Обложувалниците за е-спорт прифаќаат Bank transfer

Банкарскиот трансфер е токму како што звучи - тоа е трансфер директно од банкарска сметка на друга банкарска сметка или сметка за плаќање преку Интернет. Поединецот се најавува во својата банка, ги поставува деталите за лицето или компанијата на која сака да ги префрли парите, го избира износот и го доставува барањето до банката за комплетирање.

Зависи од примачот колку време може да потрае за да се заврши трансакцијата. Некои трансакции се скоро инстант, додека други може да потраат неколку часа или дури неколку дена за да се завршат.

Обложувалниците за е-спорт прифаќаат Bank transfer
Дали е популарен банкарски трансфер?

Дали е популарен банкарски трансфер?

Трансферите беа воспоставени од банките генерално, така што не е можно да се издвои некоја посебна почетна точка за овој вид трансакции. Постојат голем број на предности за користење на овој вид трансакции, особено за оние кои работат многу онлајн банкарство. Кај повеќето банки, откако корисникот ќе ги постави деталите за примачот, остануваат само неколку кликања за да се направат дополнителни трансакции на таа сметка.

На оние кои користат онлајн казина и онлајн обложувалници ќе им биде лесно да ги надополнат своите сметки за обложување користејќи банкарски трансфер.

Многу од нив ќе имаат банкарски трансфер како опција за плаќање. Добра идеја е да ја проверите нивната страница за плаќање за да одредите кои од нив го нудат ова како опција за плаќање. Бидејќи банкарските трансфери се лесни опции за оние со банкарска сметка, ова стана популарно во сите земји како начин на плаќање и има многу малку банки кои не дозволуваат ваков вид трансакции.

Некои корисници можеби се загрижени за безбедносните импликации од префрлањето пари на овој начин, но постојат начини за заштита на личните податоци при префрлање од банкарска сметка.

Дали е популарен банкарски трансфер?
Користење на банкарски трансфер во онлајн обложувалниците

Користење на банкарски трансфер во онлајн обложувалниците

Во некои случаи, можеби е можно да се поврзе сметката за онлајн обложување е-спорт со деталите за вашата банкарска сметка, така што трансферот може да се заврши со само неколку кликања. Сепак, важно е да се запамети дека секоја банка ќе работи малку поинаку. Тие ќе имаат различни процеси за да го заштитат корисникот додека префрлаат средства.

Некои можеби ќе сакаат корисникот да помине низ процес на „безбедносно прашање“, додека други може да испратат код за потврда што ќе треба да се внесе за да се заврши преносот. Добра идеја е корисникот да се запознае со процесот пред да почне да го користи.

Во повеќето случаи, сè што корисникот треба да направи е да отиде на страницата за плаќање на сметката за обложување е-спорт и да избере „банкарски трансфер“ како опција за плаќање. Ова потоа ќе даде опција за поврзување со поединечната банка, каде што корисникот ќе треба да се најави на својата сметка и да ја заврши трансакцијата.

И двете сајт за обложување е-спорт и банката може да има ограничувања за износот на пари што може да се префрли на овој начин, особено ако корисникот е во друга земја од казиното или местото за обложување. Неопходно е однапред да се провери дали има ограничување.

Користење на банкарски трансфер во онлајн обложувалниците
Како да направите повлекување со банкарски трансфер

Како да направите повлекување со банкарски трансфер

Откако сите добивки се кредитираат на сметката на корисникот на обложувалницата, тие имаат можност потоа да ги подигнат парите. Ова може да се направи и во форма на банкарски трансфер доколку овој метод го нуди страницата. Треба да се напомене дека некои сајтови нема да му дозволат на корисникот да повлекува средства користејќи различен метод од оној што го користел за последниот депозит.

На пример, ако последниот депозит е направен со опција за е-паричник, тогаш нема да ви биде дозволено да користите банкарски трансфер за да ги повлечете средствата.

Корисникот исто така ќе треба да ги провери сите ограничувања за повлекување што постојат. Самата страница може да не дозволи повлекување средства додека состојбата на сметката не достигне одредена сума. Ова ќе се разликува од локација до локација.

Како да направите повлекување со банкарски трансфер
Време на обработка за повлекување преку банкарски трансфер

Време на обработка за повлекување преку банкарски трансфер

Времето на обработка е уште еден фактор што треба да се земе предвид и тие исто така ќе се разликуваат од локација до локација. За некои сајтови може да поминат само неколку часа за да се појават средствата на банкарската сметка, но во други случаи може да потрае неколку дена. Можно е да се повлечат средства со помош на мобилен телефон, ако страницата за обложување е овозможена за мобилни телефони и до повеќето страници за обложување и онлајн казино може да се пристапи на мобилен телефон сега.

Време на обработка за повлекување преку банкарски трансфер
Добрите и лошите страни со банкарски трансфер

Добрите и лошите страни со банкарски трансфер

Добрите

  • Лесен начин за префрлање пари на сметка на давател на обложување
  • Нема потреба да имате дополнителни апликации кои ќе ви помогнат при преносот
  • Често може да се направи директно од страницата за обложување е-спорт
  • Широко достапен метод за пренос на средства бидејќи повеќето луѓе имаат банкарска сметка
  • Дополнителен безбедносен слој може да се додаде со помош на апликација за трансфер од трета страна, така што банкарските податоци не треба секогаш да се додаваат на сметката на давателот

Конс

  • Можеби е неопходно во некои случаи да се додадат детали за банкарска сметка на сметката на страницата за обложување е-спорт, што може да доведе до загриженост за безбедноста
  • Некои времиња на обработка се долги, потребни се неколку дена
  • Не сите сајтови нудат банкарски трансфер како опција
Добрите и лошите страни со банкарски трансфер
Како да поставите сметка

Како да поставите сметка

Првиот чекор што треба да го направи секој корисник на страницата за обложување е-спорт е да ја отвори сметката кај давателот. Ова ќе вклучува обезбедување лични информации, а во некои случаи, давателот може да побара дополнителни информации како што се документација за да го потврди името, возраста и адресата. Ова ќе биде потребно за да се усогласат со нивните обврски за да се осигура дека сите корисници легално ја користат страницата. Откако ќе се постави сметката, корисникот може изберете го начинот на плаќање што сакаат да ги користат.

Треба да се напомене дека корисникот по желба може да го промени начинот на плаќање, така што првата трансакција би можела да биде преку кредитна картичка, додека следната може да биде преку банкарски трансфер. Не е од суштинско значење да имате банкарска сметка за да отворите сметка кај давател на еспортски обложувања и корисниците треба да бидат свесни дека ќе треба да се придржуваат до законските старосни граници во нивната земја доколку сакаат да отворат сметка за еспортски обложување.

Може да има и други ограничувања, но тие ќе варираат од локација до локација и земја до земја.

Како да поставите сметка
Опции за поддршка на клиентите со банкарски трансфер

Опции за поддршка на клиентите со банкарски трансфер

Корисниците кои ќе се одлучат за банкарски трансфери ќе откријат дека им е достапна многу поддршка. Очигледно, не е можно да се наведе поддршката што е достапна во секоја поединечна банка, но повеќето банки имаат голем број на опции достапни за оние кои сакаат да стапат во контакт со нив. Тие ќе вклучуваат центри за повици за телефонски контакт, поддршка за е-пошта и онлајн разговор во живо. Опциите ќе варираат од банка до банка. Повеќето од овие опции се достапни околу часовникот, но повторно, ова ќе се разликува.

Ќе има сличен број на опции достапни на страницата за обложување е-спорт, па ако проблемот е со техничките аспекти на трансферот на сметката на давателот, тогаш персоналот таму ќе може да помогне. Бидејќи обложувалниците се достапни за клиентите во секое време од ноќта или денот, поддршката е исто така често достапна постојано.

Опции за поддршка на клиентите со банкарски трансфер