Вести

February 16, 2024

Максимизирајте го вашиот основен потенцијал: Градење и проширување во Palworld

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Вовед

Во Palworld, градењето на вашата база е клучен аспект на играта. Како што расте вашата база, може да размислите за воспоставување дополнителни бази на различни локации. Но, колку бази може да имате во Палворлд?

Максимизирајте го вашиот основен потенцијал: Градење и проширување во Palworld

Можеш ли да имаш повеќе основи?

Одговорот е да, може да имате повеќе од една база во Palworld. Всушност, можете да имате неограничени бази, се додека тие се пунктови или заморени бази. Ваквите бази можат слободно да се градат насекаде во светот. Сепак, базите со официјални палбокс имаат различни правила.

Нивоа за отклучување на базата Palbox

Првично, можете да имате само една база на Palbox. Откако вашиот Palbox ќе го достигне нивото 10, можете да поставите втор Palbox на друга локација. И кога вашиот Palbox ќе достигне ниво 15, можете да поставите трет и последен Palbox.

Важноста на Палбокс

Palbox е механичар кој ви овозможува да креирате уникатен дизајн на основна зграда во Palworld. Иако е можно да се изгради база со целосна големина и функционална без Palbox, нема да можете да доделите пријатели да работат на неа. Ова значи дека пасивното стекнување на ресурси нема да доаѓа предвид, а основата ќе се потпира исклучиво на активностите на играчите.

Максимален број на основи

Максималниот број на бази што можете да ги имате во Palworld е три. Секој основен слот се отклучува како што се зголемувате. Втората основа се отклучува на основното ниво 10, а третата и последна основа се отклучува на основното ниво 15.

Изградба на друга база

За да изградите целосно функционална и самодоволна втора база, мора да го достигнете основното ниво 10 на вашиот прв Palbox. Откако вашата прва база е на ниво 10, можете да поставите втор Palbox на друга локација. Овој втор Palbox ќе започне на ниво 10, што ќе ви овозможи веднаш да назначите екипаж од 10 пријатели.

Преместување на вашата база

Ако сакате да ја преместите вашата база во Palworld, можете да го расклопите вашиот сегашен Palbox и да создадете нов на друга локација. Сите ваши пријатели автоматски ќе бидат префрлени во новиот Palbox, осигурувајќи се дека никој нема да остане зад себе. Сепак, ќе треба да ги обновите сите ваши структури за новата база.

Избор на најдобра базна локација

При изборот на локација за вашата база, треба да се земат предвид неколку фактори:

  • Многу рамен терен и простор за надградби и структури
  • Одбранбеност за заштита од рации
  • Останувајќи во синиот круг центриран околу вашиот Palbox за да се спречи влошување на структурите и да се осигури дека пријателите можат да работат на нив
  • Избегнување на близина до точки за брзо патување
  • Пристап до ресурси како што се дрвја и рудни вени

Заклучок

Сега кога знаете сè за базите во Палворлд, време е да започнете со изградба и проширување на вашата империја. Уживајте во играта!

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC
2024-04-10

Бесниот Болт: Метаиграта на новиот крал на покемон VGC

Вести