Методи за депозит на Е-спортови

Популарноста на обложувањето на еспортот е во пораст во последните неколку години. Тоа резултираше со бројни обложувалници кои нудат разновидни пазари за еспорт обложување. Обложувалниците обезбедуваат различни начини на плаќање за оваа индустрија. Имањето разновидни банкарски опции им помага да допрат до поширока клиентела.

Сите начини на плаќање имаат свои уникатни добрите и лошите страни, што може да му отежне на играчот да ја избере најдобрата опција. Сепак, овој напис ќе нагласи некои популарни опции за плаќање што ги користат обложувачите во е-спорт и критериумите што се користат за да се пресметаат различните опции.

Visa

Visa е електронски систем за трансфер на средства што ги олеснува лесните трансакции помеѓу банките, трговците, потрошувачите и банкарските институции. Таа е една од најзгодните опции за дигитално плаќање што се користи низ целиот свет. Дури и лиценцираните обложувалници ја користат Visa како метод за депонирање благодарение на повеќекратните слоеви на заштита.

Прикажи повеќе
MasterCard

Mastercard е една од најдобрите мрежи за кредитни картички што се користат за обработка на онлајн плаќања на глобално ниво. Повеќето казина за еСпорт ја прифатија Mastercard бидејќи тоа е сигурен и удобен начин на плаќање. Играчите можат да користат Mastercard за да вршат безбедни и сигурни трансфери на пари, како што се депозити и повлекувања.

Прикажи повеќе
Bitcoin

Биткоинот е опција за плаќање без граници за е-спорт обложување, која овозможува беспрекорен трансфер на пари во различни износи помеѓу страните. Тоа е популарна форма на дигитална валута меѓу луѓето од различни класи ширум светот. Поединците, како и бизнисите, можат да користат биткоин за купување стоки и услуги, како што е случајот со конвенционалните форми на валути.

Прикажи повеќе
PayPal

PayPal е дигитален паричник во сопственост на американската мултинационална компанија PayPal Holdings, Inc. 134-та корпорација на листата Fortune 500 за 2021 година е веројатно најголемиот е-паричник во светот во 2021 година. PayPal е достапен во речиси сите земји кои имаат онлајн системи за трансфер на пари . Нуди услуги за трансфер на различни онлајн продавачи, вклучително и веб-страници за спортско обложување.

Прикажи повеќе
Paysafe Card

Основана во 2000 година од четворица Австријци, платформата за плаќање сега обезбедува финансиски услуги за клиентите во повеќе од 40 земји, вклучително и поголемиот дел од Европа и Северна Америка. До 2015 година, брендот paysafecard се приклучи на Optimal Payments, мултинационална компанија за дигитално плаќање, која се ребрендираше себеси Paysafe Group. Во Европа не е потребен надворешен банкарски партнер, бидејќи подружницата на давателот на плаќања има лиценца да врши финансиски трансакции.

Прикажи повеќе
Neteller

Neteller е метод за електронски трансфер на пари што се користи во различни трговски активности преку Интернет, меѓу кои и плаќања до и од онлајн сајтови за спортско обложување. Може да се користи за директно подигање пари со помош на Net+ картичка или трансфер на такви средства на банкарска сметка. Услугата е во сопственост на PaySafe Group, компанија која оттогаш го купи Skrill, поранешен конкурент на Neteller. Ова е една од врвните услуги за е-трансфер кои отворија продавница во 1999 година. Почна да работи во Канада, но во 2004 година се префрли на Островот Ман. По купувањето на Skrill, таа стана една од најголемите услуги за е-трансфер на пари.

Прикажи повеќе
Skrill

Skrill е значаен снабдувач на дигитални паричник кој опслужува над 130 земји ширум светот. Корисниците уживаат да ги користат неговите услуги за трансфер на пари бидејќи е брз, сигурен и неверојатно лесен за користење. Покрај тоа, тој поддржува плејада начини на плаќање, вклучувајќи банкарски трансфер и кредитни и дебитни картички.

Прикажи повеќе
American Express

American Express (Amex) е меѓу првите 5 најприфатени картички ширум светот. Онлајн трговците кои прифаќаат MasterCard и Visa веројатно земаат American Express. Овој начин на плаќање е распространет во туристичките дестинации. Додека главните банкарски картички се специјализирани за кредитни понуди, American Express нуди дополнителни услуги како патнички чекови и осигурување.

Прикажи повеќе

Bank transfer

Најбезбедни начини на плаќање за е-спорт обложување

Најбезбедни начини на плаќање за е-спорт обложување

На обложувачите им е удобно да користат канал за плаќање за депонирање или повлекување средства само ако се сигурни дека начинот на плаќање е безбеден. За тоа треба да ги земат предвид безбедносните карактеристики. Некои од безбедносните карактеристики што треба да се проверат се означени подолу.

Енкрипција

Секој прониклив обложувач треба да се погрижи давателот на плаќања да ги шифрира сите финансиски и лични информации за да ги заштити од љубопитните очи. Користената технологија за шифрирање треба да биде и најнова и најбезбедна.

Автентикација

Друга суштинска безбедносна карактеристика што треба да се земе предвид е автентикацијата. Сите појдовни барања за депозит или повлекување треба да бараат соодветна автентикација за да се осигура дека неовластени лица не вршат трансакции користејќи ја сметката на играчот. Двофакторната автентикација е една од најчестите безбедносни карактеристики што ги користат трговците со онлајн плаќање и казина. Воведува дополнителен чекор во процесот на автентикација за подобрена безбедност.

Лозинки

Лозинките станаа доста вообичаени во последниве години. Тие се дополнителен безбедносен чекор кој бара од корисниците да внесат дополнителна безбедна лозинка, која вообичаено ја испраќа до е-поштата или телефонот на корисникот од давателот на плаќање.

Покрај безбедносните карактеристики, обложувачите треба да ја земат предвид и општата репутација на давателот на депозити. Оној што имал бројни случаи на измама со плаќање веројатно нема да биде добра опција без оглед на безбедносните карактеристики што ги нуди.

Најбезбедни начини на плаќање за е-спорт обложување
Како да изберете банкарски метод

Како да изберете банкарски метод

Обложувачите во еспорт треба да земат бројни размислувања при изборот на банкарски метод за да се осигураат дека го добиваат најдоброто. Можеби е потребна мала истражувачка работа за да се направи информиран избор. Еве некои од главните размислувања што треба да се направат.

Крипто е-спорт обложување е еден од најпопуларните начини на плаќање таму. Еспортското обложување со крипто има неколку придобивки во кои може да уживаат обложувачите. Не заборавајте да го проверите овој метод.

Граници на трансакции: Ограничувањата на трансакциите се однесуваат на износот што обложувачите можат да го трансактираат преку банкарскиот метод во рок од еден ден или во која било поединечна трансакција. Банката на обложувач треба да биде главниот фактор што влијае за ова размислување. На пример, обложувачите со високи ролери треба да ги земат предвид само банкарските опции кои имаат високи лимити на трансакции.

Време на повлекување: Некои начини на плаќање обично го ограничуваат времето на повлекување на одредени часови од одредени денови и само некои денови во неделата. Тоа може да биде прилично незгодно за некои обложувачи. Истото важи и за времето на обработка на повлекување. Добрата опција нуди најмалку време за обработка на повлекување и дозволува повлекување да се врши во секое време.

Безбедност: Безбедноста е веројатно најочигледното размислување што треба да се земе. Играчите треба да ги ограничат своите опции само на банкарските методи кои гарантираат врвна безбедност за сите направени трансакции. Истото важи и за приватноста.

Надоместоци: Износот што се наплаќа за депозити или повлекувања, исто така, треба да влијае на изборот на банкарски метод на играчот. Каналите за плаќање кои нудат ниски надоместоци, па дури и без такси, обично се повеќе преферирани од повеќето играчи.

Карактеристики на банкарството: Различни банкарски методи доаѓаат со различни карактеристики на депозитот. Играчите секогаш треба да се одлучат за оние што ги нудат најкорисните и најфункционалните карактеристики за да уживаат во најголемите придобивки.

Услуги на клиентите: Услугата за клиенти е меѓу најзанемарените размислувања што ги прават обложувачите при изборот на банкарски метод. Иако ретко кај некои врвни банкарски провајдери, постојат можности да се појават проблеми со депозитот или повлекувањето. Таквите бараат интеракции со услуги на клиентите за да се решат проблемите. Затоа, обложувачите треба да изберат даватели на плаќања кои нудат пријателски и професионални услуги на клиентите веднаш.

Како да изберете банкарски метод
Како да направите депозит за обложување на е-спорт

Како да направите депозит за обложување на е-спорт

Процесот на депонирање за обложување на е-спорт е обично прилично јасен, но тоа најмногу зависи од користениот банкарски метод. Во некои случаи, има повеќе од еден начин да се направи депозит. На пример, постапката за депонирање може да се иницира од страницата за обложување или од страницата на банката. Без оглед на случајот, резултатот е обично ист, вклучувајќи ги можните надоместоци што се наплаќаат за трансакцијата.

Користење на PayPal на еСпортските обложувалници

PayPal е меѓу многуте опции за плаќање што играчите можат да ги користат за депозити или повлекувања за е-спорт обложување. Тоа е особено случај кога станува збор за обложување на е-спорт на меѓународни обложувалници. Процесот на депонирање со користење на начинот на плаќање е релативно лесен и брз. Еве ги чекорите што треба да ги следите.

Процесот

Првиот чекор е да се најавите или да се регистрирате за сметка на страница за обложување што го прифаќа банкарскиот метод на PayPal и нуди е-спорт. Плеерот потоа може да се движи до банкарската страница и потоа да скролува за да ја најде опцијата за плаќање PayPal. Процесот на доаѓање до опцијата за депозит во PayPal може да се разликува на некои обложувалници во зависност од корисничкиот интерфејс.

Откако ќе кликнете на опцијата за депозит во PayPal, обложувалницата треба да отвори формулар каде што обложувачот мора да ги пополни своите податоци. Деталите вклучуваат име, адреса на е-пошта на PayPal и износот што обложувачот сака да го депонира. Откако ќе потврди дека деталите се точни, обложувалницата ќе го пренасочи обложувачот на неговата сметка на PayPal.

Обложувачот потоа треба да се најави на нивната сметка и да има доволно средства за да го направи депозитот и да ја одобри трансакцијата. Ако сè се проверува, обложувачот треба само да ги внесе своите ингеренции, вклучувајќи ги и лозинките, и да го поднесе барањето за трансакција.

Плаќањата со PayPal обично се обработуваат во реално време. Тоа значи дека депонираната сума треба да се одрази на сметката за игри на играчот речиси веднаш штом ќе заврши процесот на трансакција.

Како да направите депозит за обложување на е-спорт
Зошто обложувањето е-спорт и PayPal се совршени партнери

Зошто обложувањето е-спорт и PayPal се совршени партнери

PayPal е меѓу популарните начини на плаќање во еспортското обложување. Тој е во сопственост на американска мултинационална компанија за финансиска технологија наречена PayPal Holdings, Inc. Овој е-паричник овозможува трансакции во различни валути. Системот за плаќање е достапен практично во сите земји.

Тоа е една од главните причини зошто повеќето обложувалници кои нудат пазари за обложување е-спорт ја имаат како банкарска опција, бидејќи гарантира дека повеќето обложувачи можат лесно и удобно да депонираат пари. Еве други причини зошто PayPal е толку популарен.

  • Леснотија на користење: Од сите опции за депозит, PayPal е меѓу најлесните за користење. Толку е лесно што го претпочитаат дури и почетниците во еспортските обложувања.
  • Брза обработка: Депозитите на PayPal се прават во реално време. Тоа значи дека обложувачите не треба да чекаат за обработката за да добијат пари на нивните сметки за обложување и да продолжат да уживаат во еспортските обложувања.
  • Сигурна безбедност: PayPal е меѓу најбезбедните начини на плаќање за еспортско обложување. Обложувачите не треба да се грижат дали ќе изгубат пари од измамниците сè додека преземаат соодветни мерки на претпазливост.
  • Нула провизии за депозити: PayPal не наплаќа никаков надомест за пари депонирани на сајтови за обложување е-спорт. Играчите на тој начин можат да направат депозити на точниот износ што им е потребен. Тоа, исто така, им помага подобро да управуваат со нивните банкроли.
Зошто обложувањето е-спорт и PayPal се совршени партнери
Како да ги повлечете добивките користејќи PayPal

Како да ги повлечете добивките користејќи PayPal

Среќните играчи кои се обложуваат и победуваат на е-спорт имаат можност повторно да ги вложат своите добивки или да ги повлечат. Оние кои ќе изберат да ги повлечат добивките имаат различни опции за плаќање што треба да ги разгледаат. PayPal сè уште е меѓу најчестите опции што ги претпочитаат обложувачите за повлекување.

Повеќето од причините за тоа се речиси слични на тоа зошто тие претпочитаат да ја користат оваа опција за плаќање за правење депозити. Единствената главна разлика е во тоа што повлекувањата направени преку PayPal траат значително подолго, за разлика од депозитите, кои обично се обработуваат веднаш.

Процес на повлекување

За да започнете со процесот на повлекување, обложувачите мора прво да се логираат на нивните сметки за обложување. Следниот важен чекор е да ја проверите сумата достапна на нивните сметки. Тоа е од суштинско значење бидејќи го означува максималниот износ што можат да го повлечат. Играчите потоа можат да се движат до страницата за повлекување и да изберат PayPal како опција за повлекување.

Вообичаено, страницата за обложување ќе бара од играчите да пополнат некои информации пред да започне процесот на повлекување. Тоа е особено за првпат повлекувања. Играчите мора да пополнат детали за сметката на PayPal на која обложувачницата треба да ги префрли повлечените средства.

Тие исто така мора да го наведат износот што треба да се повлече. Нешто што треба да се забележи е дека износот што се рефлектира во салдото на обложувачката сметка обично не е износот што може да се повлече во некои случаи. Некои обложувалници наплаќаат такси за повлекување-обработка, кои треба да се земат предвид.

Време на обработка

Времето на обработка, исто така, се разликува кај различни обложувалници. Тоа е затоа што им треба различно време за да ги потврдат и одобрат поднесените барања за повлекување. Меѓутоа, штом обложувалниците ќе ги одобрат барањата за повлекување, на PayPal обично му треба доста кратко време за да го заврши процесот на трансакција.

Обемот на одобрени трансакции може да влијае на времето потребно од обложувачникот. За обложувалниците кои нудат брзи трансакции за повлекување, обложувачите обично повлекуваат средства на нивните сметки во рок од 24 часа.

Како да ги повлечете добивките користејќи PayPal
Најдобрите начини на плаќање за еСпорт обложување

Најдобрите начини на плаќање за еСпорт обложување

Оценувањето на опциите за плаќање за еспортско обложување не е баш лесно. Тоа е поради бројните размислувања што треба да се направат, од кои повеќето може да биде малку тешко да се разликуваат. Сепак, за секоја опција за плаќање се издвојуваат неколку работи, кои можат да се користат како одлични показатели.

Првото и најважното размислување е дали опцијата за плаќање е легитимна. Тоа е затоа што во индустријата се појавуваат бројни начини на плаќање, формирани со главна цел да ги измамат обложувачите. Од таа причина, во рејтингот се земаат предвид само опциите за плаќање кои се легитимно регистрирани и лиценцирани за давање банкарски услуги.

За другите размислувања направени за рангирање на опциите за банкарство, широкото познавање на методите на депозит и искуствата на играчите прикажани во нивните повратни информации и прегледи помагаат во рангирањето. Некои од другите фактори на кои се засноваат банкарските опции за преглед се нагласени подолу.

Пристапност: Пристапноста до опцијата за плаќање е прилично очигледен фактор за рангирање. Тоа е затоа што обложувачите обично избираат опции за депозит кои се недостапни за нив. Пристапноста може да биде под влијание на фактори како што се јурисдикционите прашања. Колку е попристапен еден банкарски метод, толку повисоко се рангира.

Безбедност: Како што споменавме порано, безбедноста е меѓу основните карактеристики што ги земаат обложувачите на е-спорт кога бараат опции за плаќање. Од таа причина, опциите за плаќање кои нудат најдобри безбедносни карактеристики се рангирани повисоко. Истото важи и за функциите за приватност. Рангирањето обично доаѓа до најситните детали бидејќи повеќето опции за плаќање ги применуваат речиси сите најдобри достапни безбедносни карактеристики.

Популарност меѓу провајдерите: Повеќето страници за обложување е-спорт обично нудат опции за депозит врз основа на популарноста. Популарноста може да се користи како показател за квалитет и сигурност. Опциите за плаќање кои се попопуларни меѓу давателите на услуги, затоа заслужуваат да бидат оценети повисоко.

Поддршка за клиенти: Друг суштински фактор што треба да се земе предвид при рангирањето на начините на плаќање е услугата за клиентите. Начините на плаќање кои нудат одлична услуга за клиентите генерално треба да се рангираат повисоко од оние кои нудат слаба или никаква поддршка за клиентите. Професионализмот, достапноста и каналите за поддршка на клиентите се некои од размислувањата што се користат за рангирање на услугите на клиентите.

Кориснички интерфејс: Корисничкиот интерфејс или корисничкиот начин на плаќање, исто така, влијае на рангирањето. Банкарските опции кои се лесни и пријатни за користење добиваат повисоки оценки. Тоа е затоа што тие сместуваат повеќе клиенти, вклучително и почетници во светот на е-спорт обложувањето.

Време на обработка: Различни опции за плаќање имаат различно време на обработка. Тоа е особено случај кога станува збор за повлекувања. Опциите за депозит што нудат најбрзи времиња на повлекување без никакви компромиси во безбедноста и безбедноста, на тој начин се рангирани повисоко бидејќи им даваат поголема удобност на обложувачите.

Граници на трансакции: Границите на трансакциите се уште еден одличен фактор за рангирање. Начините на плаќање кои им овозможуваат на обложувачите да депонираат и ниски и високи износи се грижат за поширок опсег на обложувачи и на тој начин се рангираат повисоко.

Најдобрите начини на плаќање за еСпорт обложување
Одговорно играње

Одговорно играње

Играчите секогаш треба да практикуваат одговорно играње и покрај сета возбуда, забава и можности за победа кои доаѓаат со коцкањето на е-спортот. Одговорното играње вклучува:

  • Вежбање самоконтрола во однос на тоа колку време се троши на обложување.
  • Избегнувајте непотребно обложување.
  • Исклучување на емоциите во сите одлуки за обложување, меѓу другото.

Исто така, важи и за контрола на банкротот, што значи депонирање само разумни износи и обложување на вистинските износи.

Одговорното играње гарантира дека обложувачите нема да претрпат неподносливи финансиски загуби. Исто така, спречува ментални проблеми како депресија и стрес. Играчите кои веќе страдаат од ефектите на неодговорното коцкање треба веднаш да побараат помош за да ги контролираат ефектите и да спречат влошување на состојбата.

Одговорно играње