребната поддршка.

Опции за поддршка на клиентите на Bitcoin